Zjav La Ligy privíta Real. V Anglicku súboj druhého so štvrtým a DAC proti Trnave

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zjav La Ligy privíta Real. V Anglicku súboj druhého so štvrtým a DAC proti Trnave

V Španielsku púta pozornosť duel Girony s Realom Madrid. Domáci sú na dostrel čela tabuľky.
V Španielsku púta pozornosť duel Girony s Realom Madrid. Domáci sú na dostrel čela tabuľky.Profimedia
Ani záver deviateho a začiatok desiateho mesiaca v roku nebude ochudobnený o zaujímavé športové bitky. Tradičné Víkendové tipy Flashscore Správ dostali čisto futbalový podtón. Spoločne nazrieme do Premier League, La Ligy a nebude chýbať ani slovenská Niké liga.

Tottenham - Liverpool (sobota, 18:30)

Duel druhého so štvrtým. Od seba sú vzdialení na dva body. Priaznivci Spurs mali po odchode Harryho Kanea obavy, ako bude ich mužstvo vyzerať. Výkony pod Angem Postecoglouom dávajú, aspoň zatiaľ, na historicky najlepšieho strelca klubu zabudnúť. Šesť zápasov a žiadna prehra. Z toho štyri výhry a dve remízy. Naposledy sa dvakrát vrátili do zápasu proti Arsenalu a uhrali dôležitý bod.

V sobotu môžu opäť písať históriu. Iba po tretí raz majú pred sebou možnosť neprehrať úvodných sedem stretnutí. Naposledy sa to podarilo Contemu. A Postecoglou môže byť prvý, pod ktorého vedením strelí Tottenham dva a viac gólov v každom zo siedmich zápasov. 

Posledné vzájomné vystúpenia
Posledné vzájomné vystúpeniaFlashscore

Na opačnej strane stojí Liverpool, štatisticky má ešte lepšiu formu. Päťkrát vyhral a len raz remizoval. Obaja nastrieľali po pätnásť gólov, ale "The Reds" inkasovali o dva menej (5). Jürgen Klopp má pred sebou obľúbeného súpera. V osemnástich súbojoch proti Spurs v kariére zlyhal v jednom prípade. Jedenásťkrát sa radoval z víťazstva a šesťkrát si body rozdelil.

Pravdou však je, že až v štrnástich súbojov z vyššie menovaných sa oba tímy dokázali presadiť. Pre fanúšikov zostáva otázkou tiež aj to, či Liverpool dokáže udržať sedemnásťzápasovú sériu bez prehry v rámci Premier League. 

Girona - Real Madrid (sobota, 18:30)

Keď sa stretli naposledy, Girona doma prevalcovala Real 4:2. Dokázala vyhrať aj na jeho pôde 2:1 a medzitým remizovať 1:1. Túto rozprávku sa budú chcieť zverenci Carla Ancelottiho prerušiť v sobotu. Azda len málokto by čakal, že práve klub, ktorý má najmenší štadión v súťaži, bude obliehať čelo španielskej La Ligy. Sedem zápasov, šesť výhier a jedna remíza. Impozantná bilanca hráčov trénera Míchela.

V predchádzajúcom kole prehrávali na pôde Villarrealu 0:1, aby dokázali otočiť na konečných 2:1. A lepšiu motiváciu na predĺženie svojej série než Real Madrid si želať nemohli. Sedem posledných duelov (naprieč všetkými súťažami, pozn.) prinieslo medzi oboma priemer 3,86 gólu na zápas. Gironu sme si priblížili v samostatnom článku.

Ostatné vzájomné súboje
Ostatné vzájomné súbojeFlashscore

"Biely balet" nezvládol madridské derby, ale v týždni sa dokázal otriasť a hoci v ofenzíve s problémami, tak napriek tomu zvíťazil doma s Las Palmas 2:0. Po zranení sa vrátil do akcie Vinícius, čo je pre talianskeho šéfa lavičky dobrá správa. Jeho ofenzíva disponuje rýchlym, technickym vyspelým a najmä rozdielovým hráčom.

Otázna je defenzíva, ktorá dostáva jednu ranu za druhou. V lete vypadol Courtois, po ňom Militão a najnovšie mali problém Alaba s Rüdigerom. Carlo Ancelotti síce na tlačovej konferencii hovoril, že nejde o nič vážne, ale aká je realita, ukáže nielen najbližší súboj. Na pôde súpera prehral Real len s Atléticom, no zo štyroch duelov v dvoch inkasoval v prvých piatich minútach.

Dunajská Streda - Trnava (nedeľa, 18:00)

Slovenský fanúšik sa na atraktivitu nemôže stažovať ani v domácej najvyššej súťaži. Dunajskostredčania si pred reprezentačnou prestávkou prešli minikrízou, keď nedokázali vyhrať doma s Banskou Bystricou a s prehrou sa vrátili aj spod hradu Matúša Čáka. Cez prestávku však doplnili káder o posledné mená a v troch nasledujúcich súbojoch nezaváhali.

V týždni zvládli duel v Slovnaft Cupe, keď zdolali Horné Saliby štyrmi zásahmi. Zverenci Adriána Guľu doma naposledy zdolali bratislavský Slovan a teraz ich čaká ďalší rival - Spartak Trnava. Tá na Žitnom ostrove vyhrala naposledy v septembri 2021. Odvtedy si odniesla dve prehry a jednu remízu. 

Posledné vzájomné vystúpenia
Posledné vzájomné vystúpeniaFlashscore

Spartakovci po prehre s Ludogorcom nezvládli prechod do ligy a s Ružomberčanmi si doma body delili. V odloženom kole však už zabrali "gašparíkovci" naplno a nováčika z Košíc zdolali rozdielom triedy 3:0. Vo štvrtok ich čaká druhé kolo skupiny Európskej konferenčnej ligy, keď do "malého Ríma" pricestuje Fenerbahce.

Ešte predtým sa musia sústrediť na náročný súboj s piatym tímom tabuľky. Trnavčania sú siedmi, manko na protivníka činí iba dva body. Na Štadióne Antona Malatinského si naposledy body delili a v MOL Aréne uspeli domáci 3:1.