Flashscore zostava 10. kola Niké ligy: Belasá štvorica a z nich najlepší Barseghjan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 10. kola Niké ligy: Belasá štvorica a z nich najlepší Barseghjan
Barseghjan získal najvyššiu známku v rámci Hodnotenia Flashscore v 10. kole Niké ligy.
Barseghjan získal najvyššiu známku v rámci Hodnotenia Flashscore v 10. kole Niké ligy.TASR/Flashscore
Posledné desiate kolo pred reprezentačnou prestávkou prinieslo viacero zaujímavých výkonov. Nad všetkými vyčnievali futbalisti bratislavského Slovana, ktorí si poradili s lídrom z Trenčína. V ideálne zostave majú "belasí" štvorité zastúpenie. S dvomi hráčmi sa môžu pochváliť v Ružomberku a tiež Trnave.
Zostava 10. kola Niké ligy.
Zostava 10. kola Niké ligy.Flashscore

Brankár

Milan Borjan (Slovan) 7,5

Majster má v našej jedenástke štvornásobné zastúpenie - v každej formácii jedno. Kanadský brankár podržal Slovan pri troch streleckých pokusoch smerujúcich medzi tri žrde, Trenčania však boli na Tehelnom poli nevýrazní a pripísali si druhú prehru v sezóne. "Belasí" sú vďaka tomu na druhom mieste iba o dva body práve za AS s duelom k dobru.

Obrancovia

Lukáš Pauschek (Slovan) 7,8

Od Borjanovi k Pauschekovi. Pravý obranca Slovana, ktorého sme zaradili do trojčlennej defenzívy, otvoril skóre v stretnutí s Trenčínom po centri Čavriča a sklepnutí Barseghjana (zvyšných členov majstra v našej Zostave kola). Tridsaťročný bek má v aktuálnej sezóne Niké ligy bilanciu 1+2 a priemernú známku 7,0 zo šiestich meraní síl. Medzi vybranou jedenástkou je druhý raz po sebe. Jednoducho je naňho spoľah. 

Márk Csinger (Dunajská Streda) 7,1

Ak by sa zápas končil po 80 minútach, mal by oveľa vyššiu známku. Stále iba 20-ročný stopér DAC sa proti Podbrezovej musel obávať o tri body. Za penaltu po ruke Gavriča nemohol, predtým to parádne z diaľky trafil Sanusi. Za zmienku stojí predovšetkým jeho obranný zákrok na bránkovej čiare z 24. minúty pri šanci Assinora.

Ondřej Rudzan (Skalica) 7,2

Po podpriemerných výkonoch proti Dunajskej Strede (známka 5,7) a Žiline (5,3) český obranca zopakoval hodnotenie zo súboja proti Michalovciam. Dôležitejšie je však udržané čisté konto a výhra nad nováčikom z Košíc. Záhoráci odskakujú po stretnutí dvoch sedembodových celkov východniarom a držia si deviatu priečku. 

Stredopoliari

Matej Trusa (Dunajská Streda) 7,7

Strieda lepšie výkony s horšími, ale aj jeho gól pomohol tímu zo Žitného ostrova k triumfu. Za 66 minút na ihrisku hýril aktivitou, po zmene strán ukončil hlavičkový biliard po rohovom kope zásahom na 2:0. V úvodných siedmich zápasoch súťaže mal na konte len gól, v ostatných troch zápoleniach dosiahol bilanciu 1+1.

Tigran Barseghjan (Slovan) 8,3

Asistencie na obe trefy Bratislavčanov znamenajú ocenenie Hráča kola. Už sme spomínali sklepnutie hruďou pre Pauscheka, gólová poistka z kopačky Čavriča prišla po jeho centri z priameho kopu. Ak sa Slovan má v poslednom čase o niekoho v ofenzíve oprieť, je to práve legionár z Arménska. Patrí k najlepším hráčom Niké ligy - štyri góly a tri asistencie. 

Samuel Lavrinčík (Ružomberok) 8,2

Deväť zápasov v novom pôsobisku mlčal, len aby sám rozhodol bitku so Zlatými Moravcami. Na druhej strane sa to od defenzívnejšie ladeného stredopoliara ani neočakáva. Na prvý gól nabíjal, druhý sám dal. "Ruža" ukončila sériu troch duelov bez víťazstva a je po víkende ôsma. 

Adam Tučný (Ružomberok) 8,0

Po pase Lavrinčíka otvoril skóre už v deviatej minúte. Ani on nemal ideálny štart do ročníka, keď nastupoval iba z lavičky. Prvý raz ho postavil tréner Peter Tomko do základu a hneď sa mu odvďačil. Zlomí prekliate v klube spod Čebraťa, v drese ktorého to bol iba jeho druhý gól v 31 zápasoch?

Útočníci

Aleksandar Čavrič (Slovan) 7,7

Zdá sa, že po zotrvaní v "belasom" drese a letnom neprestupe sa Čavrič naplno opäť venuje iba Slovanu a svojim výkonom. Na trávniku ho je v posledných dueloch výrazne cítiť, z čoho ťaží celý klub. Keď rátame aj nedávnu dohrávku s Ružomberkom, je to druhý súboj po sebe, v ktorom sa v rámci ligy presadil gólovo. A presných zásahov mohol mať na konte viac, lenže niekoľko šancí nedotiahol do úspešného konca.

Čavrič a jeho porovnanie čísel s ostatnými sezónami
Čavrič a jeho porovnanie čísel s ostatnými sezónamiFlashscore

Milan Ristovski (Trnava) 7,6

Málo útočníkov má v Niké lige na sebe takú pozornosť, ako reprezentant Severného Macedónska. Nie je to náhoda. Trnava za neho nezaplatila málo a očakávala presné zásahy. Lenže tie neprichádzali. Dvadsaťpäťročný strelec bol doslova prekliaty. Zlyhával v situáciách, v ktorých by za normálnych okolností strieľal gól za gólom. Vytrval a po viac ako roku (naposledy v septembri 2022, pozn.) skóroval. Toľko potrebný pocit. Oklamal stopéra Godála a zvnútra nekompromisne namieril po zemi k pravej žrdi.

Kelvin Ofori (Trnava) 8,0

Keď dostane na krídle loptu, je radosť sa naňho pozerať. Vie zrýchliť, oklamať súpera svojou technikou, ale najmä sa nebojí súbojov jeden na jedného či zaujímavých zakončení z okolia pokutového územia. Gólovú pohodu si preniesol zo štvrtkového stretnutia s Fenerbahce. V nedeľu jeho druhý zásah v sezóne pomohol k trom bodom a najmä jeho prihrávka spoluhráčovi Ristovskému k prelomeniu streleckej smoly.

Hráč kola: Tigran Barseghjan

Bol jedným z tých, o ktorom tréner Vladimír Weiss st. rozprával na pozápasových tlačových konferenciách. Nie však v pozitívnom duchu, ale negatívnom. Nielen od neho vyžadoval lepšie výkony.

Armén si jeho slová vzal k srdcu a ťahá Slovan na čelo tabuľky. Keď je to potrebné, gól strelí sám, v opačnom prípade ich pripravuje spoluhráčom. Futbal si užíva, hrá s ľahkosťou a svojou kreatívnou vyspelosťou robí defenzívam protivníkov nemalé problémy. Celkovo po druhý raz ovládol našu Zostavu kola.

Štatistiky Barseghjana v súboji s Trenčínom.
Štatistiky Barseghjana v súboji s Trenčínom.TASR/Flashscore