Šiesta prehra v rade sa mu stala osudnou. Šoltis skončil na lavičke Košíc

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šiesta prehra v rade sa mu stala osudnou. Šoltis skončil na lavičke Košíc

Anton Šoltis už nie je tréner FC Košice.
Anton Šoltis už nie je tréner FC Košice.Šimon Pavlišin/FC Košice
Futbalisti FC Košice budú mať nového trénera. Anton Šoltis (47) spoločne so svojimi asistentmi Ondrejom Dudom st. (52) a Rolandom Móderom (47) skončili v pondelok na lavičke nováčika Niké ligy. "Poslednou kvapkou v mori" bola sobotňajšia prehra 2:4 s Banskou Bystricou, pričom východniari vyhrávali 2:0.

Košičania zvíťazili naposledy v lige ešte 2. septembra nad Zlatými Moravcami. Odvtedy šesťkrát ťahali za kratší koniec (triumfovali len v pohári nad Spišským Štiavnikom), pričom inkasovali 17 gólov, sami dali iba päť. 

"Potvrdzujem, že Anton Šoltis a jeho asistenti skončili na pozícii trénerov FC Košice. Negatívna séria bez bodového zisku ako aj kolísavé výkony mužstva rozhodli, že ďalej nebudeme pokračovať v spolupráci. Osobne je mi to ľúto, pretože Tono Šoltis urobil pre náš klub veľa. Postúpil s mužstvom do ligy, za čo mu patrí poďakovanie, ale rozhodli sme sa pre zmenu," cituje slová generálneho manažéra FC Košice Pavla Turczyka oficiálna stránka klubu.

Meno nového kouča Košíc zatiaľ jasné nie je, aj keď rokovania už prebiehajú. Najčastejšie sa spomína Gergely Geri, ktorý v FC pôsobí ako športový riaditeľ akadémie. Štyridsaťšesťročný rodák z Kráľovského Chlmca predtým dvakrát viedol Nitru, maďarský Miškovec, Sereď, Pohronie, Trebišov a bol asistentom v Zlatých Moravciach. Medzi kandidátmi sa uvádza aj Ján Kozák ml. Ten viedol naposledy ŠK Slovan Bratislava ešte v septembri 2020.

Ako informuje klubový web, Anton Šoltis nastúpil na lavičku ešte pred druholigovou sezónou 2022/2023 a po úspešne zvládnutej jarnej časti sa mu podarilo vybojovať postup do vytúženej Niké ligy. Počas šestnástich mesiacov na lavičke žlto-modrých viedol mužstvo v 41 majstrovských zápasoch. Dosiahol v nich 22 výhier, 7 remíz a 12 prehier so skóre 71:46. Celok z metropoly východu zanechal na 10. mieste so siedmimi bodmi. 

Pozícia Košíc po polovici základnej časti.
Pozícia Košíc po polovici základnej časti.Flashscore

Trénerska zmena je druhou v priebehu súčasného ročníka Niké ligy. O prvú sa postaral iný klub z východu. MFK Zemplín Michalovce nahradili Mareka Petruša po 7. kole Petrom Struhárom.