Ščasný zamieril z Banskej Bystrice na Cyprus. Stal sa trénerom nováčika najvyššej súťaže

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ščasný zamieril z Banskej Bystrice na Cyprus. Stal sa trénerom nováčika najvyššej súťaže
Ščasný už má nové pôsobisko.
Ščasný už má nové pôsobisko.TASR
Tréner Michal Ščasný (45) bol po odchode z MFK Dukla Banská Bystrica predstavený ako hlavný tréner cyperského tímu Othellos Athienou, ktorý je nováčikom tamojšej najvyššej súťaže.

Dukla o odchode svojho lodivoda informovala po utorkovom stretnutí v Slovenskom pohári, v ktorom tím spod Urpína vypadol s Pohroním. Mužstvo následne prebral doterajší asistent Mário Auxt. Pri svojej premiére v pozícii hlavného trénera vybojoval bod v horehronskom derby na pôde Podbrezovej (2:2).

Samotný Ščasný viedol banskobystrický tím od 2. júla 2022, teda od návratu medzi slovenskú elitu. V nováčikovskom ročníku skončila Dukla šiesta, momentálne sa nachádza na piatej priečke Niké ligy. Celkovo stál na lavičke pri 49 zápasoch, z ktorých 21 dotiahol so svojimi zverencami do víťazného konca. Dvadsaťkrát spoločne prehrali a osemkrát si body delili.

K novému mužstvu sa pripojil vo štvrtok, nahradil 43-ročného Alexandrosa Garpozisa. Tím Othellos Athienou je od leta historicky prvýkrát súčasťou najvyššej cyperskej súťaže. Po ôsmich kolách je však na dvanástom mieste zo 14-členného pelotónu, stále čaká na prvú výhru. Kmeňovým hráčom práve tohto klubu je skúsený útočník Michal Ďuriš momentálne hosťujúci v Trnave.