Polievka odpovedal na kritiku dvomi gólmi: Nech hovoria, čo chcú, budem hrať svoj futbal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Polievka odpovedal na kritiku dvomi gólmi: Nech hovoria, čo chcú, budem hrať svoj futbal
Polievka si zlepšil náladu gólovými zápismi.
Polievka si zlepšil náladu gólovými zápismi.Profimedia
Futbalisti Banskej Bystrice zvíťazili v 11. kole Niké ligy na trávniku nováčika z Košíc 4:2. Dvomi gólmi sa zaskvel útočník Róbert Polievka (27), ktorý tak najlepším spôsobom odpovedal na silnejúcu kritiku na svoju adresu.

Kapitán hostí sa prvýkrát presadil po hodine hry. Po pase od Považanca sa dostal do úniku a vyrovnal na 2:2. V druhom dejstve skóroval ešte raz, celkovo má na konte sedem presných zásahov a spoločne s Dávidom Ďurišom zo Žiliny je najlepším strelcom súťaže. Po zápase ho navyše domáci fanúšikovia odmenili potleskom.

"Teší ma to. Myslíte, že mám pohodu? Po tom, čo sa píše o našej ofenzívnej sile? Nemám, ale nechcem sa o tom vyjadrovať. Vážim si ľudí, ktorí sem dnes prišli a zatlieskali mi. Dal som dva góly, budem sa snažiť ďalej," vyjadril sa v pozápasovom stretnutí pred kamerami RTVS.

Polievka narážal na kritiku, ktorá sa na neho valila počas reprezentačnej prestávky. V drese Slovenska sa gólovo nepresadil a na trávniku nepôsobil pohodovým dojmom. "Som rád, že máme v reprezentácii tri body a sme kúsok od ME, ale to je asi tak všetko, čo k tomu môžem povedať. Nech si každý spraví vlastný názor.  O národnom tíme sa hovorí veľa, na moju adresu je toho ešte viac, takže asi všetci vedia, čo je pre mňa najlepšie. Ja si budem hrať svoj futbal a nech ľudia hovoria, čo chcú," doplnil.

Polievka je kapitánom banskobystrického tímu.
Polievka je kapitánom banskobystrického tímu.Flashscore

Tréner "vojakov" Michal Ščasný na tlačovej konferencii prezradil, že jeho zverenec zavrel dobrým výkonom ústa všetkým kritikom.

"Som šťastný za to, čo Robo predviedol. Po kritike, ktorá na neho bola po 'repre', myslím si, že to bola neoprávnená kritika, všetkým zatvoril 'pusu'. Hocikto si môže hovoriť, že slovenská liga je slabá. Tu hrá proti slovenským obrancom, v reprezentácii proti svetovým, ale má svetových spoluhráčov. Nešpekuloval by som o tom. Je gólový, rovnako ako ostatní, aj on urobil ten zápas, to ma teší," povedal lodivod Dukly.