Niké liga ONLINE: Líder na obhajcu nestačil, Ristovski s gólom po viac ako roku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Líder na obhajcu nestačil, Ristovski s gólom po viac ako roku

Aktualizované
Radosť hráčov Slovana, ktorí zdolali lídra.
Radosť hráčov Slovana, ktorí zdolali lídra.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa už naplno rozbehol a na rad prichádza 10. kolo. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 10. KOLA

PIATOK

Ružomberok - Zlaté Moravce 2:0

Sumár.

Návrat.

SOBOTA

Michalovce - Žilina 1:1

Skalica - Košice 1:0

Sobotný sumár.

NEDEĽA

Dunajská Streda - Podbrezová 3:2

Banská Bystrica - Trnava 1:2

Slovan Bratislava - Trenčín 2:0

Nedeľný sumár.

Výsledky 10. kola Niké ligy
Výsledky 10. kola Niké ligyFlashscore

8. OKTÓBER

20:45 - "V prvom rade gratulujem Slovanu k víťazstvu a prajem mu všetko dobré hlavne v Európe. My sa musíme sústrediť na našu hru, čo sa nám dnes v mnohých momentoch darilo. Chceli dme hrať odvážne a bojovať do poslednej minúty. Mali sme veľa striel, hrali sme dobre, jedine vyšší počet faulov si musím s hráčmi vydebatovať. Bola to však pre nás veľmi dobrá skúsenosť," nadviazal s hodnotením Ilija Stolica.

20:20 - "Som nadšený z oduševneného výkonu našich hráčov, proti výbornému Trenčínu si siahli na dno síl. Bol to pre nás najťažší zápas v lige. Tréner súpera urobil za krátky čas s mužstvom veľkú zmenu. Trenčín je ako vymenený a prevádza dobrý futbal. Ako otec som dnes nešťastný, že sa Vlado opäť zranil, ako tréner sa teším z predvedenej hry a víťazstva. Mám preto zmiešané pocity," hodnotil Vladimír Weiss.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

20:10 - Líder tabuľky nezvládol prvú vážnejšiu skúšku prebiehajúceho ročníka a na pôde obhajcu opäť prehral. Premiérovo v sezóne nestrelil ani gól. Slovan ťahá sériu šiesitch zápasov bez prehry naprieč všetkými súťažami, v ktorých až štyrikrát neinkasovali. 

20:05 - Banskobystričania po sedemzápasovej sérii bez prehry ťahajú tentoraz dvojzápasovú bez výhry. Na svojom trávniku nestačili na trnavský Spartak. V stretnutí skóroval Milan Ristovski, podarilo sa mu to prvýkrát od septembra minulého roka. 

20:00 - "Dlho som nevidel dva takéto góly, ktoré súperovi darujeme. Poslali sme ho do vyloženej šance. Prvý polčas nám vychádzalo to, na čo sme sa pripravovali, ale nepokoj vo finálnej fáze nám nedovolil ísť do vedenia. Dostať sa tu do manka 0:2 či 0:3... Dnes sme neboli dôrazní v defenzíve," nadviazal hosťujúci lodivod Roman Skuhravý.

Štatistika zápasu na Žitnom ostrove
Štatistika zápasu na Žitnom ostroveFlashscore

19:50 - "Dobrý zápas z oboch strán. Zbytočne sme si ho zdramatizovali, ale ukázala sa aj kvalita súpera. Hrajú dobrý futbal, mimoriadne ofenzívny, keď začnú riskovať. Boli sme produktívni a odskočili na tri góly, ale stále to bolo otvorené. Mužstvo išlo až do konca. Som za hráčov rád. Mentálne i fyzicky to bol ťažký zápas, pretože Podbrezová mohla, my sme museli. Je to cenná výhra," hodnotil duel Adrián Guľa.

Flashscore známky pre obe základné zostavy
Flashscore známky pre obe základné zostavyFlashscore

19:45 - Na Žitnom ostrove pokračuje DAC proti Podbrezovej vo vzájomných dueloch bez prehry. Stále platí, že "Železiari" v MOL aréne nevyhrali. V nedeľu zdramatizovali duel, keď dokázali streliť v závere dva presné zásahy a z 0:3 znížiť na konečných 2:3. 

17:25 - Slovan má stále duel k dobru s Michalovcami, ale pri prípadnom víťazstve sa môže dotiahnuť na čelo tabuľky. Na lídra by strácal dva body. "Trenčín hrá rýchlo a vertikálne, má nebezpečné brejky, musíme si dávať pozor v šestnástke. Hrozia z krídel, kde sú Gong i Soares silní v súbojoch 1 na 1. Bude záležať, či budeme ako tím znovu kompaktní a dokážeme to odbehať tak ako posledné duely. Ak dokážeme viac kontrolovať hru a pritlačiť súpera do jeho obrannej tretiny, máme o to väčšiu šancu eliminovať jeho silné stránky," pridal pohľad na zaujímavý súboj v Bratislave asistent trénera Weissa Boris Kitka.

Obhajca titulu je taktiež na víťaznej vlne
Obhajca titulu je taktiež na víťaznej vlneFlashscore

17:00 - Posledný trojbodový zisk z hlavného mesta datuje Trenčín ešte z apríla 2018, keď zvíťazil 3:1. Góly vtedy strieľali Hamza Čatakovič a dvakrát sa presadil člen aktuálneho kádra Hilary Gong. Informuje web astn.sk. "Nálada je dobrá a atmosféra v kabíne pozitívna. Momentálne sme na víťaznej vlne a darí sa nám. Tím na sebe stále pracuje. Vieme, čo chceme dosiahnuť a tvrdo ideme za tým. Každý z nás si uvedomuje, aký je Slovan klub. Čaká nás náročný zápas proti kvalitnému protivníkovi. Musíme sa sústrediť na seba a náš výkon," vyhlásil pred výkopom brankár Vozinha.

16:35 - "Belasí" sa naladili vo štvrtok víťazne na dôležitý ligový duel, keď v Slovinsku zdolali Ľubľanu 1:0 a vedú svoju tabuľku skupiny A v Európskej konferenčnej lige.

Posledné výsledky futbalistov Trenčína
Posledné výsledky futbalistov TrenčínaFlashscore

16:15 - Líder tabuľky cestuje na Tehelné pole, odkiaľ sa naposledy vrátil s prehrou 0:4. V aktuálnom ročníku ťahá Trenčín sériu šiestich kôl bez prehry, z toho päťkrát vyhral. 

15:30 - "Sledovali sme aj ich ligové zápasy. Proti Fenerbahce odohrali výborný súboj. Samozrejme, tie pohárové sú úplne iné po mentálnej stránke. Po takýchto je to veľmi náročné hlavne po tej fyzickej stránke, ale na druhú stranu, majú široký káder, takže vedia tých hráčov prerotovať tak, aby boli pripravení," zdôraznil pred výkopom tréner Dukly Michal Ščasný.

Ostatné výsledky Trnavy
Ostatné výsledky TrnavyFlashscore

15:05 - Trnavčania majú v nohách štvrtkové vystúpenie v rámci druhého kola skupiny Európskej konferenčnej ligy. Doma siahali na bod s favoritom Fenerbahce, ale nakoniec prehrali 1:2. Jediný gól Spartaka strelil Kelvin Ofori

14:55 - Banská Bystrica prišla v predchádzajúcom kole o sériu siedmich duelov bez prehry. Pod hradom Matúša Čáka nestačila na Trenčín. Na svojom štadióne ale čakajú na víťazstvo dva zápasy, keďže v predchádzajúcich dvoch uhrali remízu s ViOnom a Ružomberkom. 

14:15 - Žilina ukončila spoluprácu s 20-ročným Richmondom Owusom. Informáciu priniesol oficiálny web mskzilina.sk v nedeľu. "Ľavý obranca počas dvojročného pôsobenia nenaplnil svoj začiatočný progres, pričom v aktuálnej sezóne patril len k hráčom projektu. Aj preto sa naše cesty rozišli predčasne. Každopádne, Richmondovi prajeme všetko dobré do ďalšej kariéry," uvádza sa na webe. 

Owusu sa pod Dubňom výrazne nepresadil
Owusu sa pod Dubňom výrazne nepresadilFlashscore

14:00 - "Vieme, že nás čaká náročný súper s dobrou štruktúrou, ktorý je dlho pohromade a hrá kvalitný futbal. Podbrezová je aktívna s loptou aj bez nej. Uvedomujeme si, že po celých deväťdesiat minút musíme predviesť maximálny výkon, nie ako v poslednom derby s Trnavou, kde bol dobrý len prvý polčas," prezradil Adrián Guľa pre klubový web.

Posledné výsledky Dunajskej Stredy
Posledné výsledky Dunajskej StredyFlashscore

13:45 - “Zmenili typológiu, rýchlejších a technickejších hráčov, na čo sa musíme pripraviť. Bude to skúška našej defenzívy, ako budeme schopní a ochotní pracovať, ale najkľúčovejším faktorom bude hlava. Ak budeme schopní podať odvážny výkon, tak si trúfam povedať, že budeme môcť pomýšľať na body. So všetkou pokorou k Dunajskej Strede, je to ďalší level tej hry a môže to dopadnúť akokoľvek, ale chcem, aby sme tam cestovali sebavedomo," priblížil očakávania pre zpfutbal.sk tréner Roman Skuhravý.

13:15 - V minulej sezóne si obaja zahrali v majstrovskej skupine, stretli sa tak v štyroch súbojoch, z ktorých dvakrát uspela Dunajská Streda a v jednom prípade Podbrezová. Raz sa rozišli zmierlov. Ostatné tri zápasy na Žitnom ostrove priniesli víťazstvo domácim. 

12:15 - V stretnutiach, v ktorých bol DAC domácim mužstvom, je bilancia 7-2-0 z jeho

pohľadu. 

Ostatné výsledky Podbrezovej
Ostatné výsledky PodbrezovejFlashscore

11:35 - Podbrezová zdolala Dunajskú Stredu v prvom (16. septembra 2014, doma 3:0) a zatiaľ poslednom vzájomnom dueli (30. apríla 2023, doma 2:0). Medzitým neprehral DAC 15-krát v rade.

10:45 - V stretnutiach DAC s Podbrezovou doteraz odohrali sedemnásť vzájomných súbojov, z ktorých desať naklonila na svoju stranu Dunajská Streda. "Železiari" uspeli len v dvoch prípadoch a päťkrát si body delili. Posledné meranie síl vyznelo lepšie pre Podbrezovú, ktorá v apríli doma vyhrala 2:0, ale predtým v MOL aréne prehrala 1:2. 

10:00 - Aktuálne kolo otvorilo víťazstvo Ružomberka, ktoré prerušilo sériu troch zápasov bez trojbodového zápisu. K zápasu sa vrátil autor druhého zásahu Samuel Lavrinčík, ktorému to do siete Vionu padá. Čítajte viac.

Lavrinčík a jeho čísla z ostatných sezón
Lavrinčík a jeho čísla z ostatných sezónFlashscore

09:00 - V poradí 10. kolo Niké ligy ukončia tri nedeľňajšie súboje. Dunajská Streda privíta Podbrezovú, Slovan Bratislava pre zmenu lídra z Trenčína a európsky zástupca z Trnavy pricestuje na banskobystrické Štiavničky. 

7. OKTÓBER

20:15 - V súboji dvoch tímov, ktoré ťahali za sebou sériu prehier, sa misky váh naklonili na stranu Skalice. Po troch kolách získala tri body. Naopak, Košice nevyhrali piaty duel za sebou a až v štyroch z nich nedokázali prekonať súperovho brankára. 

Štatistika víťazstva Skalice
Štatistika víťazstva SkaliceFlashscore

20:05 - Žilina nedokázala nadviazať na predchádzajúce víťazstvo na Zemplíne a nezvíťazila vo štvrtom vystúpení v rade. Naposledy futbalisti spod Dubňa zdolali Michalovce na ich pôde v lete 2019. Odvtedy dvakrát prehrali a dvakrát remizovali. 

"Oba tímy boli veľmi dobre pripravené. Jeho dej sa odohrával väčšinou medzi šestnástkami a šancí bolo málo. Vypracovali sme si možno o jednu šancu navyše. Ujali sme sa vedenia a zdalo sa, že zápas dovedieme do víťazného konca. Urobili sme však jednu absurdnú chybu, ktorá zhatila náš dobrý herný aj taktický výkon. Domáci tak vyrovnali z penalty. Remíza je asi spravodlivá, aj keď pre nás je to strata dvoch bodov," uviedol tréner Hynek.

20:00 - Lodivod Peter Struhár síce po nástupe na lavičku Michaloviec s tímom ešte nevyhral, ale ani neprehral. Zemplínčania čakajú na premiérový trojbodový zápis v sezóne aj po desiatom kole. Proti Žiline doháňali remízu v samom závere, keď z penalty vyrovnával s kapitánskou páskou na ľavom rukáve Marcin.

"Zápas bol veľmi taktický. Vedeli sme, že nemôžeme dovoliť Žiline hrať rýchlo, aby nevyužívala svojich rýchlych hráčov. Tento zámer sa nám podaril, chlapci zápas odmakali a aj keď sme dostali gól, mali veľkú túžbu bodovať. A to je veľmi dôležité, pretože pre nás je každý bod cenný. Aj tento nám v konečnom účtovaní môže veľmi pomôcť," hodnotil michalovský kormidelník.

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

17:10 - "Vieme, čo nás tam čaká a zároveň nás potom čaká repre pauza. Chceme do zápasu dať absolútne všetko, chalani majú drajv a chcú ísť za víťazstvami, za potvrdením horných pozícií, za potvrdením vzostupu našej výkonnosti," uviedol český šéf žilinskej lavičky Jaroslav Hynek pre mskzilina.sk.

16:40 - Žlto-zelení sa v týždni na ligový súboj naladili víťazne v Slovnaft Cupe, keď si poradili s Oravským Veselým na jeho pôde 3:0. Presadili sa Jambor (11 m), Ďuriš a Bille.

Posledné výsledky žilinských futbalistov
Posledné výsledky žilinských futbalistovFlashscore

16:15 - Pri porovnaní síl útoku a obrany vyniká útok spod Dubňa, ktorý strelil 22 gólov, zatiaľ čo michalovský len päť. Čo sa týka defenzívy, Žilina inkasovala 16 zásahov, ale až deväť v posledných troch dueloch, kým Michalovce osemnásť, čo je druhý najvyšší počet spomedzi všetkých nikéligistov po Košiciach (20). 

15:35 - "Žilina má celkom dobrú formu. Teraz síce dvakrát prehrala, no sériu pretrhla minulý piatok doma so Skalicou, ktorú zdolala 5:3. Čaká nás ťažký súper, ktorý je veľmi silný hlavne na svojom umelom trávniku. Druhú tvár zase ukazujú vonku. Budeme sa snažiť im to znepríjemniť čo najviac. Konečne chceme získať víťazstvo a tri body," prezradil pre klubový web mfkzemplin.sk obranca Martin Bednár.

14:30 - V histórii sa Michalovce so Žilinou stretli v 21 zápasoch, z ktorých je bilancia naklonená na stranu žlto-zelených. Uspeli v dvanástich z nich. Michalovčania zaznamenali šesť víťazstiev a trikrát sa zrodil remízový rezultát. V ostatnom meraní síl zostali všetky body na východe, keďže Michalovce v novembri vyhrali 3:2. Z piatich posledných majú obaja po dva triumfy a v jednom prípade sa rozišli zmierlivo.

Ostatné výsledky Michaloviec
Ostatné výsledky MichaloviecFlashscore

13:45 - Nový lodivod Zemplínčanov Peter Struhár má pred sebou výzvu nadviazať na bodový zisk z Ružomberka a doviesť mužstvo Michaloviec k prvému triumfu v prebiehajúcom ročníku. 

12:40 - Pri porovnaní síl útoku a obrany oboch súperov je ofenzíva Skalice (10) podpriemerná, ale stále lepšia ako košická (8). Obrana Záhorákov nepatrí taktiež k najlepším, inkasovala štrnásť zásahov. Košice vyťahovali loptu zo svojej siete dvadsaťkrát, čím sú v tejto štatistike najhorší spomedzi všetkých nikéligistov.

12:00 - Ako oficiálny web Skalice informuje, tréner Pavol Majerník nemôže využiť viacero hráčov. Zo zranených hráčov nebudú k dispozícii Mário Hollý, Roman Haša, Denis Baumgartner a Alex Sobczyk. 

Ostatné výsledky Skalice
Ostatné výsledky SkaliceFlashscore

11:20 - Podvečer nastúpia proti sebe dva tímy, ktoré ťahajú negatívne série. Kým košická trvá štyri zápasy, skalická tri. "Určite to nebude ľahké stretnutie. Košice majú kvalitný káder, ale napriek tomu to bude len o nás a ako k zápasu pristúpime," prezradil pre mfkskalica.sk Jakub Kousal.

10:40 - Špeciálny duel čaká Košičana Jána Mizeráka, ktorý bol dlhé roky hráčom Skalice. Ako vníma návrat do známeho prostredia a šance hostí na triumf? "Tam sa nevyhráva často. Čo si pamätám, tak za štyri roky sme doma nevyhrali možno trikrát. Ale je to súper, s ktorým sa dá hrať i vyhrať nad ním."

Ostatné výsledky Košíc
Ostatné výsledky KošícFlashscore

10:00 - Košičania to nemajú v úvode sezóne ľahké. Nováčik bojuje s viacerými zraneniami, ďalšie sa pridávajú. Viac povedal pre klubový web tréner žlto-modrých Anton Šoltis:

"Máme ďalšie dva otázniky, ktoré nechcem verejne spomínať. Trénujem už nejaký rok, ale naozaj si nespomínam, aby som mal niekedy taký lazaret v mužstve. Prakticky to vyzerá tak, že keď sa aj niekto vyzdraví, na maródke ho hneď vystrieda ďalší hráč... Napriek tomu verím, že sa črtajúce zdravotné komplikácie podarí zažehnať a do soboty budeme čo najkompletnejší."

09:00 - V sobotu pokračuje Niké liga dvomi stretnutiami, obe sa hrajú od 18:00. Michalovce privítajú Žilinu, Skalica pre zmenu Košice.

6. OKTÓBER

19:50 - Ružomberčania po góloch Tučného a Lavrinčíka získali tri body po tom, ako v predchádzajúcich troch vystúpeniach ani raz nevyhrali. Doma prerušili sériu dvoch duelov bez trojbodového zápisu. 

"Na takéto vstupy sme sa chystali. Som rád, že chalani po ťažkej sérii, veľa ľudí nám možno ani neverilo, ukázali, aká je sila tohto kolektívu. Posunie nás to ďalej. Hráčom to dodá veľa energie, aby sme boli ešte konkurencieschopnejší," pridal pohľad na výhru Peter Tomko.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

19:40 - Zlaté Moravce sú v hlbokej kríze. Negatívnu sériu bez víťazstva nepretrhli ani pod Čebraťom, kde domácemu Ružomberku podľahli 0:2. 

"Vstupy do stretnutia a druhého polčasu nám nevyšli. Rozhodli o zápase. V prvom dejstve sme boli veľmi nepresní a nervózni. V druhom sme začali hrať od stavu 0:2. Neskoro sme naháňali výsledok. Mali sme možno len dve nebezpečné hlavičky a to bolo všetko. Takto vyhrávať nemôžeme. Góly, ktoré inkasujeme, sú nezmyslené na začiatku. Následne sa hrá ťažko. Domáci to za stavu 2:0 viac zavreli, rozkúskovali a ťažšie sa nám presadzovalo. Ale bez gólu nevyhráme," hodnotil lodivod Vladimír Cifranič.

17:15 - Ako informuje oficiálny web Zlatých Moraviec, v dnešnom zápase nebudú trénerovi k dispozícií Milan Kvocera, Matúš Chropovský, Matej Slávik a k zraneným pribudol po stretnutí so Slovanom Richard Nagy. Po chorobe sa vracia Adam Brenkus.

16:40 - Po nevydarenom transfere Igora Šemrinca z Pohronia, sa Zlaté Moravce nevzdali a brankára nakoniec získali. Svoju premiéru si odkrúti hneď v 10. kole Niké ligy pod Čebraťom. Z listiny voľných gólmanov sa dohodli s 31-ročným Čechom Milanom Knoblochom

"Celé sa to upieklo rýchlo. V utorok ráno som vyrážal z Česka a hneď som začal trénovať s tímom. S trénermi sme si všetko dôkladne prešli, aby som bol pripravený už na zápas s Ružomberkom. Celý tím poctivo pracuje a viem, že tie výsledky sa dostavia," prezradil pre fcvion.sk nový brankár.

16:05 - ViOn má najmenej produktívnu ofenzívu v súťaži spolu s Michalovcami (po 5 gólov), ktoré odohrali o zápas menej. Ružomberok dal štvrtý najmenší počet gólov spolu so Skalicou (po 10).

15:00 - Lodivod Ružomberčanov Peter Tomko pred výkopom piatkovej predohrávky nič nepodceňuje. Nerád by so svojimi zverencami ťahal trojzápasovú sériu bez víťazvsta. "Tento ročník je vyrovnaný z pohľadu mužstiev a aj výsledkov. Aj ak hrajú posledné tímy s prvými, tak tie rozdiely nie sú veľké. Aj naopak prvé tímy občas stratia body s mužstvami, ktoré sú na konci tabuľky. Z toho pohľadu sa nič nesmie podceniť. Plne sa koncentrujeme na zápas s výhľadom toho, že ho chceme zvládnuť," uviedol 39-ročný tréner pre mfkruzomberok.sk

Posledné výsledky Ružomberka
Posledné výsledky RužomberkaFlashscore

13:45 - Pre ViOn je štart do aktuálnej sezóny (2 body z 9 zápasov) najhorší v rámci účinkovania v najvyššej slovenskej súťaži. Dosiaľ bolo jeho minimom za rovnaké obdobie 6 bodov v ročníkoch 2016/17 a 2021/22.

12:40 - ViOn je jeden z dvoch tímov (ešte Michalovce), ktoré v Niké lige 2023/24 stále

čakajú na prvé víťazstvo. Zlatomoravčania v ligovom zápase (nerátajúc baráž s Prešovom) vyhrali naposledy s Ružomberkom (29. apríla doma, 1:0 po góle Čerepkaia). Na ihrisku súpera bodovali o týždeň skôr (22. apríla v Skalici, 1:0, gól Ikugar).

Posledné výsledky Zlatomoravčanov
Posledné výsledky ZlatomoravčanovFlashscore

11:30 - Futbalisti spod Čebraťa dnes končia sériu troch stretnutí na svojom trávniku. V predchádzajúcich nevyhrali (1:2 so Slovanom a 0:0 so Zemplínom). Celkovo je šnúra Liptákov bez víťazstva trojzápasová (predtým remíza 2:2 v Trnave).

10:45 - Ružomberčania si proti Zlatomoravčanom držia skvelú bilanciu na domácom trávniku. Z 21 duelov prehrali iba raz. Dvanásťkrát uspeli a osemkrát si body delili. ViOn dosiahol jediné víťazstvo pod Čebraťom 5. októbra 2013 (1:3, góly Tawamba – Obročník, Babic, Orávik).

Posledné vzájomné vystúpenia
Posledné vzájomné vystúpeniaFlashscore

10:15 - Piatkoví súperi doteraz odohrali v našej lige 41 vzájomných zápasov. Lepšiu bilanciu máRužomberok, ktorý vyhral osemnásť z nich. ViOn uspel vo ôsmich prípadoch a 15 stretnutí sa skončilo remízou.

09:25 - Podbrezová predstavila počas týždňa ďalšiu posilu, ktorou sa stal Muhammed Hydara, 18-ročný ofenzívny technicky veľmi dobre vybavený záložník z Gambie.

"Vekom stále dorastenec, ale už má skúsenosti aj s mužským futbalom. Vlani bol vyhlásený za hráča sezóny druhej gambijskej ligy a keďže ide o mladého hráča, môže u nás nastupovať za U19 a aj za A-tím," informoval klub z Horehronia.

08:45 - Vo štvrtok zverejnil tréner Francesco Calzona nomináciu národného tímu Slovenska na blížiace sa zápasy kvalifikácie o postup na EURO 2024 na pôde Portugalska (13. októbra) a Luxemburska (16. októbra). Figurujú v nej štyria hráči z Niké ligy - Juraj Kucka (Slovan), Dávid Ďuriš (Žilina), debutant Dominik Hollý (Trenčín) a Róbert Polievka (Banská Bystrica). Medzi náhradníkmi sú Ludha, Belko, Kmeť, Mičuda, Šulek, Kóša, Bartoš, Nemčík, Gajdoš, Bernát a Strelec.

08:15 - Fantastickú formu má po príchode do Trnavy útočník Michal Ďuriš. Bývalý slovenský reprezentant sa v štyroch odohraných stretnutiach presadil štyrikrát a v troch prípadoch asistoval. Gólom rozhodol dohrávku s Košicami, rovnako ako ostro sledovaný zápas na Žitnom ostrove. Zásahom a asistenciou prispel k remíze s Ružomberkom, no a pri premiére prihrával Oforimu na víťazný gól do siete Michaloviec. Vždy, keď v lige nastúpi, zariadi 35-ročný strelec Spartaku body.

08:00 - Dlhých 346 minút čakali Šoltisovi futbalisti na presný zásah. Dočkali sa ho na Horehroní, keď v 13. minúte mieril hlavou presne Lačný. Pred ním sa presadil Greššák na domácom ihrisku s ViOnom v 27. minúte pri víťazstve 1:0 v rámci šiesteho kola. Následne prišla trojzápasová gólová odmlka. A v Zelpo aréne to nebol jediný zásah hostí. Strelili ďalšie dva. Jeden z nich z kopačky Faška po peknom protiútoku a centri Fabiša. Košičanom nestačilo vedenie 1:0 ani 3:2. V záverečnej päťminútovke ich "vyplo" a po troch rýchlych góloch domácich sa domov vracali smutní. 

Výsledky predošlého kola Niké ligy.
Výsledky predošlého kola Niké ligy.Flashscore

07:45 - Peter Struhár dlho bez futbalu nebol. Po májovom konci pod Čebraťom si oddýchol "len" štyri mesiace. Neodolal vábeniu posledných Michaloviec. Ako v rozsiahlom rozhovore prezradil, nebola to jediná ponuka. Debut na Zemplíne mu vyšiel. Vrátil sa "domov" a so svojimi zverencami uhral bezgólovú remízu. Nielen o nej, ale aj o čase bez futbalu, či prečo práve Michalovce, prezradil 39-ročný lodivod Flashscore Správam.

07:30 - Kolo číslo deväť prinieslo kvalitné individuálne výkony, z ktorých sme pre vás vytvorili ideálnu jedenástku jednotlivcov z Niké ligy. Viac v článku.

07:15 - Trenčín je naďalej lídrom Niké ligy, pred týždňom porazil tesne 1:0 hráčov Banskej Bystrice. Podbrezová pokračuje v dobrých výkonoch, päť gólov strelila dva razy po sebe a je druhá. Slovan sa prediera tabuľkou nahor, napriek tomu, že odohral o jeden zápas menej, tak sa nachádza na štvrtej priečke. Do prvej šestky sa posunula Trnava, ktorá vyhrala v Dunajskej Strede, preskočila ju v tabuľke. ViOn a Michalovce majú na dne len po dva body.

07:00 - Pred nami je ďalšie kolo Niké ligy, takže vás opäť vítame pri pravidelnom trackeri. Tradične si v ňom počas najbližšieho víkendu budete môcť prečítať najnovšie novinky, ktoré hýbu najvyššou slovenskou súťažou. K predchádzajúcemu kolu sa môžete vrátiť pohľadom cez udalosti.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore