Košice zdemolovali súpera zo šiestej ligy, Trnava uspela najtesnejším rozdielom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice zdemolovali súpera zo šiestej ligy, Trnava uspela najtesnejším rozdielom

Košičania nadelili súperovi "šestku".
Košičania nadelili súperovi "šestku".Tomáš Cicoň/FC Košice
3. kolo Slovenského pohára prinieslo súboje Košíc a Trnavy so súpermi z nižších súťaží. Nikéligisti si splnili povinnosť a zaznamenali postup, hoci Spartak mal na trávniku viac práce než nováčik z metropoly východného Slovenska.

Spišský Štiavnik - Košice 0:6

Účastníkovi VI. ligy sa pred zápasom s nováčikom Niké ligy veľké šance nedávali a favorit si po postup dokráčal v pohodovom tempe. Skóre sa prvýkrát menilo v 22. minúte. Fabiš odcentroval z pravej strany, Marcel Vasiľ si nabehol do priestoru a z približne desiatich metrov volejom rozvlnil sieť. O chvíľu viedli Košičania už o dva góly. Erik Pačinda nedal brankárovi z bieleho bodu najmenšiu šancu a zvýšil vedenie svojho tímu.

Hostia aj v druhom polčase pokračovali v obliehaní šestnástky súpera, navyše nevyužili niekoľko sľubných príležitostí.  V 73. minúte však viedli už rozdielom triedy, keď sa z priameho kopu tešil Michal Faško. Košičania boli pri chuti a ich ofenzívne výpady po "trojke" v sieti Spišiakov neprestali. Do konca duelu pridali ďalšie tri presné zásahy po gólových zápisoch Vasiľa, Tidjaniho a Šindelářa.

Košice sa so súperom nemaznali.
Košice sa so súperom nemaznali.Flashscore

Lehota pod Vtáčnikom - Trnava 1:2

Trnava mala proti mužstvu z III. ligy omnoho viac práce, dokonca sa ocitla v šoku po úvodnom zásahu Filipa Škrteľa, ktorý poslal domácich do vedenia. "Andeli" však zareagovali bleskovo, už o pár sekúnd neskôr vyrovnal veterán Michal Ďuriš, ktorému to v aktuálnej sezóne poriadne "sype" a je hlavnou ofenzívnou zbraňou Spartaka. Nerozhodný stav vydržal do 67. minúty, keď sa presadil Samuel Štefánik a zabezpečil Trnave víťazstvo.