Niké liga ONLINE: Belasí rozdielom triedy, Košice trápili Podbrezovú a Trnava uspela s DAC

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Niké liga ONLINE: Belasí rozdielom triedy, Košice trápili Podbrezovú a Trnava uspela s DAC
Aktualizované
Ďuriš má skvelú formu. Rozhodol o ďalších troch bodoch pre Trnavu.
Ďuriš má skvelú formu. Rozhodol o ďalších troch bodoch pre Trnavu.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa už naplno rozbehol a na rad prichádza 9. kolo. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 9. KOLA

PIATOK:

Žilina - Skalica 5:3

Sumár.

SOBOTA:

Ružomberok - Michalovce 0:0

Trenčín - Banská Bystrica 1:0

Sobotný sumár.

NEDEĽA:

Podbrezová - Košice 5:3

Dunajská Streda - Trnava 0:1

Zlaté Moravce - Slovan 0:3

Nedeľný sumár.

Výsledky 9. kola Niké ligy
Výsledky 9. kola Niké ligyFlashscore

1. OKTÓBER

20:20 - Zverenci Michala Gašparíka triumfovali na pôde Dunajskej Stredy prvýkrát od septembra 2021. Zároveň po výhre 1:0 pretrhli trojzápasovú šnúru bez prehry vo vzájomných dueloch. 

20:05 - "Chceli sme dnešný zápas vyhrať, s tým je spokojnosť. Výborne sme začali, potom sme to trochu vypustili. Domáci mali nejaké pološance, ktoré sme vyriešili. Druhý polčas sme už ovládli. Budem držať ViOnu palce, hrali futbal a to nám vyhovovalo, hralo sa nám ľahšie. Sme radi, že sme zvládli sériu zápasov, pretože proti Slovanu má každý motiváciu navyše," hodnotil Vladimír Weiss pri Žitave výhru 3:0.

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

19:50 - Obhajca majstrovskej trofeje nezaváhal a pri Žitave vyhral s domácim ViOnom rozdielom triedy. Zlatomoravčania čakajú aj po deviatom kole na premiérovú výhru v prebiehajúcom ročníku. "Začali sme zle, hneď v úvode sme inkasovali a to isté sa nám stalo aj po zmene strán. Hráčom nemáme čo vyčítať, nemôžeme im uprieť snahu potrebujeme sa chytiť, potrebujeme každý bod. Verím , že v ďaľších zápasoch to bude lepšie. Po druhom inkasovanom góle sme hrali už na riziko, vytvorili sme si šancu na kontaktný gól. bohužiaľ trafili sme iba brvno. Vieme, že teraz prídu pre nás tie kľúčové stretnutia. Chceme vyhrávať musíme ísť od zápasu k zápasu. "

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

19:45 - Futbalové predstavenie chválil tiež hosťujúci kormidelník Anton Šoltis. Spokojný, samozrejme, nebol s výsledkom. Jeho zverenci sa presadili po 346 minútach. "Pre ľudí zaujímavý, atraktívny zápas. Pre nás trénerov nie. Prvý polčas sme vyhrávali, prehrávali. Škoda gólu na 1:1, pri ktorom sme situáciu zle vyriešili. Po desiatich či dvanástich minútach sme sa prestali pohybovať tak ako sme chceli. Súper prebral iniciatívu a zaslúžene viedol. Po zmene strán sme niečo zmenili, vyšli nám brejky. Vedeli sme o kvalite súpera, že bude silný na lopte. Boli sme trpezliví nebezpeční. Penalta bola z môjho pohľadu veľmi sporná, po nej sme odišli."

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

19:40 - Podbrezová pokračuje vo víťaznej sérii. S nováčikom z Košíc mala mierne problémy, ale zvládla otočiť nepriaznivý výoj a v druhom kole po sebe strelila súperovi päť gólov. "Musím pochváliť Košice. Boli na nás skvelo pripravené. Stretli sa dva tímy, kde jeden chcel tvoriť a druhý využiť každú príležitosť, ktorú mu ponúkneme. Fantasticky to využili hneď pri pvom góle. Výborne sme zareagovali. Rozhodujúci moment bola šanca Assinora. Hostia sa nevzdali. Že sme to otočili, bola skúška charakteru. Videl som na hráčoch, že sa s tým nechcú zmieriť a to ma potešilo viac ako obrat," hodnotil po stretnutí tréner Skuhravý. 

Štatistika prestrelky na Horehroní
Štatistika prestrelky na HorehroníFlashscore

17:15 - "V niečom to môže byť zradný zápas. ViOn síce nenazbieral toľko bodov, no odohral veľa dobrých zápasov. Aj v Banskej Bystrici hral veľmi dobre, mal množstvo šancí, na hrote má Balaja. Myslím si, že Zlaté Moravce boli aj doma s Trenčínom napriek prehre nebezpečnejšie, potrápili aj Trnavu. Preto musíme byť veľmi dobre pripravení, pretože náš súper hrá napriek výsledkom dobre," zdôraznil pre klubový web asistent trénera Weissa Boris Kitka.

Posledné vzájomné vystúpenia
Posledné vzájomné vystúpeniaFlashscore

16:15 - Košice čakajú na presný zásah tri kolá. Ako posledný sa presadil na domácej pôde v úvode septembra Lukáš Greššák v 27. minúte pri víťazstve s ViOnom. Dokopy tak nedali gól 333 minút.

15:55 - Obhajca majstrovskej trofeje cestuje k Žitave. Zlatomoravčania v predchádzajúcich ôsmich kolách ešte nevyhrali. Podobný tohtosezónny rezultát ťahajú tiež hráči Michaloviec. Naposledy doma ViOn podľahol Trenčínu.

14:50 - "Tešíme sa na ďalšie derby. Pre nás je veľkou motiváciou, že narazíme na kvalitného súpera. Dobrú formu sme však ukázali proti Slovanu aj v Skalici a takisto v pohárovom zápase. Verím, že to potvrdíme aj v ďalšom domácom stretnutí pred našimi úžasnými fanúšikmi. Výkonnosť chceme potvrdiť víťazstvom," prezradil pre dac1904.sk tréner Guľa.

Aktuálna forma Dunajskej Stredy
Aktuálna forma Dunajskej StredyFlashscore

14:15 - DAC nemôže počítať s Norbertom Urblíkom, ktorý si v tréningovom procese poranil koleno a absolvoval artroskopický zákrok. So sebazapraením hral v Skalici útočník Gouré. V pohári k dispozícii nebol. Rovnako ako Záhradník. Šrámy z pohára si odniesli Gruszkowski a Redzič. Informoval klubový web Dunajskej Stredy. 

13:45 - V ostatných troch dueloch trnavskí futbalista DAC zdolať nedokázali. Dvakrát prehrali a raz remizovali. V MOL aréne naposledy triumfoval domáci celok výsledkom 3:1. Spartak vyhral v auguste 2022 3:1 doma a na Žitnom ostrove pred dvomi rokmi v septembri rozdielom triedy.

Forma spartakovského tímu
Forma spartakovského tímuFlashscore

13:15 - "Liga je pre nás dôležitá a musíme naháňať body, hoci trocha sme sa dotiahli. Na ligu kladieme maximálnu prioritu a pôjdeme v najsilnejšej možnej zostave. Dáme do toho kvalitu, lebo tam chceme vyhrať," prezradil asistent trénera Gašparíka Marián Hodulík pre fcspartaktrnava.com.

12:30 - Piata Dunajská Streda, ktorá ťahá dvojzápasovú šnúru výhier, privíta siedmy trnavský Spartak. Mužstvá sú od seba vzdialené dva body. Ani jeden z nich nepodáva konzistentné výkony. Dunajskostredčania zvládli v týždni Slovnaft Cup proti TJ Horné Saliby (0:4).  

11:40 - "Pokračujú v tom, čo ukázali a dosiahli v minulej sezóne ako nováčik. Práca ich trénera prináša ovocie a je efektívna. Je na nás, aby sme to zlomili a zároveň prelomili vlastnú sériu bez gólu i bodu. Podbrezová sa vezie na pozitívnej vlne, vyskočili im aj individuality," doplnil Faško pre klubový web.

Forma Košíc
Forma KošícFlashscore

11:20 - Strelecky sa trápi v tomto ročníku Michal Faško, ktorý sa po príchode do Košíc ešte nepresadil. Zmeniť by to chcel proti Podbrezovej. "Pokiaľ ide o podbrezovské prostredie, mne to tam vyhovuje, odohral som tam dosť zápasov, či už ako mládežník, či hráč Banskej Bystrice a Ružomberka. Zvyklo sa mi tam dariť. Rád sa tam vraciam," uviedol pre fckosice.sk

10:40 - Hráči Košíc odštartovali v stredu trojzápasový trip na ihriskách súperov. V aktuálnom ročníku hrali vonku štyri súboje, z ktorých tri prehrali a vyhrali len raz - na Zemplíne. 

10:15 - "Železiari" pred septembrovou reprezentačnou prestávkou ťahali šnúru troch ligových zápasov bez víťazstva (1 bod), po nej vyhrali oba duely (doma nad Skalicou 1:0 a v Michalovciach 5:1).

10:00 - Obaja v týždni nastúpili do zápasov. Kým Podbrezovú čakalo 3. kolo Slovnaft Cupu, mužstvo z metropoly východu odohralo dohrávku 3. kola v "malom Ríme". Zverenci Romana Skuhravého uspeli proti RSC Hamsik Academy 4:1. Naopak, Košice nestačili na Trnavu, ktorej podľahli 0:3.

Forma Podbrezovej
Forma PodbrezovejFlashscore

9:30 - Premiérovo v najvyššej súťaži, ale z 2. ligy sa poznajú veľmi dobre. Podbreozvá a Košice odohrali o súťaž nižšie šesť vzájomných zápasov v sezónach 2019/20 až 2021/22. "Železiari" v nich dosiahla tri víťazstvá, Košičania jedno a dva duely sa skončili remízou.

09:00 - Kolo uzavrieme tromi nedeľňajšími stretnutiami. Podbrezová privíta Košice, Dunajská Streda v šlágri kola Trnavu a Zlaté Moravce sa budú chcieť predviesť pred Slovanom.

30. SEPTEMBER

20:15 - Séria siedmich súbojov bez prehry je na konci. Dukla nestačila na lídra tabuľky. Trenčania si upevnili pozíciu lídra.

20:00 - Peter Struhár sa pri svojej premiére na lavičke Michaloviec vrátil do Ružomberka a hneď aj so svojimi zverencami získal bod za bezgólovú remízu.

16:20 - "V každom zápase sme pripravení obrať súpera o body. Čaká nás veľmi kvalitný súper, však je aj líder súťaže. Hrajú naozaj vynikajúco, sú pripravení po kondičnej, silovej, rýchlostnej stránke, po taktickej takisto. Majú výborných futbalistov, takže nás čaká ťažká robota. Z Trenčína išiel stále rešpekt, lebo individuality mali vždy. Za ich súčasnými výsledkami stojí jednoznačne robota trénera Iliju Stolicu, dal to dokopy, sú disciplinovaní, čo tam posledné roky vôbec nebolo. V organizácii hry v ofenzíve aj defenzíve vidno jeho rukopis," doplnil tréner Michal Ščasný.

Bystrická forma
Bystrická formaFlashscore

15:45 - Podobne ako futbalisti AS, aj tí bystrickí sa vezú na vlne bez prehry. Súperi ich nedokázali zdolať v ostatných siedmich kolách. Aby spravili maximum pre jej predĺženie, v týždni trénovali na umelom trávniku, prezradil Rymarenko pre klubový web.

15:05 - Banskobystričania patria na ihriskách súperov k najlepším tímom prebiehajúceho ročníka. Spolu s Trenčínom pozbierali vonku zhodne 10 bodov. Naposledy triumfovali pod Dubňom 4:1. Ťahajú sériu troch víťazných súbojov po sebe. 

14:45 - "Atmosféra je dobrá. Posledný zápas v Košiciach nám vyšiel výsledkovo i herne. Cez týždeň sme postúpili do ďalšieho kola v pohári. Tešíme sa, chceme natiahnuť našu sériu. Bystrica má svoj systém. Je iný než u väčšiny. Opierajú sa o defenzívu, ale dávajú veľa gólov. Musíme sa dať pozor," upozornil pre AS TV kapitán Trenčína Damián Bariš.

Trenčania sa vezú na víťaznej vlne
Trenčania sa vezú na víťaznej vlneFlashscore

14:05 - Trenčania v minulom ročníku s Bystricou nevyhrali ani raz. V dvoch dueloch jej dokonca nestrelili gól. Doma prehrali 0:2, vonku rozdielom triedy 0:3. Bude to zaujímavý súboj aj z pohľadu ofenzív, keďže hráči Iliju Stolicu nastrieľali osemnásť zásahov, Dukla o dva menej. 

13:35 - Priaznivcov Trenčína čaká špeciálny večer. Nielen, že pod hrad Matúša Čáka pricestuje štvrtá Bystrica, ale najmä preto, že klub slávnostne otvorí hlavnú tribúnu nového Štadióna Sihoť. 

Generálny manažér Róbert Rybníček pred novou tribúnou
Generálny manažér Róbert Rybníček pred novou tribúnouTASR

13:00 - Ružomberok strieda lepšie výkony s horšími. V aktuálnom období čaká dve kolá na víťazstvo. V tom poslednom potrápil bratislavský Slovan, ale bodovo vyšiel naprázdno. Zemplínčania na prvú výhru stále čakajú. Rovnako nulu v kolónke víťazstiev má na konte už len ViOn.

12:30 - Ružomberčania s Michalovčanmi sa v sezóne 2022/2023 stretli celkovo štyrikrát, pričom dva razy vyhral Ružomberok (1:0, 2:0) a dva razy si body podelili (1:1, 2:2).

11:35 - Pre Struhára to bude náročný test, čo vie aj sám 39-ročný lodivod. "Našou výhodou je, že poznám tím Ružomberka. Nevýhoda zase v tom, že s mužstvom budeme krátko. Musíme urobiť všetko pre to, aby sme sa čo najlepšie pripravili a odohrali úspešný zápas. V Ružomberku sa hrá každému zle. V stredu sa tam skoro popálil Slovan. Takto to vyšlo a musím to rešpektovať. Áno, bude to pre mňa špecifické," prezradil pre klubový web nový tréner Zemplínčanov.

Ostatné vzájomné vystúpenia
Ostatné vzájomné vystúpeniaFlashscore

10:50 - Tomka čaká súboj s bývalým kolegom, s ktorým Ružomberok spoločne viedol. Kouč Michaloviec Peter Struhár sa vracia na známe miesto - s Liptákmi skončil v sezóne 2021/2022 na fantastickom treťom mieste v Niké lige.

10:00 - "V lige nie je ľahký zápas, či ho hráme s prvým, alebo posledným v tabuľke. Samozrejme, dôležité je to, ako pristúpime k zápasu a ako budeme nastavení tak, aby sme ho zvládli," predostrel plán tréner klubu spod Čebraťa Peter Tomko.

09:00 - V sobotu sú na programe dva duely. Líder z Trenčína privíta Banskú Bystricu, zatiaľ čo Ružomberok trápiace sa Michalovce už s novým trénerom.

29. SEPTEMBER

19:30 - Kým Skalica natiahla sériu bez víťazstva, Žilina ju dokázala uťať a po dvoch dueloch, v ktorých ťahali za kratší koniec, uspeli. "Pre diváka perfektný zápas. V prvom polčase sme nepustili súpera do ničoho. Začiatok druhého priniesol po dve tutovky na oboch stranách. Tie vyrovnali aktivitu na trávniku. Od stavu 3:1 sme boli veľmi nepresní a išli vyrovnaniu oproti. Hostia dali krásne góly, hrali vabank. Ale mali sme urobiť viac pre to, aby sa nediala takáto dráma. V defenzíve musíme byť lepší, dôraznejší a neustále na nej pracovať," nadviazal domáci kormidelník Jaroslav Hynek.

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

19:28 - Skaličania neuspeli v treťom kole po sebe, aj keď v Žiline, vďaka zlepšenému výkonu po zmene strán, mali body na dosah. "Zápas dvoch polčasov. V prvom nám nefungovalo absolútne nič. V jeho polovii sme zareagovali zmenou herného systému. V druhom, aj s ohľadom, že sme prehrávali o dva góly, sme sa dokázali dotiahnuť na 3:3. Veľká škoda, že si to nevieme ustriehnuť do konca a inkasujeme po štandardke," hodnotil tréner Pavol Majerník.

17:10 - "Žilina bude hrať ofenzívne, má svoju kvalitu a potvrdzuje to výkonmi. Dva posledné zápasy prehrali, ale predtým odohrali dobré stretnutia, ako aj solídny duel na Tehelnom poli proti Slovanu. Určite si musíme dať pozor na ich ofenzívu, ale rovnako chceme byť nebezpečnejší aj my a chceme bodovať," uviedol Pavol Majerník.

Forma Žiliny
Forma ŽilinyFlashscore

16:15 - Tréner Pavol Majerník pred súbojom so Žilinou priznal, že jeho tím trápi rozsiahla maródka. Okrem dlhodobo laborujúceho s kľúčnou kosťou Denisa Baumgartnera vypadol Mário Hollý a tiež dvaja útočníci Roman Haša s Alexom Sobczykom. Problémy s trieslami mal Oliver Podhorin.

15:28 - "Potrebujeme naskočiť tak, aby sme chytili zase nejakú novú sériu. Verím, že tento tím má kvalitu na to, aby hral o vrchné priečky. A aj naša výkonnosť nás k tomu predurčuje," uviedol pred výkopom tréner Jaroslav Hynek na margo predchádzajúcich dvoch prehier s Bystricou a naposledy na Tehelnom poli.

15:15 - Skalica postúpila v utorok 26. septembra do 4. kola Slovnaft Cupu. V Siladiciach (VII. liga) vyhrala 4:0 (góly Smékal 3, Ranko). Žilina odohrá svoj zápas 3. kola v utorok 3. októbra v Oravskom Veselom (III. liga).

Forma Skalice
Forma SkaliceFlashscore

14:45 - Skalica dala druhý najmenší počet gólov (7) a má druhú najlepšiu obranu spolu s Podbrezovou a Slovanom (po 9 inkasovaných) po Dunajskej Strede (7). Záhoráci inkasovali najmenej gólov spomedzi mužstiev v dolnej polovici tabuľky.

14:05 - Žilina má druhú najproduktívnejšiu ofenzívu v Niké lige spolu s Podbrezovou

(17 gólov) po Trenčíne (18). Zároveň inkasovala najviac gólov (13) z tímov v hornej polovici tabuľky a štvrtý najväčší počet celkovo spolu s ViOnom.

13:30 - Banskobystrický klub potešil svojich fanúšikov informáciou, že sa so svojím odchovancom Jakubom Uhrinčaťom dohodol na predĺžení kontraktu. Dvadsaťdvaročný stopér zotrvá pod Urpínom minimálne do leta 2026.

12:20 - Skalica a Michalovce sú jediné mužstvá, ktoré v tomto ročníku našej ligy ešte nebodovali vonku. Záhoráci vo všetkých troch prípadoch prehrali o gól.

11:45 - Kým v Skalici posilňujú ofenzívu, v Zlatých Moravciach potrebovali vyriešiť post brankára, keďže Chropovský i Slávik majú problémy s kolenom a zdravý brankár zostal 19-ročný odchovanec Patrik Richter. K Žitave tak prichádza do konca roka skúsený 35-ročný Igor Šemrinec. Čítajte viac.

11:15 - Po dvoch rokoch sa na Slovensko vracia Dino Špehar. Útočník z Chorvátska strávil ostatné obdobie v Slovinsku. Pri prvom angažmáne pôsobil v Seredi, za ktorú v priebehu dva a pol sezóny odohral 46 súbojov a strelil 13 gólov a pridal štyri asistencii. Najnovšie sa dohodol so Skalicou, ktorej pomôže vystužiť útočné rady.

10:45 - Tieto kluby odohrali v najvyššej slovenskej súťaži päť vzájomných stretnutí s vyrovnanou bilanciou. Oba zvíťazili dvakrát, v ich prvom súboji sa zrodila remíza 2:2.

10:00 - V minulej sezóne platilo medzi "šošonmi" a Záhorákmi "môj dom, môj hrad". V dvoch zápasoch sa zrodili dve domáce víťazstvá. Prv Skalica triumfovala trefou Mihalíka, pod Dubňom rozhodol vlastný gól Šveca.

Vzájomné stretnutia v grafickej podobe
Vzájomné stretnutia v grafickej podobeFlashscore

09:00 - Piatok ponúkne súboj štvrtého s deviatym. Oba kluby dvakrát po sebe prehrali - Žilina s Banskou Bystricou a Slovanom, Skalica podľahla Podbrezovej a Dunajskej Strede.

28. SEPTEMBER

20:45 - Slovan Bratislava v dohrávanom súboji na pôde Ružomberka zvíťazil 2:1. Tréner Vladimír Weiss st. poslal najsilnejšiu zostavu a Liptáci prvýkrát na domácej pôde padli. Kontroverzné reakcie vyvolal výkon rozhodcu Michala Otčenáša. Tomu sa v určitých fázach stretnutie vymklo z rúk, rozdal až 13 žltých kariet (6 pre hráčov Slovana, 7 pre Ružomberčanov).

Slovan išiel do vedenia v 58. minúte po góle Čavriča. Ale už v 64. minúte sa zásluhou Chriena podarilo Liptákom vyrovnať. O tri minúty neskôr prišiel inkriminovaný moment, keď obranca domácich Mário Mrva po faule dostal druhú žltú a následne červenú kartu. Slovan presilovku využil a v 74. minúte rozhodol o výhre peknou individuálnou akciou David Strelec. Podobný zákrok ako Mrva predviedol aj Weiss ml., no druhú žltú v jeho prípade arbiter nevytiahol a neposlal kľúčového hráča belasých pod sprchy.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

"Momentálne mám v sebe veľa emócií a radšej by som sa k tomu nevyjadroval. Už to nezmeníme," prezradil sklamaný kapitán Ružomberka Marek Zsigmund po zápase. Duel bude budúci týždeň skúmať aj komisia rozhodcov.

19:45 - Tréner východniarov Anton Šoltis stále nemôže pre zranenia počítať s viacerými skúsenými hráčmi. I v tom vidí dôvod slabých výsledkov. "Odišlo nám šesť hráčov základnej zostavy, teraz sa vrátil Faško. Je to veľmi veľa. Futbalisti, ktorí nastupujú, musia pridať. Čakáme na vyliečenie tých, ktorí sú pre nás nosní," povedal Šoltis a pokračoval:

"Bolo to vidno aj v prvých dueloch, akonáhle odíde obrana, vypadnú dvaja kľúčoví stopéri, prejaví sa to. Zatiaľ sa hľadáme, skúšame v zápasoch aj meniť zostavu. Musíme pridať, makať, nesťažujeme sa. Chlapci chceli šancu, majú ju, resp. ju musia dostať z objektívnych príčin, len musia pridať a zistiť, kde je liga."

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

19:12 - Na čele tabuľky strelcov sú po ôsmich kolách dvaja hráči klubov zo stredného Slovenska. Obranca Peter Kováčik z Podbrezovej a útočník Róbert Polievka z banskobystrickej Dukly strelili päť gólov. Zaujímavosťou je, že obaja majú na konte aj rovnaký počet asistencií - 3.

19:05 - Nový tréner Michaloviec Peter Struhár absolvuje premiéru na lavičke proti svojmu bývalému klubu z Ružomberka. So svojimi zverencami absolvoval vo štvrtok úvodný tréning. 

19:02 - Lákadlom víkendovej šestice stretnutí bude súboj prvého s tretím, v ktorom do Trenčína zavíta Banská Bystrica. Pozornosť bude pútať aj meranie síl na Žitnom ostrove, kde DAC vyzve v derby trnavského kraja Spartak.

19:00 - Spartak Trnava v závere septembra ešte posilnil hráčsky káder. Do klubu prišiel 32-ročný slovenský brankár Michal Šulla, ktorý naposledy pôsobil v bratislavskom Slovane. Predtým chytal za Myjavu a Senicu. Viac v článku.

18:52 - Trnavský Spartak potvrdil v dohrávke 3. kola Niké ligy úlohu favorita a hostí z Košíc zdolal rozdielom triedy 3:0. Tréner Michal Gašparík po úspešnom súboji uviedol: "Zostavu sme skladali vzhľadom na to, že po reprezentačnej pauze sme mali päť zápasov, tento týždeň už tri. Niektorí hráči boli v červených číslach, hrozilo, že by mohlo prísť k zraneniam. Nechceli sme riskovať a systémom sme si chceli trošičku uľahčiť, pomôcť si druhým útočníkom a vzadu hrať v trojke alebo päťke. Chalani to zvládli a v druhom polčase sme po nasadení klasických krídel a ofenzívneho Bernáta prešli na naše štandardné rozostavenie 4-3-3. Veľmi nám pomohli striedania, hlavne Azango. Plán nám vyšiel do bodky, chceli sme prerotovať hráčov, pretože únava sa kumuluje."

18:42 - Zástupcovia slovenskej najvyššej súťaže si počas týždňa splnili povinnosti v podobe dohrávaných duelov. Slovan i Trnava to zvládli za tri body. Viac v článku.

18:26 - Novým trénerom futbalistov MFK Zemplín Michalovce sa stal Peter Struhár. Vo funkcii nahradil Mareka Petruša, ktorý sa s vedením klubu v utorok dohodol na ukončení spolupráce. Michalovciam patrí v Niké lige po 7. kole posledné 12. miesto, keď získali jediný bod, pričom v šiestich stretnutiach za sebou prehrali. Viac v článku.

18:02 - Kolo číslo osem prinieslo kvalitné individuálne výkony, z ktorých sme pre vás vytvorili ideálnu jedenástku jednotlivcov z Niké ligy. Viac v článku.

17:38 -  Na čele tabuľky sa nachádza Trenčín, ktorý naposledy porazil Košice 3:0. Druhá Podbrezová zdemolovala Michalovčanov 5:1. Prehru Žiliny so Slovanom využila Banská Bystrica, ktorá však iba remizovala s ViOnom. Dôležité body po najtesnejšej výhre smerovali na konto DAC. Košičania po prehre rozdielom triedy proti trenčianskemu AS zopakovali totožný rezultát aj v súboji s Trnavou. Na spodku tabuľky sú jediné tímy, ktoré ešte nezaknihovali triumf - Michalovce a Zlaté Moravce.

17:00 - Pred nami je ďalšie kolo Niké ligy, takže vás opäť vítame pri pravidelnom trackeri. Tradične si v ňom počas najbližšieho víkendu budete môcť prečítať najnovšie novinky, ktoré hýbu najvyššou slovenskou súťažou. K predchádzajúcemu kolu sa môžete vrátiť pohľadom cez udalosti.

Tabuľka Niké ligy
Tabuľka Niké ligyFlashscore