Slovan porazil Trenčín, víťazne aj Trnava. DAC sa proti Podbrezovej strachoval o body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan porazil Trenčín, víťazne aj Trnava. DAC sa proti Podbrezovej strachoval o body
Hráči Slovana sa môžu tešiť z ďalšej výhry.
Hráči Slovana sa môžu tešiť z ďalšej výhry.TASR
V šlágri 10. kola Niké ligy zvíťazili futbalisti úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava nad tabuľkovým lídrom AS Trenčín 2:0. Slovan natiahol víťaznú šnúru na štyri zápasy a posunul sa v tabuľke na druhé miesto o dva body za svojho nedeľného súpera, no odohral o zápas menej ako AS. Trenčín utrpel druhú ligovú prehru v sezóne, predtým 12. augusta podľahol Žiline 2:5.

Dunajská Streda - Podbrezová 3:2

Úvodná hlavička Goureho smerovala z hranice päťky priamo do rukavíc Ludhu, a tak sa ukázala aj podbrezovská ofenzíva, ale strelu Oravca z rohu malého vápna výborným reflexívnym zákrokom nohou vykopol Popovič. Zakrátko málo chýbalo prudkej strele Kabonga a po chybe v rozohrávke zakončil Assinor okolo gólmana k žrdi, na čiare skvelým zákrokom zachránil Dunajskú Stredu mladý obranca Csinger.

Na druhej strane sa center sprava dostal pred prázdnu bránu k Andzouanovi, v poslednej chvíli sklzom loptu na roh odpratal Kováčik. DAC pridal na obrátkach. Pinto ešte trafil brvno, ale v závere úvodného dejstva pas do šestnástky v snahe odvrátiť posunul Oravec na voľného Željka Gavriča a ten zblízka otvoril skóre. Situáciu ešte preveril VAR, pretože zaváňala ofsajdom.

Na začiatku druhého polčasu mohol vyrovnať Assinor, jeho samostatný nájazd skončil strelou do bočnej siete, a tak Dunajská Streda zvýšila vedenie. V skrumáži po rohovom kope sa najlepšie zorientoval Matej Trusa, prestrelil Ludhu. Popovič sa v 64. minúte zaskvel pri krásnej strele Špyrku z diaľky. Navyše tretí gól domácich strelil Konrad Gruszkowski, bol jeho premiérový v Niké lige.

Vtedy sa zdalo, že výhru už domácim nemôže zobrať nič, ale Podbrezová ešte zavelila do útoku. Striedajúci Ridwan Sanusi si totiž našiel priestor na hranici pokutového územia a trafil nádherne do rohu brány. Následne zahral vo vlastnom vápne rukou Gavrič, ponúknutú penaltu Roland Galčík premenil. Vyrovnať už "Železiari" nedokázali. DAC tak potvrdil dobrú bilanciu s týmto súperom, v najvyššej súťaži mu podľahol len dvakrát. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Banská Bystrica - Trnava 1:2

Hosťujúci tréner Gašparík spravil oproti štvrtkovému zápasu proti Fenerbahce niekoľko zmien. Jednou z nich bol návrat stopéra Štetinu, ktorý sa mohol po nožničkách z predkola Konferenčnej ligy postarať o ďalšiu nádherný futbalový moment, lenže rana z diaľky rozozvučala len brvno svätyne Hrušku. Domáca jednotka inkasovala na konci prvého polčasu. Azango našiel v šestnástke Kelvina Oforiho a ten sa nepomýlil.

Hruška držal svoj tím nad vodou, pretože sa na neho rútili Azango aj Ofori, ale domáca jednotka predviedla dva skvelé zákroky. Napriek tomu skúsený futbalista inkasoval druhý raz. Tentoraz po krídle ťahal akciu Ofori, našiel Milana Ristovskeho a ten ukončil 33-zápasové suchoty bez gólu. Nádej Banskej Bystrici mohol dať kapitán Róbert Polievka, ktorý si penaltu vybojoval a sám ju aj zahrával, lenže Takáč sa vyznamenal. 

Ďuriš odmietol v 110-percentnej šanci streliť gól aj v piatom stretnutí Niké ligy po príchode z Cypru, geniálny zákrok predviedol Hruška. Potvrdilo sa nedáš-dostaneš. Hneď na to center Polievku z rohového kopu dostal hlavičkou za čiaru Marek Hlinka. Trnava však výhru udržala.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Slovan Bratislava - Trenčín 2:0

Slovan nastúpil prakticky v plnej sile, ale už v trinástej minúte prišiel o zraneného Weissa. Skóre mohol otvoriť Zmrhal, jeho volej z dobrej pozície smeroval nad. V súboji lídra s majstrom sa veľa šancí k dispozícii nebolo. Ojedinelú dokázal využiť Lukáš Pauschek. Krajný obranca dostal po centri Čavriča ideálne sklepnutie od Barseghjana a zblízka sa zoči-voči Vozinhovi nemýlil.

Po zmene strán mohol vyrovnať Gajdoš, z osi šestnástky netrafil bránu. Preto domáci viedli už dva góly, keďže Barseghjan svojou druhou asistenciou v stretnutí našiel z priameho kopu hlavu Aleksandara Čavriča. Hosťujúci kapitán Bariš mieril spred veľkého vápna takisto nepresne. Trenčín prehral prvýkrát po šiestich ligových duelov a premiérovo nestrelil ani jeden gól.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore