Flashscore zostava 11. kola: Nepriestrelný Junas a výborný Ďuriš s reprezentačnou formou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 11. kola: Nepriestrelný Junas a výborný Ďuriš s reprezentačnou formou
Dávid Ďuriš sa z reprezentačného zrazu vrátil vo forme, ktorú potvrdil dvomi zásahmi do siete Dunajskej Stredy.
Dávid Ďuriš sa z reprezentačného zrazu vrátil vo forme, ktorú potvrdil dvomi zásahmi do siete Dunajskej Stredy.TASR
Prvú polovicu základnej časti majú nikéligisti za sebou. V 11. kole pútalo pozornosť nielen najväčšie slovenské derby, z ktorého v ideálnej zostave Flashscore Správ figurujú dvaja "belasí" hráči, ale najmä pätica dvojgólových strelcov. Z nich až štyria dopĺňajú jedenásť najlepších.
Flashscore zostava 11. kola Niké ligy.
Flashscore zostava 11. kola Niké ligy.Flashscore

Brankár

Martin Junas (Skalica) 7,4

V prebiehajúcom ročníku sa ešte len v šiestom dueli postavil medzi tri žrde, ale v druhom kole po sebe si udržal čisté konto. Rozbehnutý Trenčín, ktorý chcel potvrdiť líderskú pozíciu, privádzal svojimi zákrokmi do zúfalstva. Zuby si na ňom vylámal dvakrát Kupusovič či Gong. Futbalisti spod hradu Matúša Čáka vyslali dvanásť striel, z toho štyri gólové do priestoru brány. Lenže to by tam nemohol stáť Martin Junas. Doliečil si šrámy, ktoré mu ostatný polrok znepríjemňovali kariéru a Skalici pomohol získať prvý bod na pôde súpera.

Obrancovia

Peter Kováčik (Podbrezová) 7,8

Už tradične má mužstvo z Horehronia v našich ideálnych zostavách početné zastúpenie. Inak tomu nie je ani po 11. kole. Jedným z trojice je Peter Kováčik. Obranca, ktorý nastupuje na pravom wingbekovi, si drží konštantnú formu. Pri demolácii Ružomberka pripravil dva góly. S piatimi zásahmi a rovnakým počtom asistencií patrí k najlepším hráčom v súťaži. 

Kováčik prežíva životnú sezónu.
Kováčik prežíva životnú sezónu.Flashscore

Marek Bartoš (Podbrezová) 7,8

Nezaostáva ani jeho spoluhráč z defenzívy. Pilier stredu obrany Marek Bartoš sa dočkal tretieho presného zásahu. Patrí k neodmysliteľnej súčasti zostavy trénera Skuhravého. Ktovie, dokedy si ho takýmito výkonmi Podbrezová udrží.

Lucas Lovat (Slovan Bratislava) 7,6

Legionár z Brazílie má za sebou špecifický súboj. Predstavil sa na Štadióne Antona Malatinského, kde to dôverne pozná. Strávil tam rok. S Trnavou získal Slovnaft Cup, ale potom si namieril k najväčšiemu rivalovi. A v 11. kole sa blysol exportným gólom. Ako hovorí tréner Vladimír Weiss, jeho ľavačka je zlatá. Z tridsiatich metrov rozhodol 159. derby nádherným zásahom do pravého horného rohu. Brankár Takáč bol štatistom.

Stredopoliari

Karol Mondek (Zlaté Moravce) 8,2

Keď ViOn nemôže, Mondek pomôže. Šikovný krídelník opäť raz predviedol svoje čaro nečakaného strelca. Najskôr si naviedol loptu z krídla na šestnástku a ľavačkou prekonal Száraza. V nadstavenom čase, po dlhom centri Gona, nakopol loptu tak, ako nechcel. Ako sa však hovorí, futbal nemá logiku a jeho "zakončenie" zapadlo, na prekvapenie všetkých, za chrbát brankára Michaloviec. Štvrtý gól v sezóne pre 32-ročného Mondeka.

Juraj Kucka (Slovan Bratislava) 7,9

Veľké zápasy rozhodujú veľkí hráči a najmä pevný stred poľa. Slovan sa môže spoľahnúť v tejto činnosti na Juraja Kucku. Reprezentant Slovenska derby užíval. Vyžíval sa v súbojoch, odoberaní lôpt či pýtaní si faulov. S Jabom Kankavom odviedli skvelú prácu. Kucka pridal aj nadstavbu v podobe dvoch asistencií. Najskôr skóroval Čavrič a po ňom Lovat.

Róbert Polievka (Banská Bystrica) 8,4

Dokonalá odpoveď kritikom a fanúšikom, ktorí mu vyčítajú nevýrazné reprezentačné výkony. V Košiciach prv vyrovnal na 2:2 a potom upravil na konečných 4:2 z pohľadu Dukly. Opäť sa ukazuje, že bez neho je klub zo stredného Slovenska polovičný. Podľa Hodnotenia Flashscore to bola jeho druhá najvyššia známka (vyššiu mal 8,8 v dueli so Žilinou, bilancia 1+2).

Róbert Polievka sa blíži k svojmu minulosezónnemu streleckému počinu.
Róbert Polievka sa blíži k svojmu minulosezónnemu streleckému počinu.Flashscore

Martin Rymarenko (Banská Bystrica) 8,0

Štyri presné zásahy a tri asistencie má po 11. kole na konte Rymarenko. Na východe republiky vybojoval penaltu a sám ju aj premenil. Nasmeroval svoje mužstvo k želanému obratu proti nováčikovi. Po zmene strán bol pri víťaznom góle Pišoju, ktorému posadil na hlavu ideálny center.

Dávid Ďuriš (Žilina) 8,6

Ďuriš prežíva zaujímavý rok. Kým v prvej polovici minulého ročníka ťahal Žilinu svojimi výkonmi, v druhej to z neho opadlo. Prišla reprezentačná pozvánka od trénera Calzonu a 24-ročný ofenzívny futbalista opäť ožil. V aktuálnej sezóne je na nezastavenie. Dunajskej Strede strelil dva góly. 

Útočníci

Timotej Jambor (Žilina) 8,1

Ostatné obdobie nebolo pre mladého zakončovateľa príliš ideálne. Trápilo ho zranenie. Vrátil sa s chuťou. Z pokutového kopu otvoril skóre s Dunajskostredčanmi a ešte do polčasu po jeho práci vrátil vedenie Žiline Ďuriš. Pre Jambora to bol premiérový gól v sezóne.

Mark Assinor (Podbrezová) 8,0

Vlani pôsobil v 3. poľskej lige. V tejto patrí ku klenotom, ktoré objavila Podbrezová. A môže sa pýšiť. Aj vďaka 23-ročnému legionárovi z Ghany sa mužstvo drží na dostrel čela nikéligovej tabuľky. V posledných štyroch meraniach síl nastrieľal štyri presné zásahy. Do siete Ružomberka mieril dvakrát do čierneho. Celkovo zaznamenal v doterajšom priebehu päť gólov a k nim pridal tri asistencie.

HRÁČ 11. KOLA: DÁVID ĎURIŠ 

Pred pár dňami nechýbal vo výbere trénera Francesca Calzonu. V kvalifikačnom dvojzápase zohral kľúčovú rolu v tom druhom. V Portugalsku naskočil na štyri minúty. V Luxembursku to bola necelá polhodina, ale v jej priebehu stihol po centri Hancka rozhodnúť o (snáď) "postupových" troch bodoch. A formu si preniesol aj pod žilinský Dubeň. Prišiel, naskočil, no a dvomi gólmi zostrelil Dunajskú Stredu. Len Ďuriš a Polievka sú sedemgóloví v aktuálnej sezóne.

Dávid Ďuriš predviedol proti DAC výborný výkon.
Dávid Ďuriš predviedol proti DAC výborný výkon.Wyscout/Flashscore