Výbornú prestrelku pod Dubňom zvládli v predohrávke domáci Žilinčania

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Výbornú prestrelku pod Dubňom zvládli v predohrávke domáci Žilinčania
Addo potvrdil, že je v tejto sezóne pri streleckej chuti. Nastúpil po chorobe a rozhodol o troch bodoch.
Addo potvrdil, že je v tejto sezóne pri streleckej chuti. Nastúpil po chorobe a rozhodol o troch bodoch.TASR
Niké liga má počas nadchádzajúceho víkendu pred sebou 9. kolo. Už piatková predohrávka priniesla kvalitné futbalové predstavenie so siedmimi gólmi. Z troch bodov sa radovali nakoniec domáci zverenci Jaroslava Hyneka (48), keď zdolali hostí zo Skalice.

Žilina - Skalica 5:3

Od úvodných sekúnd bolo na trávniku iba jedno mužstvo a to domáce. Hostia akoby nastúpili s rešpektom. Nestíhali v súbojoch, neskoro dostupovali a nápadanie im vôbec nevyhovovalo. Žilinčania zvyknutí na svoju rýchlu umelú trávu predvádzali svižný futbal. A na otvárací zásah nečakali dlho. V dvanástej minúte odcentroval sprava Rusnák, na hranici šestnástky pálil Gidi iba do hradby tiel. Lopta sa odrazila k Ďurišovi, ktorý sa rýchlo zorientoval a zblízka loptu upratal k pravej žrdi za bezmocného Junasa - 1:0.

Útočná aktivita domácich pokračovala ďalej a o šesť minút na to viedli dvojgólovým rozdielom. Tentoraz sa nemýlil Essomba, ktorý ťažil z prihrávky Jambora - 2:0. V polovici prvého dejstva mala Žilina na konte nielen dva góly, ale aj osem streleckých pokusov medzi tri žrde. Brankár Junas sa určite nenudil. Najmä vďaka nemu išli zverenci Pavla Majerníka na polčasovú prestávku "iba" s mankom dvoch zásahov.

Po zmene strán sa žlto-zelený celok najskôr uspokojil. Začiatok podcenil a mohol tvrdo pykať. V 48. minúte mieril Yao do ľavej žrde. Bol to potrebný impulz pre Skalicu. Dodalo jej to sebavedomie a o dve minúty neskôr znížila. Čo nevyšlo Yaovi, vynahradil Smékal. Bol v správny čas, na správnom mieste. Ndjeungoue odvrátil center zľava iba na hlavu Mášika, ktorý z prvej vracal pred bránu, kde bol pohotový český legionár a zblízka pálil presne pod brvno - 2:1.

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

Až v tej chvíli sa prebrali znova k životu futbalisti Jaroslava Hyneka. Po rýchlej kontre posúval Gidi, ktorý útok ťahal, loptu sprava pred bránu Essombovi, lenže Kamerunčan, na prekvapenie všetkých, mieril len tesne vedľa pravej žrde. Pasáž priala Skaličanom, nadychovali sa k životu, no krátko po hodine hry inkasovali. Individuálne navážal loptu stredom Ďuriš, ktorý nevymýšľal, naprahol a spoza mieril presne k ľavej žrdi. Svojím druhým gólom v stretnutí vrátil svojmu tímu dvojgólové vedenie - 3:1.

Ale pod Dubňom pokračovala prestrelka. Skalica nechcela predať svoju kožu lacno. Samozrejme, domáci jej to pred svojou bránou nedôrazom uľahčovala. Po ľavej strane dostal priestor Yao, ktorý poslal do šestnástky prudkú loptu a na ňu si zbehol Matejov. Cez Bariho opäť znížil - 3:2. Nasledujúce minúty priniesli Žiline optickú kontrolu. Držali loptu a súpera nepúšťali do ničoho. To sa rýchlo zmenilo v 77. minúte. Vlasko si počkal na tandem po pravej strane od Krčíka, ktorého vysunul. Pravý obranca odcentroval na zadnú žrď a Yao hlavou pod brvno vyrovnal - 3:3. 

Stav a výkon v týchto minútach sa nepáčil domácim tribúnam, ktorí začali na svojich pískať. V 79. minúte vletel do otvorenej obrany Bari, spätnou prihrávkou na jedenástkový bod ponúkol hetrik Ďurišovi, ale jeho prudké zakončenie smerujúce medzi nohy Junasa brankár reflexívne vyrazil. To už bol na trávniku uzdravený Addo, najlepší strelec Žiliny pred výkopom. 

V predchádzajúcom kole vypadol zo zostavy pre chorobu, ale vrátil sa vo veľkom štýle. Žilinčania rozohrali v 83. minúte roh nakrátko, zľava odcentroval Sauer a Addo hlavou vsietil víťazný gól - 4:3. Štvrtá minúta nadstavenie priniesla poisťovací, piaty gól. Spoza pokutového územia napriahol nechytateľne Sauer - 5:3. Domáci celok dokázal prerušiť sériu dvoch prehier po sebe. Naopak, Skalica nevyhrala v treťom stretnutí po sebe.