Skalica ukončila sériu prehier, košická sa predĺžila. Žilina stratila body na Zemplíne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skalica ukončila sériu prehier, košická sa predĺžila. Žilina stratila body na Zemplíne

Skalica vyhrala po troch prehrách.
Skalica vyhrala po troch prehrách.TASR
Futbalisti Skalice vyhrali v zápase 10. kola Niké ligy proti Košiciam tesne 1:0. Michalovce zaznamenali druhú remízu po sebe, doma uhrali so Žilinou výsledok 1:1.

Michalovce - Žilina 1:1

V prvom polčase veľa šancí nebolo, ojedinelú mal Essomba, ktorého pokus zblízka vystihol Száraz. Po zmene strán to žilo viac. Marcin štvrťhodinu pred koncom osamotený na päťke prestrelil bránu. Z následnej akcie Žiliny centroval Addo a Szárazovi na čiare pomohli obrancovia.

Favorit sa dostal do vedenia, keďže Javorček prešiel cez viacero protihráčov a aj keď Száraz ešte loptu vytesnil, tak zblízka ju dorazil za čiaru Xavier Adang. Mladý Ghančan sa postaral o svoj prvý gól v Niké lige. Michalovce ale dokázali vyrovnať. Obranca Stojčevski spravil veľkú chybu a následne zasiahol loptu v pokutovom území rukou, za čo videl červenú kartu.

Nariadený pokutový kop premenil svojim tretím gólom v sezóne Matúš Marcin. Zemplínčania po druhej remíze v rade poskočili na predosledné miesto tabuľky pred Zlaté Moravce. Navyše majú o jedno stretnutie menej. "Šošoni" ostávajú na tretej priečke, v nedeľu ich môže preskočiť Slovan.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Skalica - Košice 1:0

Po chybe v zadných radoch nováčika už na úvod strieľal tesne vedľa brány Smékal. Lačný síce dostal loptu do siete, ale jeho zásah pre ofsajd neplatil. Skalica sa dostala do vedenia v 25. minúte. Fabiš síce zablokoval pokus Yaa, lenže hrací predmet si našiel Daniel Smékal a prekonal Kiru.

Hosťujúci tréner Šoltis reagoval trojitým striedaním už v 41. minúte. V druhom dejstve Košice zlepšili hru, Junas však vychytal prudkú ranu Fabiša a Lačný mieril z dobrej pozície vedľa. Skalický gólman uspel aj pri strele Petráka. Domáci ukončili sériu troch prehier, zatiaľ čo Košice prehrali už piaty raz po sebe.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore