Niké liga ONLINE: Nesmierne zaujímavé kolo je na konci, v derby sa znova tešil Slovan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Niké liga ONLINE: Nesmierne zaujímavé kolo je na konci, v derby sa znova tešil Slovan
Aktualizované
Na snímke vpravo hráč Spartaka Erik Daniel a futbalista Slovana Kennan Bajrič.
Na snímke vpravo hráč Spartaka Erik Daniel a futbalista Slovana Kennan Bajrič.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa dostal do polovice základnej časti, na rad prichádza 11. kolo. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 11. KOLA

PIATOK

Zlaté Moravce - Michalovce 2:2

Sumár

SOBOTA

Košice - Banská Bystrica 2:4

Podbrezová - Ružomberok 5:0

Trenčín - Skalica 0:0

Žilina - Dunajská Streda 5:1

Sumár

NEDEĽA

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 1:2

Sumár

Návrat

Výsledky 11. kola Niké ligy.
Výsledky 11. kola Niké ligy.Flashscore
Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore

22. OKTÓBER 

19:52 - Celkovo 159. derby Trnavy a Slovana zhodnotili pre TV Dajto obaja tréneri:

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Bol to remízový zápas, ktorý rozhodol exportný gól Lovata. V prvom polčase hrali obe mužstvá zrkadlovo, nebol to pekný futbal. Chceli sme v polčase zmeniť rozostavenie, lebo Slovan nás v niektorých situáciách 'prehrával'. Dnes sme neboli kvalitní, nikto z hráčov to nezobral na seba a preto sme prehrali."

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Výborný zápas. Prvý polčas bol taktický, hralo sa zrkadlo. Po zmene strán sme však boli futbalovejší. Mali sme viac šancí ako domáci, hrali sme disciplinovane. Mali sme vo svojom strede Čavriča, ktorý vyčnieva o triedu nad všetkými, hoci mal v týždni problémy s kolenom. Je nielen výborný futbalista, ale aj človek. Má pripravenú novú zmluvu a verím, že zostane v klube."

19:28 - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľnom derby v rámci 11. kola Niké ligy na ihrisku Spartaka Trnava 2:1 a vyšvihli sa na čelo tabuľky. Úradujúci majster natiahol víťaznú šnúru vo všetkých súťažiach na osem stretnutí a vedie ligu pred AS Trenčín, s ktorým má na konte rovnaký počet 23 bodov, ale odohral o zápas menej.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

16:24 - Slovan ťahá v ligových derby šnúru ôsmich zápasov bez prehry (5 víťazstiev vrátane jednej kontumácie, 3 remízy).  Spartak naposledy bodoval naplno 2. mája 2021 (doma 3:0, góly Ristovski 2, Bamidele). Je to zároveň posledný domáci zápas so Slovanom, v ktorom Trnavčania skórovali.

15:41 - Futbalisti Banskej Bystrice zvíťazili v 11. kole Niké ligy na trávniku nováčika z Košíc 4:2. Dvomi gólmi sa zaskvel útočník Róbert Polievka, ktorý tak najlepším spôsobom odpovedal na silnejúcu kritiku na svoju adresu.

"O národnom tíme sa hovorí veľa, na moju adresu je toho ešte viac, takže asi všetci vedia, čo je pre mňa najlepšie. Ja si budem hrať svoj futbal a nech ľudia hovoria, čo chcú," prezradil pre RTVS. Viac sa dočítate v článku.

14:32 - Pred lákavým stretom sme si posvietili na posledné tri vzájomné duely oboch klubov v rámci ligovej konfrontácie. Viac v článku.

13:30 - Oba kluby postúpili počas reprezentačnej prestávky cez treťoligových súperov do 4. kola Slovnaft Cupu. Spartak vyhral 11. októbra v Prievidzi nad Lehotou pod Vtáčnikom 2:1, Slovan o týždeň neskôr (18. 10.) v Seredi 3:1. 

12:30 - Prečo vznikla nevraživosť medzi Trnavou a Slovanom? Viac sa dozviete v článku.

11:25 - Bitka na Štadióne Antona Malatinského bude tiež duelom klubov, ktoré sú držiteľmi najvýznamnejších tunajších trofejí za ostatných šesť sezón. V ročníku 2017/18 vyhral Spartak ligu a Slovan pohár, o rok neskôr a v uplynulých dvoch ročníkoch to bolo naopak. V súťažných kolotočoch 2019/20 a 2020/21 získal káder z hlavného mesta double.

10:21 - Slovenská najvyššia súťaž zažije premiéru v podobe súboja dvoch mužstiev účinkujúcich v skupinovej fáze európskych súťaží. Slovan i Trnava pôsobia v Európskej konferenčnej lige. Vo štvrtok 25. októbra nastúpi Spartak doma proti Nordsjaellandu, Bratislavčania pocestujú na pôdu francúzskeho Lille.

09:02 - Pred "Tradičným derby" je prvá šestka ligového osudia veľmi tesne pri sebe - šiesty tím stráca na lídra iba päť bodov. Naposledy bola horná polovica tabuľky v tejto fáze najvyššej súťaže takto vyrovnaná v ročníku 2011/12, keď sa na prvom mieste nachádzala 19-bodová Žilina a na šiestom Nitra so 14 bodmi.

08:07 - "So Slovanom hráme doma diametrálne inak, ako na ich štadióne a tu to majú oveľa ťažšie. Sám som zvedavý a veľmi sa teším. Je ten správny čas, aby sme ich porazili, ale nebude to ľahké," tvrdil trnavský tréner Gašparík. Viac v článku.

21. OKTÓBER

22:02 - Aktéri hodnotili aj zápas medzi Trenčínom a Skalicou.

21:33 - Vysokú výhru Podbrezovej nad Ružomberkom zhodnotil tréner Roman Skuhravý: "Z Ružomberku sme mali zdravý rešpekt, tak ako z každého súpera a trošku sme zmenili organizáciu hry. Hlavným motívom dnešného zápasu bola dobrá defenzíva a pracovitosť, aby sme sa v tom súperovi vyrovnali, pretože sme vedeli, že sme herne lepší. Chceli sme sa vyvarovať lacným gólom, ktoré sme dostávali v predchádzajúcich zápasoch. V prvom polčase sme súpera donútili k štandardným situáciám a stratám lopty. Vnímam aj v tréningu, že strelecká efektivita ide hore a pomáhame si štandardnými situáciami. V druhom polčase sme zápas ukontrolovali. Tešíme sa z víťazstva, máme za sebou ďalšie kolo, teraz sa dobre pripravíme na utorok, na pohár a v piatok nás čaká ďalší zápas. Som rád, že nelietame hlavou v oblakoch, chlapci to berú s pokorou a chceme v pohári postúpiť."

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

21:05 - Hodnotenia trénerov po zápase MŠK Žilina - DAC Dunajská Streda:

Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina: "Čakali sme náročný zápas, aj keď DAC mal veľa zmien v zostave oproti minulej sezóne. Súhlasím, že červená karta ovplyvnila zápas. DAC má však silný tím, čo ukázal kontaktný gól. V druhom polčase, najmä v úvode sme výborne bránili, bola tam však určitá nervozita. Hostia hrali skúsene, kvalitne, dokázali sme ich však pritlačiť a pomohla nám kvalitná streľba zo strednej vzdialenosti. Boli sme produktívni a vo finále to môže vyzerať ako jednoduchý zápas, ale nebolo to tak. Vyhrali sme zaslúžene."

Adrián Guľa, tréner DAC: "Škoda zápasu, ublížila mu významne červená karta, dvojitý trest aj s penaltou nám zbúral celý zápasový plán. Prvá reakcia tímu bola fajn, ale následne sme dostali dva zbytočné góly. V druhom polčase sme zmenili rozostavenie, mali sme šance na kontaktný gól. Žilina potom produktivitou rozhodla zápas. Hrať 80 minút v oslabení je v Žiline náročné. Prehra je pre nás krutá, Žilina však vyhrala zaslúžene."

20:21 - Podbrezová má s 29 gólmi najlepšiu ofenzívu v súťaži. Na opačnom konci sú Košice, ktoré inkasovali už 25 presných zásahov.

20:10 - Róbert Polievka a Dávid Ďuriš sú so siedmimi gólmi najlepšími strelcami súťaže. Prvý menovaný celkovo prispel k desiatim gólom (7+3), podobne je na tom aj Peter Kováčik (5+5). Na hranicu päť gólov sa dostal aj Assinor (5+3), už nejaký čas tam sú Addo (5+2) a Kupusovič (5+0).

20:00 - Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili nad FC DAC 1904 Dunajská Streda jednoznačne 5:1. Dva góly "šošonov" strelil Dávid Ďuriš. Dôležitý moment sa udial už v 13. minúte, keď obranca hostí Filip Kaša zahral na bránkovej čiare rukou a dostal červenú kartu. Nariadený pokutový kop bezpečne premenil Timotej Jambor. Hostia vyrovnali v 20. minúte po rohovom kope zásluhou Csingera. Žilinčania však početnú výhodu zužitkovali, už v polčase viedli 3:1, keď skórovali ešte Leitner a Ďuriš. Aktivitu hostí oslabil gól Rusnáka v 62. minúte a definitívu pridal svojím druhým gólom v zápase v 73. minúte reprezentant Ďuriš. Žiline patrí v tabuľke tretie miesto, DAC je siedmy.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

19:59 - Futbalisti FK Železiarne Podbrezová deklasovali na domácom štadióne MFK Ružomberok 5:0. Základ vysokého víťazstva položili už v prvom polčase, ktorý vyhrali 4:0. Dva góly "železiarov" dal Mark Osei Assinor. Podbrezová už tretíkrát v sezóne dokázala streliť v zápase päť gólov. V tabuľke je druhá o bod za vedúcim Trenčínom, Ružomberku patrí 8. miesto.

19:58 - Futbalisti AS Trenčín iba remizovali s hráčmi Skalice 0:0. Napriek strate bodov sú stále na čele tabuľky, štvrtý Slovan Bratislava, ktorý zaostáva o tri body, má však dva zápasy k dobru. Domáci mali v stretnutí značnú prevahu, súpera prestrieľali 20:4. Diváci na trenčianskom štadióne však nevideli ani jeden presný zásah, veľkú šancu Njegoša Kupusoviča v závere stretnutia zneškodnil brankár hostí Martin Junas.

19:57 - Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica zvíťazili na pôde FC Košice 4:2, keď otočili skóre z 0:2. Bystričania si pripísali piaty triumf v sezóne a poskočili na piate miesto tabuľky, Košice sú desiate. Domáci viedli v 12. minúte po góloch Erika Pačindu a Žana Medveda, no hostia priebeh duelu otočili. V 29. minúte znížil z penalty Martin Rymarenko a v druhom polčase skórovali dvakrát Róbert Polievka a raz Marián Pišoja. Polievka je so siedmimi gólmi na čele tabuľky strelcov.

Priebežná tabuľka Niké ligy.
Priebežná tabuľka Niké ligy.Flashscore

17:34 - Český tréner žilinského tímu Jaroslav Hynek chce zlomiť negatívnu bilanciu a prvýkrát poraziť Dunajskú Stredu: "Aktuálne sme vo fáze, kedy by nám výhra veľmi pomohla a ukázala naša silu. Od stredy sa pripravujeme v kompletnom zložení. Reprezentanti sa vrátili späť, tento režim už poznáme. Zápasy po repre pauzách nehráme vyslovene zle, ale zatiaľ sa nám to nepodarilo zlomiť. Kabína za tým ide a ja verím, že to v sobotu s podporou tribún príde," povedal pre klubový web.

Teší sa aj na mikrosúboj s Adriánom Guľom: "Tréner Guľa hrá v systéme 4-3-3 dlho, no stále tam pridáva isté novinky. Pred začiatkom sezóny urobil viacero zmien, takže si to tam postupne sadá, posledné stretnutia zvládli. Tak ako niečo platí na náš herný koncept, dá sa prečítať aj zámer Dunajskej Stredy. Podbrezová to minule skúšala proti DAC-u s nejakým zámerom, ktorý im bol k úžitku, no nedoviedlo ich to k výsledku. Aďo môže poznať prostredie i umelku, na trávniku sú však hráči. Preto bude rozhodovať momentálne nastavenie, chyby a ich prípadné využitie. Sobota môže dopadnúť z môjho pohľadu akokoľvek," doplnil Hynek.

16:53 - Skalica po troch prehrách pred reprezentačnou prestávkou porazila Košice, ktorým odskočila na tri body: "Tento duel bol pre nás veľmi dôležitý a som rád, že sme ho zvládli. Taktiež som rád, že som nastúpil v základnej zostave a podal dobrý výkon, ale samozrejme, stále je čo zlepšovať a v ďalšom zápase sa budem snažiť môj výkon ešte vylepšiť," povedal pre klubový web mladý záložník Adam Gaži.

Ten nastúpi v sobotu na veľmi špeciálny duel, keďže bude ako súper čeliť svojmu kmeňovému Trenčínu, odkiaľ na Záhorie odišiel hosťovať. Podobnú situáciu však zažil už v minulej sezóne, kedy bol požičaný do Liptovského Mikuláša: "Proti Trenčínu som zatiaľ odohral dva zápasy, teraz ma čaká tretí. Verím tomu, že to bude prvé víťazstvo proti môjmu materskému klubu. Zápas vnímam ako každý iný a teším sa naň," tvrdí.

Veľmi dobre si uvedomuje silu hráčov AS: "Trenčín dominuje rýchlou hrou. Majú rýchle kraje, ktoré vedia potiahnuť loptu až do šestnástky súpera. Práve tu musíme byť veľmi koncentrovaní a nepustiť ich tam. Smerom hore sa nesmieme báť a musíme byť kreatívni. Ak príde šanca, treba ju premeniť," doplnil Gaži.

Skalica vyhrala v minulej sezóne proti Trenčínu až tri zo štyroch zápasov.
Skalica vyhrala v minulej sezóne proti Trenčínu až tri zo štyroch zápasov.Flashscore

16:02 - Špeciálny zápas čaká na Michala Faška, ktorý sa proti bývalým spoluhráčom z Banskej Bystrice predstaví prvýkrát od letného prestupu. Aj keď má v tíme súpera veľa kamarátov a sleduje ich v každom zápase, zaujíma ho predovšetkým úspech Košíc: "Od minulého roka som tam aj doma, keďže sme sa tam zabývali. V mužstve mám veľa kamarátov, výborný vzťah mám aj s trénermi. Takže si dovolím povedať, že zápas proti Bystričanom je pre mňa druhý najšpecifickejší, aký môžem v lige odohrať. Ten prvý bude vtedy, keď na ihrisku proti sebe nastúpime s mladším bratom Šimonom z Podbrezovej," vysvetlil.

V sobotu večer ale bude mať Faško jediný cieľ: "Je pravda, že tento klub vnímam ináč ako ostatné, ale pocity pôjdu bokom. Obliekam košický dres a mojim cieľom je, aby sme v sobotu vyhrali. Po piatich neúspešných zápasoch už je načase, aby sme bodovali, preto nebudem brať ohľad na to, proti komu nastúpim. Počas uplynulých dvoch týždňov sme si toho povedali dosť a verím, že sa to aj prejaví na ihrisku," nechal sa počuť.

Posledné vzájomné zápasy týchto súperov.
Posledné vzájomné zápasy týchto súperov.Flashscore

15:12 - V Dunajskej Strede nebudú radi spomínať na reprezentačnú prestávku a hlavne prípravný zápas proti Gyoru: "Pauza nás zabolela hlavne zo zdravotného pohľadu, pretože nám na dlhší čas vypadol Gavrič, ktorý je dôležitou súčasťou tímu. Zranil sa aj Gruszkowski, no verím, že v najbližšej dobe bude naspäť. Jeho štart je otázny, podobne sú na tom aj Petráš a Redzič. Ten proti Győru dostal silný náraz. Blíži sa návrat Záhradníka, na dlhšie je mimo Urblík," prezradil tréner Guľa.

Tréner DAC v minulosti vyhral so Žilinou titul, bude to teda určite špeciálnejšie duel: "Cítime, že nás čaká kvalitný zápas proti veľmi šikovnému a dobrému tímu, ktorý hrá tiež v štruktúre 3-4-3, ako naposledy Podbrezová. Verím, že sme už našli princípy, ktoré na to môžu platiť a že ich ukážeme spolu s nasadením, dravosťou a emóciami. Potrebujeme byť tímoví, súdržní, kompaktní v defenzíve a silní v prechodoch, pretože Žilina má veľmi silný prechod do útoku," nechal sa počuť.

Kto sa bude tešiť v sobotu?
Kto sa bude tešiť v sobotu?Flashscore

14:31 - Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica vycestujú po reprezentačnej prestávke do Košíc, kde chcú pozitívne zareagovať na posledné dve ligové prehry. "Nepríjemný súper, ktorý má veľmi dobré protiútoky. Do ofenzívy veľmi kvalitný súper, majú nový štadión, takže to nebude nič jednoduché. Ale samozrejme, do každého zápasu ideme s tým, že chceme vyhrať. Prehrali sme dva zápasy po sebe, takže potrebujeme plný bodový zisk. Veríme, že repre pauza pretrhla šnúru dvoch prehier, a teraz to dobrým výkonom a výsledkom v Košiciach potvrdíme," verí záložník Marek Hlinka.

Podobne to vníma aj tréner Michal Ščasný: "Veľmi ťažký zápas pre Košice, keďže sú tam, kde nechceli byť. Na druhej strane, my by sme sa po tom začiatku tiež radi videli vyššie, takže čakám taký, ani nie opatrný, ale skôr bojovný zápas z obidvoch strán. Oni hrajú o život, my o to, aby sme boli vyššie, takže veľmi ťažký zápas, ale urobíme všetko pre to, aby sme získali tri body," nechal sa počuť.

Posledné zápasy Dukly.
Posledné zápasy Dukly.Flashscore

13:26 - Trenčín je na čele tabuľky, kde má dvojbodový náskok. S doterajším priebehom sezóny môžu byť pod hradom Matúša Čáka spokojní napriek poslednej prehre so Slovanom: "Kabína je výborne naladená, takto nejako sme si to predstavovali. Ideálne by bolo, keby, že vyhráme všetky zápasy, ale sme spokojní. V sobotu budeme chcieť vyhrať a získať všetky tri body. Skalica je tím, ktorý keď mu dáme priestor, tak vie kombinovať a vyjsť z ťažkých situácií. My budeme chcieť pressovať a dávať góly. V minulej sezóne nám zápasy s týmto súperom nevyšli, ale budeme sa im to snažiť vrátiť," povedal záložník Artur Gajdoš.

12:32 - Slovinský útočník Žan Medved nebol Košiciam k dispozícii päť zápasov. Po problémoch s chrbtom je už zdravý a bude k dispozícii na zápas proti Dukle: "Po jednom zo súbojov som pocítil zaseknutie v chrbtici. Za pár sekúnd som to pocítil znovu a skrátka som viac nemohol pokračovať v hre. Mal som s tým problém asi 3-4 týždne, ale teraz som už v poriadku. Spočiatku to vyzeralo možno trošku horšie, ale našťastie to nebolo až také vážne a ja môžem znovu plnohodnotne hrať," povedal pre klubový web.

11:54 - Do výbornej formy sa dostal podbrezovský krajný hráč Patrik Blahút. Ten v ostatných troch zápasoch strelil tri góly a na jeden asistoval: "Určite na to chcem nadviazať, ale najdôležitejší pre mňa vždy bol tímový úspech, čiže ma nezaujíma nič iné ako tri body proti Ružomberku. Očakávam však náročný zápas, rozhodovať sa bude v šestnástkach. Či v defenzíve alebo v ofenzíve musíme hrať náš futbal a verím, že nám to prinesie úspech," povedal pre klubový web.

Štatistiky Blahúta v tejto sezóne.
Štatistiky Blahúta v tejto sezóne.Flashscore

11:10 - Košice neprežívajú taký úvod sezóny, aký by si predstavovali. So siedmimi bodmi sú až na desiatej priečke. V sobotu chcú bodovať proti Banskej Bystrici. Tréner Anton Šoltis pre klubový web rozprával o dôvodoch doterajších skôr neúspechov: "Najprv sa pristavím pri defenzíve. Pre nás, ako nováčika, bola práve obranná činnosť veľmi dôležitá. Na nej sme si veľmi zakladali a spočiatku nám aj prinášala úspech. Potom sa nám to naštrbilo rôznymi zraneniami a momentálne hľadáme to najoptimálnejšie zloženie. V ostatných zápasoch nám to nesedelo a dostali sme priveľa gólov," nechal sa počuť.

"Je to aj o osobnej zodpovednosti jednotlivých hráčov, aby sme sa vyvarovali chýb, po ktorých väčšinou aj inkasujeme. Nehovoriac už o tom, že obrana nie je len o brankárovi a trebárs štvorici pred ním. Hovorím o všetkých hráčoch, čo sú v danej chvíli na ihrisku. Zároveň je to aj o koncentrácii, pretože si nemôžeme dovoliť ďalej dostávať také góly, ako to bolo v troch štyroch posledných stretnutiach," pokračoval.

Nie je to ale iba o jednej polovici ihriska: "Zlepšiť sa musíme aj v ofenzíve, pretože ani tam sme neboli takí nebezpeční a úspešní, ako by sme si predstavovali. Mali sme to nastavené od začiatku súťaže a po Ružomberku sa nám to z veľkej časti rozpadlo. Našťastie, sa nám už z maródky všetci vrátili a dnes môžem povedať, že mám, až na dlhodobo zranených, kompletný káder k dispozícii," doplnil Šoltis.

V lige prehrali Košice posledných päť zápasov.
V lige prehrali Košice posledných päť zápasov.Flashscore

10:33 - Dunajská Streda to na Žilinu vie, o čom svedčia štatistiky. Z posledných 24 zápasov má bilanciu 14-9-1 a v ostatných 18 dueloch mužstvo zo Žitného ostrova vždy skórovalo aspoň raz.

9:56 - Podbrezová hostí Ružomberok, čo znamená, že tieto dva tímy sa proti sebe stretnú prvý raz od neslávne slávneho zápasu semifinále baráže o postup do Konferenčnej ligy, kedy hustý dážď totálne podmočil trávnik v Zelpo Arene a domáci nemohli hrať svoj typický kombinačný futbal, v ktorom sú silní. To hostia využili a vyhrali 3:0. "Železiari" majú cieľ protivníkovi odplatiť toto stretnutie a navyše ho poraziť premiérovo od roku 2016. Za sedem rokov sa Ružomberok tešil v siedmich prípadoch a dva razy sa zrodila remíza. Viac v článku.

09:22 - Zápas Dunajskej Stredy na ihrisku Žiliny bude zaujímavý pre viacero členov DAC, pretože mnohí hráči na čele s trénerom Adriánom Guľom majú minulosť pod Dubňom. Jediným futbalistom, ktorý sa svojmu bývalému mužtvu postaví prvý raz je obranca Filip Kaša: "V Žiline som pôsobil tri a pol roka, prežil som tam pekné momenty, získali sme titul. Nemôžem na klub povedať ani jedno krivé slovo, mám tam stále kamarátov. Dnes je už ale mužstvo úplne iné, ostalo len pár hráčov, s ktorými som hrával. Ideme s cieľom vyhrať a verím, že sa nám to aj podarí," povedal pre klubový web.

Kaša verí v to, že jeho tím sa bude biť o titul do samotného konca: "Začiatok nám príliš nevyšiel, pretože noví hráči potrebovali čas zvyknúť si na seba. V posledných zápasoch však už podávame lepšie výkony, začína to mať dobré parametre a postupne sa šplháme hore tabuľkou. Verím, že sa dostaneme až na samý vrchol, naše ambície siahajú na prvú, prinajhoršom druhú priečku," tvrdí.

08:08 - Skalica sa síce predstaví na pôde lídra tabuľky z Trenčína, kde bude outsiderom, ale v predchádzajúcej sezóne sa jej s týmto súperom darilo, pretože vyhrala tri zo štyroch zápasov (3:1, 2:0 a 2:0).

Posledné strety Trenčína so Skalicou.
Posledné strety Trenčína so Skalicou.Flashscore

07:19 - Ružomberok plánuje v sobotu predĺžiť sériu zápasov bez prehry proti Podbrezovej na okrúhlych desať: "Majú svoj štýl hry. Sú špecifickí a momentálne žijú v eufórii. Určite tam kožu lacno nepredáme. Budeme chcieť na nich zase niečo nachystať tak, aby sme boli úspešní," nechal sa počuť hlavný tréner Peter Tomko.

6:30 - Sobotný program prinesie až štyri zápasy, všetky začínajú o 18:00. Podbrezová hostí Ružomberok, s ktorým nemá dobrú bilanciu. Trenčín sa bude snažiť udržať prvé miesto výhrou nad Skalicou. Košice hostia Banskú Bystricu a do Žiliny cestuje jej neobľúbený súper z Dunajskej Stredy.

20. OKTÓBER

20:19 - Spokojnosť nejavil ani Peter Struhár: "Prvý polčas nie je čo hodnotiť, pretože moje mužstvo nehralo. Nevstúpili sme vôbec dobre do zápasu, neviem, čo mali chlapci v hlavách. V druhom dejstve sa to už diametrálne zmenilo, mali sme veľa šancí a Issa Adekunle mohol dať prvýkrát v kariére hetrik. Po pekných akciách sme otočili priebeh zápasu, ale nakoniec sme stratili dva body. Čo ma najviac mrzí je však zranenie Igora Žofčáka. Myslím si, že keby bol na ihrisku, tak priebeh záveru zápasu by bol úplne iný. Mali by sme tam väčšiu kvalitu a skúsenosť a zápas by sme dotiahli do víťazného konca," vyjadril sa michalovský lodivod.

20:14 - Tréner Vladimír Cifranič nebol spokojný s výkonom a ani výsledkom: "Prvý polčas sme pod kontrolou, ale šancí nebolo veľa na jednej ani druhej strane. Využili sme peknú strelu Karola Mondeka a boli sme vo vedení. Po prestávke sme nepochopiteľne prestali hrať, po prvom góle súpera sme úplne odišli. Hostia sa zaslúžene dostal do vedenia, ale po prestriedaní sme veľkou bojovnosťou a gólom, ktorý sem-tam padne, sme vyrovnali. Na konci zápasu tam boli ešte nejaké skrumáže a strely, ale v konečnom dôsledku sme si za druhý polčas vyhrať nezaslúžili, takže skončilo to remízou, ktorá nič nerieši," povedal tréner ViOn-u.

19:27 - Tréner Peter Struhár v pozápasovom rozhovore pre Nova Sport povedal, že podľa prvých správ utrpel zranený Igor Žofčák zlomeninu kľúčnej kosti. Následne o tom informoval aj klub na sociálnych sieťach: "Ihneď bol prevezený do nemocnice, kde vyšetrenie ukázalo, že má zlomenú kľúčnu kosť a v najbližších hodinách tak musí podstúpiť operáciu," píšu Michalovce.

19:21 - Nigérijský útočník Michaloviec Adekunle Issa strelil v piatok proti ViOn-u dva góly a zariadil remízu 2:2, boli to jeho prvé zásahy v tejto sezóne. V oboch prípadoch mu asistoval Marcin. Na druhej strane sa presadil dva razy Karol Mondek, dokopy zaznamenal už päť zásahov.

17:44 - Karol Mondek svojím tretím gólom v tejto sezóne poslal ViOn do vedenia. Zlaté Moravce pritom v doterajšom priebehu ročníka vyhrávali len dvakrát, dokopy 69 minút a len minútu o viac ako jeden presný zásah.

Štatistický pohľad na predohrávku 11. kola.
Štatistický pohľad na predohrávku 11. kola.Flashscore

16:41 - V základnej zostave Michaloviec je prvýkrát od 25. augusta legionár Adekunle Issa. Najnovší člen súpisky Mendes sa už dostal medzi náhradníkov.

16:02 - ViOn dnes nemôže počítať s triom Milan Kvocera, Matúš Chropovský a Matej Slávik. Posledného menovaného čaká v utorok operácia.

14:41 - Dunajská Streda strelila proti Žiline aspoň jeden gól v každom z posledných osemnástich zápasov.

13:33 - V Podbrezovej volili fanúšikovia najlepšieho hráča za september a túto internú anketu ovládol útočník Mark Assinor, ktorý počas minulého mesiaca v troch dueloch nazbieral dva góly a rovnaký počet asistencií.

12:48 - Michalovce sa krátko pred dôležitým piatkovým stretnutím posilnili. Do svojich radov získali 23-ročného krajného záložníka Papu Mendesa, ktorý s klubom podpísal zmluvu do leta 2025. Narodil sa v africkom štáte Guinea-Bissau, ale má aj portugalskú národnosť a túto krajinu reprezentoval v mládežníckych výberoch. 

Naposledy bol hráčom švajčiarskeho FC Servette, v drese ktorého si pripísal aj niekoľko štartov v tamojšej najvyššej súťaži a nastúpil zaň aj v kvalifikačných dueloch Konferenčnej ligy.  Predtým pôsobil aj v kluboch FC Montfermeil a RC Strasbourg. Na Zemplín prišiel ešte počas minulého týždňa a trénerov presvedčil o svojich kvalitách.   

"Papu mal ochotu prísť k nám aj na skúšku. Za ten čas stihol ukázať, že je veľmi zaujímavý, čo sa týka dynamiky a dotyku smerom hore. Toto nás presvečilo a preto sme ho angažovali. Verím, že do zápasu v Zlatých Moravciach bude jeho príchod vybavený a budeme ho mať k dispozícii. Je dobré, že hráčov v kádri budeme mať viac, lebo v najbližšom období nás čaká nahustený zápasový program. Som rád aj z toho pohľadu, že stále nemôžeme počítať so zraneným krídelníkom Lukášom Jánošíkom, a máme tak ďalšiu alternatívu na prerotovanie zostavy," povedal tréner Peter Struhár.

11:58 - Dunajská Streda hlási výraznú stratu, pretože v prípravnom stretnutí počas reprezentačnej prestávky proti Gyoru sa zranil Željko Gavrič, ktorý musí podstúpiť operáciu. "Magnetická rezonancia odhalila poškodenie vonkajšieho postranného väzu v pravom kolene. Rozhodli sme sa pre operáciu. Jeho návrat do zápasového diania bude závisieť od aktuálneho klinického stavu, predpokladáme minimálne trojmesačnú absenciu," informoval klubový lekár MUDr. Zsolt Fegyveres.

11:11 - Obranca Daniel Magda z Michaloviec sa na posledné zápasy nepozerá: "Je pravdou, že je to súper, s ktorým sa nám darí bodovať. Na to sa ale spoliehať nemôžeme. Musíme sa dobre na súpera pripraviť a posnažiť sa opäť bodovať, najlepšie za tri body," povedal pre noviny Zemplína.

10:12 - Košičania sa po mesačnej prestávke od domáceho zápasu opäť predstavia pred vlastnými fanúšikmi. Po piatich ligových prehrách v rade privítajú v KFA káder Banskej Bystrice, pôjde o stret desiateho so siedmym celkom tabuľky. Naposledy sa obe strany stretli v januári 2023, keď sa v prípravnom dueli zrodila výhra Dukly 4:1. Predchádzajúce strety sa niesli ešte v druholigovom duchu.

09:22 - Východniari zo Zemplína sa s celkom od rieky Žitava stretnú v roku 2023 štvrtýkrát. V máji v rámci záverečného 10. kola nadstavbovej časti proti sebe bojovali v priamom dueli o vyhnutie sa barážovej účasti. Michalovčania vyhrali 1:0 po vlastnom góle Martina Tomla a ViOn tak poslali do bitky s Prešovom o miesto medzi elitou.

08:09 - Protivníci, ktorí sa proti sebe postavia v Zlatých Moravciach pri štarte 11. kola, odohrali v ligovom prostredí 24 vzájomných duelov. Michalovce zaknihovali 14 triumfov, ViOn sa tešil dvakrát a remíza sa zrodila v 8 prípadoch. V domácich súbojoch so Zemplínčanmi má ViOn bilanciu 2-4-5.

19. OKTÓBER

20:30 - Aj keby sa góly Michaloviec a Zlatých Moraviec spočítali, tak stále by to bola po Košiciach najhoršia ofenzíva Niké ligy. Zemplín strelil len šesť presných zásahov, z toho polovicu ofenzívny líder Matúš Marcin. ViOn dokonca zaznamenal iba päť gólov. Až k štyrom priamo prispel Roman Čerepkai (1+3), dva razy sa presadil Karol Mondek (2+0).

19:35 - Počas reprezentačnej prestávky niekoľko tímov odohralo aj prípravné zápasy. Podbrezová remizovala 1:1 s rakúskym LASK-om, ten sa nedávno predstavil v zápase skupinovej fázy Európskej ligy proti Livepoolu. Dunajská Streda doma podľahla maďarskému Gyoru. Banskobystrická Dukla vyzvala slovenskú reprezentáciu do 21 rokov, ktorej v Poprade podľahla pomerne hladko 0:3.

18:45 - Slovenský pohár pokračoval tretím kolom. Košičania dali šiestoligovému Spišskému Štiavniku poltucet, Spartak pred viac ako štyritisíc divákmi porazil v Prievidzi treťoligovú Lehotu pod Vtáčnikom 2:1 a Slovan sa predstavil v Seredi. Po výhre 3:1 takisto postupuje.

17:30 - Zlatomoravčania prežívajú historicky najhorší vstup do súťaže. Dva získané body po desiatich kolách mala naposledy Senica v ročníku 2017/18. Mužstvo od Žitavy za rovnaké obdobie nazbieralo najmenej šesť bodov v dvoch prípadoch - 2016/17 a 2021/22. V minulom roku sa dočkali prvého trojbodového zápisu v deviatom kole. Ako pod Čebraťom, aj doma so Slovanom mieril do priestoru troch žrdí iba raz. A to je žalostne málo. Bez gólov sa nevyhráva, ViOn ich nastrieľal doposiaľ iba päť. Najmenej spomedzi všetkých nikéligistov. V piatich posledných kolách dva, z toho jeden z penalty. Na trávniku Ružomberka nevyhral v trinástich dueloch. Naposledy ešte v októbri 2013.

Zlaté Moravce vyhrali v tejto sezóne len v rámci Slovenského pohára.
Zlaté Moravce vyhrali v tejto sezóne len v rámci Slovenského pohára.Flashscore

17:00 - Odkedy prišiel na lavičku Peter Struhár, Zemplín neprehral. Dvakrát po sebe remizoval a dostal iba jeden gól. Všetko nasvedčuje tomu, že bývalý kormidelník Ružomberčanov zastabilizoval problém. Ktovie, možno mu reprezentačná prestávka padla vhod a s novými zverencami natrénoval potrebné princípy a začne zbierať toľko žiadané body.

16:40 - Dôležitý zápas sa bude hrať už v piatok. Počas tradičnej predohrávky na seba narazia dva tímy, ktoré stále čakajú na prvé víťazstvo v sezóne a všetko nasvedčuje tomu, že práve medzi nimi sa bude rozhodovať o zostupe a baráži. O bod sú na tom lepšie Michalovce, ktoré chuť ligovej výhry okúsili naposledy v poslednom kole predošlého ročníka, keď doma porazili 1:0 práve Zlaté Moravce. ViOn v apríli zdolal Skalicu i Ružomberok a počas baráže Prešov. Zemplín to každopádne na svojho piatkového súpera vie, keďže z ostatných jedenástich duelov vyhral až sedem a štyri remizoval. Posledná prehra sa datuje ešte do augusta 2019.

Posledných päť zápasov medzi Zemplínom a ViOn-om.
Posledných päť zápasov medzi Zemplínom a ViOn-om.Flashscore

16:20 - Písal sa 11. september 2022, keď severomacedónsky útočník Milan Ristovski strelil doteraz posledný ligový gól. Odvtedy nastúpil do 28 ligových zápasov, počas ktorých sa ani raz nezapísal do listiny strelcov. Medzitým skóroval len raz - koncom októbra proti Seredi v Slovnaft Cupe. Ristovski mohol vo vyloženej šanci zachrániť remízu proti Fenerbahce, no hlavou nenamieril zblízka presne. Po nedeľnom stretnutí v Banskej Bystrici však môže byť spokojný, nakoľko práve on vsietil víťazný zásah. Padol mu obrovský kameň zo srdca, čo ukázal v emóciách po úspešnom zakončení za chrbát Hrušku. V základnej zostave trénera Gašparíka bol pritom po viac ako mesiaci. Spartak a samotný futbalista teraz veria, že aká dlhá bola jeho šnúra bez gólu, taká dlhá bude s gólmi. V "malom Ríme" by sa nikto nehneval. Tak, ako sa spartakovci nehnevali, keď porazili Duklu po dvoch prehrách a ešte len druhý raz v piatom vzájomnom vystúpení v ostatnom období.

16:00 - Ružomberok uspel v 10. kole Niké ligy proti Zlatým Moravciam 2:0 a ukončil sériu troch zápasov bez výhry, počas ktorej však aspoň dva razy remizoval a podľahol len Slovanu. Hviezdou stretnutia bol stredopoliar Samuel Lavrinčík, ktorý prišiel v lete z Trenčína. Ten najskôr našiel Tučného pri prvom góle a druhý sám strelil. Viac v článku.

15:40 - Kolo číslo desať prinieslo kvalitné individuálne výkony, z ktorých sme pre vás vytvorili ideálnu jedenástku jednotlivcov z Niké ligy. Viac v článku.

Výsledky uplynulého 10. kola Niké ligy.
Výsledky uplynulého 10. kola Niké ligy.Flashscore

15:20 - Trenčín ostáva lídrom tabuľky napriek tomu, že prehral proti Slovanu a ten poskočil už na druhé miesto. Tretia Podbrezová pred reprezentačnou pauzou nestačila na Dunajskú Stredu, ktorá sa tak vrátila do prvej šestky, odkiaľ po dvoch prehrách vypadla Banská Bystrica. Štvrtá je Žilina a piata vo forme hrajúca Trnava, ale rozdiely sú minimálne. Posledné duo Michalovce a ViOn stále čakajú na víťazstvo.

15:00 - Po reprezentačnej prestáve je pred nami je ďalšie kolo Niké ligy. Opäť vás vítame pri pravidelnom trackeri. Tradične si v ňom počas najbližšieho víkendu budete môcť prečítať najnovšie správy, ktoré hýbu najvyššou slovenskou súťažou. K predchádzajúcemu kolu sa môžete vrátiť pohľadom cez udalosti.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore