Michalovce s novým trénerom bodovali v Ružomberku, Trenčín výhrou potvrdil prvé miesto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Michalovce s novým trénerom bodovali v Ružomberku, Trenčín výhrou potvrdil prvé miesto
Trenčín je naďalej lídrom Niké ligy.
Trenčín je naďalej lídrom Niké ligy.TASR
Futbalisti AS Trenčín vyhrali v zápase 9. kola slovenskej futbalovej Niké ligy proti Banskej Bystrici 1:0 a potvrdili prvé miesto v tabuľke. Ružomberok doma bez gólov remizoval s Michalovcami.

Ružomberok - Michalovce 0:0

Ružomberok po dohrávke proti Slovanu doma ako favorit hostil posledný tím tabuľky a chcel získať tri body. Od začiatku bol jasne aktívnejším tímom, ale obrovské množstvo šanci neskončilo gólom. Aktívny bol hlavne Šefčík, ktorý zakončoval aj vytváral nebezpečenstvo. Po jednom z jeho pasov sa lopta odrazila od žrde tak, že neprešla do siete. Viacero pokusov smerovalo tesne vedľa brány.

Hosťujúci Száraz udržal čisté konto až do konca stretnutia a Peter Struhár pri svojej premiére na lavičke Michaloviec získal iba druhý bod tímu v prebiehajúcom ročníku Niké ligy. Zemplínčania sú napriek tomu na poslednej priečke tabuľky s najhorším skóre 5:18. Ružomberok ostáva ôsmy, na konte má desať bodov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Trenčín - Banská Bystrica 1:0

Oba tímy hrajú vo veľmi dobrej forme, preto nebolo prekvapivé, keď sa snažili predvádzať ofenzívny futbal. Vozinha podržal domácich hlavne pri hlavičke Godála, ale aj strele Hlinku. Hruška zas vytesnil zakončenie Kupusoviča. Balkánsky kanonier neuspel ani na konci akcii Gonga. Kmeť sprava tradične centroval nebezpečne, na konci prvého polčasu dokonca prudko pálil, gólman Dukly si poradil.

Pravý obranca Trenčína takisto hlavičkoval zblízka a následne nechal Hrušku vyniknúť pri jeho pokuse z priameho kopu. O jediný gól zápasu sa zhruba po hodine hry postaral Njegoš Kupusovič, pohotovo reagoval vo vnútri pokutového územia, kde ho našiel Gajdoš. Gong mal na nohe poistku, v snahe vyšperkovať akciu prihrávkou sa domáci obrali o zakončenie.

Trenčín zaknihoval už siedmu výhru v sezóne a štvrtú po sebe. Zároveň neprehral šesťkrát v rade. Na prvom mieste tabuľky má 22 bodov, o štyri viac ako druhá Žilina. Banská Bystrica ukončila svoju šnúru siedmich duelov bez prehry, bez bodu odišla len druhýkrát počas prebiehajúceho ročníka.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Tabuľka Niké ligy po sobotnom programe 9. kola.
Tabuľka Niké ligy po sobotnom programe 9. kola.Flashscore