Horehronské derby víťaza nespoznalo. Podbrezová ratovala po zmene strán bod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Horehronské derby víťaza nespoznalo. Podbrezová ratovala po zmene strán bod
Róbert Polievka strelil ôsmy zásah v ročníku. Dostal sa do čela kanonierov Niké ligy.
Róbert Polievka strelil ôsmy zásah v ročníku. Dostal sa do čela kanonierov Niké ligy.TASR
Súboj dvoch tímov s najlepšou formou na jednom i druhom póle – Podbrezová doma, Dukla vonku. A v podobnom duchu sa to odrazilo aj na výsledku. "Železiari" viedli rýchlym gólom, ale ešte do prestávky dovolili Banskobystričanom otočiť stretnutie vo svoj prospech. Po zmene strán domáce mužstvo zachraňovalo remízu 2:2.

Podbrezová - Banská Bystrica 2:2

Od úvodných sekúnd sa domáci pustili do svojho súpera veľmi aktívne a začali obliehať jeho pokutové územie. Lenže im chýbala finálna fáza. Pätnásťminútovku uzavrel strelou spoza šestnástky nad Bajo. Oveľa presnejší bol v dvadsiatej minúte Assinor. Po dlhom centri za obranu v páde, aj so šťastím, usmernil loptu za chrbát Hrušku, ktorý si takmer vyvrtol členok pri snahe dobehnúť loptu. Radoval sa zo šiesteho zásahu v ročníku. 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Otvárací súboj 12. kola Niké ligy v nasledujúcom priebehu nepriniesol žiadne futbalové galapredstavenie. Domáci držali loptu, snažili sa, ale bola to Dukla, ktorá prakticky z ničoho dokázala vyťažiť maximum. V závere prvého dejstva sa do pravého krídla dostal Polievka, po zemi odcentroval prudko pred bránu, kde si loptu do vlastnej siete zrazil stopér Bartoš.

A šok pre Podbrezovú pokračoval aj v nadstavenom čase. Tempo opadlo, čo využil Polievka. V strede poľa sa uvoľnil, individuálne prenikol k hranici šestnástky, uvoľnil sa cez dvoch brániacich hráčov a prudkou strelou po zemi k pravej žrdi otočil nepriaznivý vývoj na stranu svojho celku. Pre reprezentanta Slovenska to bol ôsmy gól.

Flashscore známky pre obe základné zostavy.
Flashscore známky pre obe základné zostavy.Flashscore

Po zmene strán urobil tréner Skuhravý kľúčové striedanie. Na trávnik vyslal Galčíka, ktorému patrila druhá štyridsaťpäťminútovka. Práve on dokázal v 53. minúte vyrovnať. V strede poľa zobral loptu a sólom sa pohral takmer so štyrmi hráčmi Bystrice a zvnútra boxu sa nemýlil. Hostia pokračovali v aktivite. Rymarenko sa ocitol v ďalšej príležitosti, prekonal z uhla Ludhu, no na čiare nie Oravca. V záverečnej minúte mal byť vylúčený Sanusi, ktorý zastavil lakťom prenikajúceho Polievku. Arbiter Micheľ to videl inak. Súboj sa dohral s remízovým rezultátom. Podbrezová má na konte 23 bodov, Banskobystričania 19.