Zvrat: Šemrinec nakoniec ViOnu nepomôže, transfer nebol schválený

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvrat: Šemrinec nakoniec ViOnu nepomôže, transfer nebol schválený

Aktualizované
Šemrinec spojil podstatnú časť kariéry s Trenčínom.
Šemrinec spojil podstatnú časť kariéry s Trenčínom.Profimedia
Brankár Igor Šemrinec mal opäť pôsobiť v najvyššom poschodí slovenského futbalu. Tridsaťpäťročný strážca troch žrdí sa dohodol na zmluve do konca roka so Zlatými Moravcami. Aspoň tak znela oficiálna informácia klubu od Žitavy v piatok poobede. Podvečer bolo všetko inak. Z transferu vzišlo.

ZMENA

Ešte poobede sme na základe oficiálnych informácií priniesli aj vyjadrenie samotného Igora Šemrinca. Asi ani on netušil, ako sa dokážu veci, v priebehu niekoľkých minút, otočiť. Zlaté Moravce sa oficiálne k zrušenému transferu doteraz nevyjadrili a predstavenie 35-ročného brankára stiahli zo svojich kanálov. Naopak, Pohronie tak urobilo aspoň na svojej Facebookovej stránke. 

"Igor Šemrinec zostáva v Žiari. Avizovaný odchod skúseného brankára do Zlatých Moraviec sa nakoniec nekoná! Na základe neschválenia transferu ligovou matrikou, zostáva Igor aj naďalej v našich farbách. Veríme, že sa ViOnu podarí náročnú situáciu na brankárskom poste vyriešiť a prajeme im všetko dobré v ďalšom priebehu súťaže."

PÔVODNÝ ČLÁNOK

Šemrinec bol v minulosti dlhoročnou brankárskou jednotkou klubu AS Trenčín. Zaujímavosťou je, že prvý štart za "áčko" si pripísal v sezóne 2013/14, keď súťaž ešte niesla názov "Corgoň liga". Najskôr kryl chrbát Milošovi Volešákovi, po štyroch rokoch sa stal voľbou číslom jeden. S tímom dvakrát oslavoval zisk majstrovského titulu.

Rodák z Bojníc však trochu prekvapivo v ročníku 2021/2022 posilnil vtedy druholigové Košice a za svojím pôsobením pod hradom Matúša Čáka urobil hrubú čiaru. Ďalší ročník strávil v Skalici, kde sa nedokázal natrvalo presadiť medzi tri žrde a odchytal len deväť ligových duelov. V lete sa špekulovalo o jeho návrate do Prievidze, kde s futbalom začínal, napokon súhlasil s ponukou druholigového Pohronia.

K Žitave prichádza v hodine dvanástej. Aktuálne predposledný celok prišiel v lete o dvojku Matúša Chropovského, ktorý absolvoval operačný zákrok kolena. Podobný, s najväčšou pravdepodobnosťou, čaká aj terajšiu jednotku Mateja Slávika. Dvadsaťdeväťročný gólman odchytal všetkých osem kôl. Chrbát mu kryl devätnásťročný odchovanec Patrik Richter. 

"Oslovil ma hlavný tréner Vladimír Cifranič. Vysvetlil mi, aká je momentálna situácia s brankármi. Poznáme sa z Trenčína, kde sme spolupracovali dlhé roky, takže som k tomuto podpisu bol celkom naklonený," prezradil Šemrinec krátko po spečatení dohody, ktorá znie do konca aktuálneho roka. Zlatomoravčania privítajú v nedeľu na svojom trávniku obhajcu majstrovskej trofeje bratislavský Slovan.