Slovan zdolal ViOn, Ďuriš znova skóroval a rozhodol. Osemgólová prestrelka v Podbrezovej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan zdolal ViOn, Ďuriš znova skóroval a rozhodol. Osemgólová prestrelka v Podbrezovej

Aktualizované
Ďuriš strelil gól v každom zápase Niké lige po príchode do Trnavy.
Ďuriš strelil gól v každom zápase Niké lige po príchode do Trnavy.TASR
Futbalisti FK Železiarne Podbrezová vyhrali v zápase 9. kola Niké ligy proti Košiciam 5:3 a posunuli sa späť na druhé miesto tabuľky. Slovan splnil pozíciu favorita na pôde Zlatých Moraviec. Trnava sa tešila v Dunajskej Strede.

Podbrezová - Košice 5:3

Z domácej zostavy pre virózu vypadol dôležitý obranca Bartoš. Podbrezová začala aktívnejšie, ale po centri Fabiša poslal gólovú hlavičku Miloš Lačný. Ešte do prestávky však bolo skóre otočené. Kabongo dvakrát nezištne prihrával na Patrika Blahúta a ten dva razy prekonal Putnockého. Skúsený gólman takmer zasiahol pri prvom inkasovanom góle, druhý strieľal bývalý kapitán Pohronia do prázdnej brány.

"Železiari" boli aj herne lepší, ale nezachytili začiatok druhého polčasu. Fabiš našiel za obranou Michala Faška, ktorý si vychutnal Ludhu. Rovnako tak urobil na konci protiútoku striedajúci Dávid Gallovič, razom nováčik znova vyhrával. Tesne pred koncom riadneho hracieho času zahral Jonec rukou vo vlastnej šestnástke. Nariadenú penaltu premenil Jozef Špyrka, čím vyrovnal na 3:3.

Prešla iba jedna minúta, keď Lekan Okunola v malom vápne predskočil Putnockého, čím vrátil Podbrezovej vedenie a postaral sa o svoj tretí gól v treťom súťažnom zápase po sebe. Šindelář vzápätí zlyhal pred prázdnou bránou, takže poistku pridal Mark Assinor. Ten má v posledných štyroch dueloch bilanciu 3+3.

Podbrezová sa po tretej výhre v rade vrátila na druhé miesto tabuľky, Košice ostávajú desiate. Ukončili síce sériu bez prehry, ktorá dokopy trvala 346 minút. "Železiari" strelili päť gólov druhý raz po sebe a celkovo ich majú na 22, čo je spoločne so Žilinou najlepšie číslo.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Dunajská Streda - Trnava 0:1

Dunajskú Stredu mohol poslať do vedenia Čermák, ktorého strelu z hranice pokutového územia výborným zákrokom zlikvidoval Takáč. Trusa zakrátko našiel Goureho, ten nedokázal trafiť loptu ideálne, pričom mal vyloženú pozíciu. Do vedenia sa tak dostala Trnava. Csinger ešte v poslednej chvíli zablokoval pokus Daniela a gól Bernáta nebol uznaný pre ofsajd, ale úžasnú formu potvrdil v 52. minúte skúsený útočník Michal Ďuriš.

Bývalý reprezentant Slovenska po príchode do Trnavy skóroval v každom zo štyroch zápasov, okrem toho pridal už tri asistencie. Poistku mal na kopačke Ofori. Po výbornej individuálnej akcii málo chýbalo, aby lopta zapadla k vzdialenejšej žrdi. Spartak si ale odniesol zo Žitného ostrova tri body, v tabuľke ich má na šiestom mieste pätnásť, čo je o jeden viac ako DAC. Práve tento tím Trnava preskočila.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Zlaté Moravce - Slovan Bratislava 0:3

Slovan pred stretnutím Konferenčnej ligy znova postavil aj hráčov, ktorí nie sú pravidelnými členmi základnej zostavy. Do vedenia ho poslal už v druhej minúte český legionár Jaromír Zmrhal. Zvýšiť skóre mohol Pauschek, ale neuspel, rovnako ako na druhej strane Čerepkai. "Belasým" vyšiel aj nástup do druhého dejstva, rovnako po dvoch minútach skórovali. Tentoraz sa o to po peknej individuálnej akcii postaral Marko Tolič, druhú asistenciu si pri jeho zásahu pripísal Dávid Strelec.

Suľa mohol korigovať skóre, lenže po narážačke s Balajom opečiatkol žrď svätyne Trnovského. Barseghjan ešte odmietol definitívne rozhodnutie strelou tesne vedľa brány, no Tolič svojim druhým presným zásahom stanovil výsledok, pri ktorom o víťazstve Slovana nemohol nikto pochybovať. Výbornú loptu mu pred Slávika predložil obranca Pauschek.

Slovan je so sedemnástimi bodmi na štvrtom mieste, navyše odohral o jeden zápas menej, takže môže preskočiť aj druhú Podbrezovú. Zlaté Moravce ostávajú s dvomi bodmi predposledné, na konte majú sedem prehier, ide o najvyššie číslo v Niké lige.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Tabuľka Niké ligy po kompletnom programe 9. kola.
Tabuľka Niké ligy po kompletnom programe 9. kola.Flashscore