Michalovce majú nového trénera, mužstvo preberá Struhár

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Michalovce majú nového trénera, mužstvo preberá Struhár

Struhára čaká duel proti svojmu bývalému klubu.
Struhára čaká duel proti svojmu bývalému klubu.Profimedia
Novým trénerom futbalistov MFK Zemplín Michalovce sa stal Peter Struhár (39). Vo funkcii nahradil Mareka Petruša (47), ktorý sa s vedením klubu v utorok dohodol na ukončení spolupráce. Michalovciam patrí v Niké lige po 7. kole posledné 12. miesto, keď získali jediný bod, pričom v šiestich stretnutiach za sebou prehrali.

Struhár naposledy viedol Ružomberok, s ktorým v sezóne 2021/22 v najvyššej súťaži obsadil druhú priečku.

"Boli to veľmi rýchle a korektné rokovania. Som rád, že sme stihli dať dokopy realizačný tím. Presvedčilo ma to, že som tu videl mužstvo, ktoré by sa malo pohybovať v tabuľke inde, ako je aktuálne. Hráčsky potenciál je tu dobrý. Treba zastabilizovať obranu a nájsť správnu zostavu," vyjadril sa nový kormidelník.

"V Michalovciach sa vždy každému súperovi hralo ťažko. To by sme chceli prinavrátiť a začať získavať body. Čaká ma premiéra v Ružomberku, kde to bude veľmi náročné. Bude to pre mňa špecifický zápas, keďže som tam donedávna pôsobil. Verím, že stihneme dobre pripraviť mužstvo a dosiahneme dobrý výsledok," povedal Struhár pre oficiálny klubový web Michaloviec.

Jeho asistentom sa stal 44-ročný Patrik Durkáč (naposledy pôsobil ako asistent Petra Hlinku v Prešove). Brankárov bude mať pod palcom o dva roky mladší Maroš Ferenc, ktorý bol uplynulé dve sezóny trénerom brankárov v Trenčíne.