Ďalšie patálie Realu Madrid. Alaba sa zranil, s problémami aj Rüdiger

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšie patálie Realu Madrid. Alaba sa zranil, s problémami aj Rüdiger

David Alaba pravdepodobne vynechá niekoľko nasledujúcich zápasov svojho tímu.
David Alaba pravdepodobne vynechá niekoľko nasledujúcich zápasov svojho tímu.AFP
Real Madrid v stredu pred domácim publikom porazil Las Palmas, ale fanúšikovia stále čakajú na správy týkajúce sa ich stredných obrancov. David Alaba (31) ešte v prvom polčase opustil ihrisko pre zranenie, zatiaľ čo Antonio Rüdiger (30) po záverečnom hvizde odkríval do šatne.

Očakávalo sa, že Real Madrid sa po prehre s Atléticom doma proti Las Palmas upokojí a predvedie dobrý výkon. Hráči "bieleho baletu" síce zvíťazili, ale napriek výsledku 2:0 to rozhodne nebola futbalová hitparáda. "Los Blancos" preskočili v tabuľke Barcelonu, ktorá remizovala s Malorkou, ale zaostávajú za objavom začiatku sezóny Gironou. Práve aktuálny líder súťaže bude ďalším súperom Realu.

Medzi fanúšikmi pred súbojom s Las Palmas zavládla radosť, keďže Vinícius bol pripravený hrať, Carvajal sa tiež zotavil a dokonca sa objavila šanca, že Arda Güler bude debutovať. Na poslednom tréningu pred zápasom s outsiderom si však mladý Turek privodil ďalšie zranenie, ktoré ho vyradí z akcie zhruba na mesiac.

Od začiatku sezóny sú mimo hry Thibaut Courtois a Éder Militão, defenzívne piliere slávneho celku. Belgičana nahradil Kepa Arizzabalaga, pričom šéfovia klubu sa rozhodli nepriviesť ďalšieho stopéra. To znamená, že v kádri na tomto poste zostali len David Alaba, Antonio Rüdiger a Nacho.

Prvý menovaný utrpel zranenie počas zápasu s Las Palmas a v piatok sa podrobí vyšetreniu magnetickou rezonanciou. Prvé informácie hovorili o tom, že bude pauzovať približne mesiac. Je teda nepravdepodobné, že bude môcť hrať proti Girone alebo dokonca Neapolu a Osasune.

Zdravotné problémy má aj Rüdiger, ale o tých zatiaľ nemáme veľa informácií. V španielskych médiách sa objavili tvrdenia, že nejde o vážne zranenie a stredný obranca by mal nastúpiť v sobotňajšom zápase proti lídrovi La Ligy.

Ak sa však situácia vyvinie opačne, Carlo Ancelotti si bude musieť lámať hlavu, ako zoradiť obrannú líniu, keďže na poste stredného obrancu mu zostane iba Nacho. V takom prípade by bolo najpravdepodobnejším riešením presunúť Ferlanda Mendyho k Nachovi a Fran García by hral na ľavej strane obrany. Menšia šanca je, že taliansky tréner povolá niekoho z Castilly.

Brahim Díaz, ktorý sa dočkal miesta v prvom tíme Realu Madrid, má zranené rameno. Jeho patálie ho však o účasť v súboji s Gironou nepripravia. Španiel bude trénerovi k dispozícii.