Týždeň trénerských zmien v Niké lige pokračuje. Ščasný opúšťa Banskú Bystricu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Týždeň trénerských zmien v Niké lige pokračuje. Ščasný opúšťa Banskú Bystricu

Michala Ščasného už na lavičke Banskej Bystrice v nasledujúcom zápase neuvidíme.
Michala Ščasného už na lavičke Banskej Bystrice v nasledujúcom zápase neuvidíme.TASR
Michal Ščasný (45) už viac nie je tréner MFK Dukla Banská Bystrica. Účastník Niké ligy s ním rozviazal kontrakt na základe vzájomnej dohody a mimoriadne zaujímavej ponuky zo zahraničia.

Oznámenie prichádza niekoľko hodín po prehre Banskej Bystrice v Slovenskom pohári na pôde Pohronia. V klube spod Urpína však mimo toho panovala spokojnosť, keďže Dukla je v Niké lige priebežne piata s päťbodovým mankom na vedúcu dvojicu Slovan - Trenčín. 

"Pri podpise trénerskej zmluvy sme sa s Michalom Ščasným dohodli, že v prípade takejto situácie vedenie klubu nebude brániť jeho ďalšiemu kariérnemu rozvoju. Toto rozhodnutie sme prijali so zreteľom na trénerovu ambíciu a túžbu po nových výzvach, ktorým chceme vyjadriť úctu a rešpekt," informuje oficiálna stránka Banskobystričanov o dôvode rozviazania spolupráce.

Český lodivod viedol Duklu od 2. júla 2022, teda od návratu medzi slovenskú elitu. V nováčikovskom ročníku skončila Dukla šiesta, v pohári vypadla v osemfinále proti neskoršiemu finalistovi Slovanu Bratislava.

V derby s Podbrezovou povedie MFK z pozície hlavného kouča doterajší asistent Mário Auxt. Kto však Ščasného oficiálne nahradí, zatiaľ nie je známe.

Pozícia Banskej Bystrice v tabuľke.
Pozícia Banskej Bystrice v tabuľke.Flashscore