Slovan získal v Ružomberku tri body, Trnava zdolala Košice. Skvelá forma Ďuriša pokračuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan získal v Ružomberku tri body, Trnava zdolala Košice. Skvelá forma Ďuriša pokračuje

Aktualizované
Slovan potvrdil pozíciu favorita na ťažkej ružomberskej pôde.
Slovan potvrdil pozíciu favorita na ťažkej ružomberskej pôde.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v stredajšej dohrávke 5. kola Niké ligy na pôde MFK Ružomberok. V tabuľke ostávajú na šiestom mieste, Liptáci sú na ôsmej priečke. V dohrávke 3. kola porazil Spartak Trnava na domácom trávniku nováčika z Košíc.

Dohrávka 5. kola

MFK Ružomberok - Slovan Bratislava 1:2

V prvom polčase diváci veľa šancí nevideli. Navyše ho "okorenili" viaceré protesty Slovana smerom k arbitrom, za ktoré videli žlté karty obaja Weissovci - kapitán aj tréner. Hostia síce mali herne navrch, ale najväčšiu šancu úvodných 45 minút si vypracoval domáci Šefčík, ktorého našiel na zadnej žrdi dobrou loptou Mrva. Ofenzívna opora Ružomberka zakončila od trávnika smerom na bránu, ale Borjan vytiahol na čiare excelentný zákrok jednou rukou.

Aktívny bol hlavne Aleksandar Čavrič, lenže v dvoch dobrých pozíciách prišli dôležité bloky domáceho tímu. Srbský kanonier sa svojho prvého ligového gólu tejto sezóny dočkal po zmene strán, keď si ho našla odrazená lopta po rohovom kope a poslal ju do siete. Hneď na to mohol zvýšiť skóre, výborne zareagoval Krajčírik. Potvrdilo sa staré známe nedáš-dostaneš, nakoľko Hladík našiel voľného Martina Chriena a ten vyrovnal.

Radosť "Ruže" netrvalo dlho, pretože po druhej žltej karte bol vylúčený obranca Mário Mrva. "Belasí" využili presilovku štvrťhodinu pred koncom riadneho hracieho času. Striedajúci Dávid Strelec vrátil svojmu tímu vedenie a zakrátko ho mohol aj navýšiť, ale v ťažkej pozícii nenamieril podľa predstáv. Krajčírik ešte v nadstavení zneškodnil dvojšancu Abubakariho s Marcellim. 

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Peter Tomko, tréner Ružomberka: "Kvalitný zápas. Slovan k nám prišiel v plnej sile, no my sme boli viac než vyrovnaným súperom, čo nás teší a verím, že aj povzbudí do ďalšej práce. Každý jeden, čo nastúpil na ihrisko, odviedol maximum, bohužiaľ, po skončení zápasu máme trochu horkú príchuť, keďže sme nezískali ani bod. Môžeme však mať hore hlavy."

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Bol to ťažký, avšak výborný zápas. Vedeli sme, že Ružomberok nastúpi s obrovským odhodlaním a vyšším pressingom. Podali sme výborný výkon, mali sme viac šancí. Po peknej štandardke sme sa dostali do vedenia. Súper vyrovnal, potom prišlo vylúčenie a ďalej sme mali väčšiu kvalitu na lopte, tiež dve-tri dobré príležitosti. Dali sme druhý gól a myslím si, že naše víťazstvo je zaslúžené. Som veľmi rád, málokedy sa chlapci tak tešia v kabíne, ako dnes. Ružomberok doma má svoju silu, nikto tu nebude ľahko vyhrávať."

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Dohrávka 3. kola

Spartak Trnava - FC Košice 3:0

Skóre zápasu otvoril už v piatej minúte skúsený útočník Michal Ďuriš, ktorý po príchode do Trnavy doslova žiari. Nastúpil na svoj tretí zápas Niké ligy a v každom strelil jeden gól, k tomu pridal tri asistencie, takže má fantastickú formu. Úvodné dejstvo každopádne veľa šancí neponúklo. Možnosť vyrovnať nevyužil Sagna, keďže pred prázdnou časť brány nedočiahol na prihrávku.

Ďuriš sa presadil aj druhý raz, tesne pred prestávkou mu gólový zápis zobral VAR, ktorý odhalil ofsajd. Po zmene strán Procházka lišiacky prehadzoval Putnockého, ten využil svoje skúsenosti a loptu posunul na roh. Ani on už ale nezabránil ďalším zásahom v košickej sieti. 

Phillip Azango najskôr na krídle vypracoval presný zásah pre Samuela Štefánika a zakrátko sa presadil aj sám, keď vystihol rozohrávku hostí a chybu potrestal. Nigérijský futbalista sa presadil v druhom ligovom zápase po sebe, do ktorého zasiahol. Štvrtý zásah mal na kopačke Bernát, opečiatkoval brvno.

Spartak strelil v ostatných troch ligových dueloch celkovo deväť gólov, pričom predtým v piatich stretnutiach to bolo dokopy len päť zásahov. V tabuľke ostáva na siedmom mieste s dvanástimi bodmi. Košice sú desiate, prehrali tretí raz po sebe. Na gól čakajú už 333 minút.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore