Flashscore zostava 9. kola Niké ligy: Taktovku držalo dvojgólové trio Blahút - Ďuriš - Tolič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 9. kola Niké ligy: Taktovku držalo dvojgólové trio Blahút - Ďuriš - Tolič
Útočník Žiliny sa opäť blysol dvomi gólmi.
Útočník Žiliny sa opäť blysol dvomi gólmi.mskzilina.sk
Deviate kolo najvyššej futbalovej súťaže ponúklo až dva osemgólové duely či troch strelcov s dvomi presnými zásahmi. Tieto vystúpenia sa výrazne podpísali aj pri skladbe ideálnej jedenástky uplynulých zápasov Niké ligy. Trojité zastúpenie v nej majú celky Slovana a Žiliny, blyslo sa sedem nositeľov slovenskej vlajky.
Ideálna zostava 9. kola Niké ligy
Ideálna zostava 9. kola Niké ligyFlashscore

Brankár

Martin Junas (Skalica) 7,4

Záhoráci síce zaknihovali tretiu ligovú prehru v rade a pod Dubňom inkasovali päť gólov, no nebyť gólmana Junasa, mohlo ich byť aj viac. Dvadsaťsedemročný brankár kryl ďalších desať streleckých pokusov domáceho celku a parametre určujúce herné hodnotenie ho spomedzi mužov na jeho poste zaradili najvyššie. V aktuálnom ročníku odchytal štyri stretnutia a práve v tom poslednom získal svoju najlepšiu známku, aj keď paradoxom je, že aj loptu zo siete musel loviť až päťkrát.

Obrancovia

Jaromír Zmrhal (Slovan) 7,8 

Od prehry v Dunajskej Strede zaznamenali hráči úradujúceho majstra tri víťazstvá po sebe. Pri všetkých úspechoch zasiahol do hry aj Zmrhal -  so Žilinou odohral 90 minút, v Ružomberku 20 a teraz opäť plnú minutáž. Z ostatnej trojice súbojov dosiahol zelené čísla iba proti ViOnu, čo mu zabezpečilo post v ideálnej zostave kola. Už v druhej minúte sa postaral o rozhodujúci zásah, ktorý znamenal tri body. V ďalšom priebehu naňho dvakrát nadviazal Tolič. Rovnako ako v prípade Junasa, aj pre českého legionára je najnovšie hodnotenie tým najlepším v tejto sezóne.

Lukáš Pauschek (Slovan) 7,9 

Ďalším protagonistom, pre ktorého bolo posledné vystúpenie sezónne najlepšie, je obranca Pauschek. V minulom kole ostal pod Čebraťom iba na lavičke náhradníkov, tentokrát si vybojoval miesto medzi elitou kola. Na svoje konto si okrem zodpovedného defenzívneho výkonu pripísal aj asistenciu pri treťom góle Bratislavčanov v Zlatých Moravciach. Pri pohľade na hodnotenia všetkých obrancov musel byť Lukáš v našom výbere netradične zaradený na post stopéra.

Matúš Kmeť (Trenčín) 8

V ukážkových zápasových počinoch pokračuje Matúš Kmeť. V ostatných troch ligových meraniach síl zakaždým získal známku na úrovni 7,5 či vyššie. Svetlozelené čísla však proti Banskej Bystrici premenil na tmavší odtieň tejto farby a k jeho menu smerovala osmička. Na pravom kraji trenčianskej obrany sa pri výhre 1:0 nad Duklou stal najlepším hráčom stretnutia. V aktuálnom ročníku prispieva k hre Trenčanov aj individuálnymi bodmi – doposiaľ zaznamenal jeden presný zásah a päť asistencií.

Stredopoliari

Patrik Blahút (Podbrezová) 8,6 

Svoje jednogólové predstavenie z ihriska Michaloviec dokázal Blahút vylepšiť počas prestrelky s Košičanmi, do siete ktorých sa trafil dvakrát. Oba jeho momenty sa zmestili do rozmedzia deviatich minút úvodnej polovice. Otáčal nimi nepriaznivé skóre 0:1 a určil polčasový rezultát. Hodnotenie 8,6 je zďaleka jeho najlepším v tomto ročníku. Dva vyprodukované góly sú v jeho doterajšej kariére skôr výnimočným a cenným momentom.

Marko Tolič (Slovan) 8,6 

V poradí šiestym hráčom našej zostavy s najlepšou známkou počas ligového ročníka 2023/24 je Tolič. Chorvátsky stredopoliar si na pôde ViOnu vylepšil svoje strelecké konto o dve čiarky. Prvý gólový moment ponúkol v 47. minúte a zvyšoval ním na priebežných 2:0. Ďalšiu trefu pridal o takmer polhodinu a pečatil ňou triumf svojho mužstva. Po dvoch dueloch, do ktorých vôbec nezasiahol, sa tak ukázal vo veľmi dobrom svetle.

Michal Faško (Košice) 7,9 

Radosť z osobne vydareného duelu pokazil Faškovi konečný výsledok stretu s Podbrezovou. Bývalý hráč banskobystrickej Dukly najprv 54. minúte vyrovnával na 2:2, aby o 9 minút neskôr asistenciou pomohol k vedeniu Košičanov. Celé potešenie mu ale určite zobrala záverečná päťminútovka, počas ktorej východniari obdržali až tri góly. Dvadsaťdeväťročnému futbalistovi tak bilancia 1+1 chutí o niečo menej.

Mário Sauer (Žilina) 7,9

Prvým hráčom z nášho zoznamu, ktorý si už dokázal pripísať aj lepšie hodnotenie, je Sauer. To však nijak neznižuje kvalitu jeho výkonu proti Skalici, keď bol jedným z hlavných mužov pri produkcii rozhodujúcich zásahov. V 83. minúte prihrával Addovi pri góle na 4:3 a v nadstavenom čase dal sám kanoniersku bodku za zápasom. Po dvoch slabších známkach sa teraz vyšvihol takmer na osmičku. Na všetko mu dokonca stačila iba záverečná polhodina na ihrisku.

Útočníci

Dávid Ďuriš (Žilina) 8,6 

Jedným z trojice futbalistov s hodnotením 8,6 je aj Ďuriš. Po trojzápasovej gólovej odmlke si opäť obul strelecké kopačky a odnieslo si to konto Skalice. V dvanástej minúte otváral oponu presných zásahov domáceho súboja, po hodine hry sa dokázal presadiť aj druhý raz. Na ihrisku si odkrútil celý duel a s tímom sa po dvoch prehrách znovu mohol tešiť z triumfu.

Mark Assinor (Podbrezová) 8,3 

Do ukážkovej formy sa dostáva podbrezovský Assinor. Jeho káder sa druhýkrát presadil až päťkrát a rovnako ako v Michalovciach, tak aj teraz sa pod to podpísal jedným gólom i asistenciou. Na tmavozelenú známku nadviazal výkonom, ktorý bol ešte o desatinu bodu lepší. Ghanský legionár je v ideálnej prevádzkovej teplote – z posledných štyroch ligových stretov si dokopy odniesol bilanciu efektivity v podobe 3+3.

Loic Essomba (Žilina) 7,7

Kamerunčan so skúsenosťami aj z dresu žilinskej rezervy chce trénerovi Hynekovi dokázať, že patrí do najvyššej súťaže. V pozícii útočníka sa o to snažil aj proti Záhorákom. Essomba po 18 minútach hry zvyšoval na 2:0, čo mu výrazne pomohlo k hodnoteniu 7,7. V aktuálnom ročníku naskočil do dvoch duelov 2. ligy a zaknihoval osem vystúpení v najvyššej súťaži. Posledným výkonom prekonal svoj sezónny priemer na úrovni 6,7. 

Hráč kola: Marko Tolič

Na post najlepšieho protagonistu 9. kola sa núkali tri mená, ktoré dosiahli rovnakú známku. Vyhrať však mohol iba jeden hráč a my sme vybrali Toliča. Proces aklimatizovania sa v Bratislave u Chorváta už asi prebehol, teraz je pripravený dokazovať svoje futbalové schopnosti. V rámci Niké ligy bolo jeho najlepším výkonom augustové predstavenie na NFŠ proti Banskej Bystrici, ktoré mu vynieslo 7,3. Tentokrát sa ukázal vo väčšej paráde a získal až 8,6. Strelil dva zo spomínaných troch zásahov Slovana a mal leví podiel na zisku troch bodov z pôdy Zlatých Moraviec. Pri konkurencii v kádri Vladimíra Weissa st. bude podobné zápisy potrebovať častejšie.