Dukla predĺžila Uhrinčaťa. Odchovanec zostane pod Urpínom ďalšie tri roky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dukla predĺžila Uhrinčaťa. Odchovanec zostane pod Urpínom ďalšie tri roky

Jakub Uhrinčať v stretnutí proti Žiline.
Jakub Uhrinčať v stretnutí proti Žiline.TASR
Banskobystrický klub potešil svojich fanúšikov informáciou, že sa so svojím odchovancom Jakubom Uhrinčaťom dohodol na predĺžení kontraktu. Dvadsaťdvaročný stopér zotrvá pod Urpínom minimálne do leta 2026.

Uhrinčať debutoval v najvyššej súťaži v minulom ročníku, keď sa Dukla vrátila späť medzi elitu. Kým vlani zbieral skúsenosti popri vyzretom Nicolasovi Gorositovi, túto sezónu má pri sebe Borisa Godála

"Jakub si svojou snahou, výkonmi a profesionálnym prístupom jednoznačne zaslúžil novú zmluvu. Je stabilnou súčasťou zostavy, výrazným spôsobom sa profiluje osobnostne, z čoho máme, samozrejme, veľkú radosť. Nový kontrakt je logickým krokom aj s prihliadnutím na budúcnosť klubu," uviedol pre klubový web športový riaditeľ Jozef Mores.

Uhrinčať a jeho čísla z ostatných sezón
Uhrinčať a jeho čísla z ostatných sezónFlashscore

Banskobystričan v prebiehajúcom ročníku nechýbal na trávniku ani v jednom z ôsmich kôl. Na konte má jeden presný zásah, keď prekonal brankára Michaloviec. Celkovo má v Niké lige na konte 34 duelov a v nich dva presné zásahy. 

"Ako mladý hráč tu mám všetko, čo potrebujem k napredovaniu. Je tu skvelá kabína, výborní tréneri. V neposlednom rade je to klub, v ktorom som vyrastal odmalička a ktorý ma nielen futbalovo, ale aj ľudsky vychoval. Znamená to pre mňa veľa," doplnil pre mfkdukla.sk Jakub Uhrinčať. Banskú Bystricu čaká cez víkend súboj pod hradom Matúša Čáka, kde nastúpi proti lídrovi tabuľky z Trenčína.