Trnava po dvoch rokoch zbíjala na Žitnom ostrove, bodový návrat Struhára v Ružomberku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trnava po dvoch rokoch zbíjala na Žitnom ostrove, bodový návrat Struhára v Ružomberku
Michal Gašparík sa na svojho náprotivka Adriána Guľu pripravil veľmi dobre a so svojimi zverencami si z Dunajskej Stredy odviezol tri body.
Michal Gašparík sa na svojho náprotivka Adriána Guľu pripravil veľmi dobre a so svojimi zverencami si z Dunajskej Stredy odviezol tri body.TASR
Niké liga má za sebou ďalšiu várku stretnutí. V rámci neho boli v akcii všetky celky. Fanúšikovia videli dva osemgólové duely a dokopy 21 presných zásahov. Najviac na Horehroní, resp. pod Dubňom. Najmenej pod Čebraťom, kde sa hralo bez gólov. Nielen o tom bolo uplynulé kolo najvyššej slovenskej súťaži, ktoré Flashscore Správy mapujú v tradičných udalostiach.

Predposledné kolo pred reprezentačnou prestávkou prinieslo troch dvojgólových strelcov. Výborné zápasy majú za sebou Tolič, Ďuriš i Blahút. Priaznivcov potešili "železiari" aj "žlto-zelení", no nepotešili svojich trénerov. V spomínaných stretnutiach sa zrodil rovnaký výsledok 5:3. Pozornosť pútal aj návrat Petra Struhára tam, kde zažil doteraz najväčší úspech svojej kariéry.

Výsledkový servis 9. kola Niké ligy
Výsledkový servis 9. kola Niké ligyFlashscore

Obhajca majstrovskej trofeje cestoval k Žitave. Vo vzájomných dueloch ViOnu proti Slovanu platí, že keď Zlaté Moravce dokážu s "belasými" zabodovať naplno, tak jedine na domácom trávniku. V Bratislave sa im podarilo doteraz trikrát remizovať. Vo svojej "aréne" šesťkát vyhrať a tiež štyrikrát remizovať. Lenže nič z toho sa v nedeľu neudialo. Zverenci Vladimíra Cifraniča tentoraz nepredviedli svoj ofenzívne ladený futbal, za ktorý sú takmer každý víkend vyzdvihovaní.

Slovan udrel v úvode oboch polčasov a priebeh kontroloval. Nestálo ho to ani množstvo síl, ktoré bude potrebovať vo štvrtok v druhom kole skupiny Európskej konferenčnej ligy. Výborný súboj má za sebou Tolič. Legionár z Chorvátska strelil dva góly. Na konte má v prebiehajúcom ročníku už tri góly. Sekundoval mu Strelec s dvomi asistenciami. 

Trénera Weissa potešil určite aj Zmrhal. Práve český futbalista skóre otváral. Z presného zásahu sa radoval po viac ako roku, keď naposledy napol žilinskú sieť v auguste minulého roka. Najmä prvý gól Toliča ukázal, kde majú Zlatomoravčania okrem nevýraznej koncovky problém - v defenzíve. Chorvát si z nej urobil dobrý deň. Pri Žitave stále na prvé víťazstvo v sezóne čakajú a zdá sa, aspoň pred verejnosťou, že panike nepodliehajú. Avšak základná časť je blízko pred polovicou a vstupovať do odvetnej bez bodu, s výrazne vyšším tlakom, by im na pohode nepridalo.

V minulom roku sa ViOn dočkal prvého triumfu práve v deviatom kole. Tento rok svoju negatívnu sériu prekoná. Pred Zlatými Moravcami je trojica duelov "pravdy". Cestujú do Ružomberka, doma hostia Michalovce a Skalicu. Je čas dať si dole ružové okuliare a zlomiť nepriaznivú šnúru.

Forma ViOnu nie je pozitívna. Víťazstvá prišli v Slovnaft Cupe
Forma ViOnu nie je pozitívna. Víťazstvá prišli v Slovnaft CupeFlashscore

Jeden zo šlágrov sa odohral pod hradom Matúša Čáka, keďže líder privítal pätnásťbodovú Banskú Bystricu, ktorá sedem súbojov v rade neprehrala. Na umelom trenčianskom trávniku dominovali domáci, ktorí sa v ofenzíve dlho nevedeli presadiť. Využili až slabšiu rozohrávku hostí a Kupusovič sa zaradil na čelo tabuľky strelcov k ďalším päťgólovým kanonierom. Hráči Iliju Stolicu zvládli šiesty zápas po sebe, z toho piaty vyhrali. Táto výhra bude o niečo pamätnejšia, keďže prišla v deň otvorenia hlavnej tribúny na novom štadióne. Zaslúžene vedú ligový pelotón. Na ich efektívny futbal sa pozerá veľmi dobre, rovnako ako na individuality, ktoré si futbal užívajú. Viac takýchto Trenčínov

Tabuľka Niké ligy po 9. kole
Tabuľka Niké ligy po 9. koleFlashscore

Už v piatok bol na góly bohatý. Pod žilinský Dubeň pricestovala Skalica. Majerníkovci môžu ďakovať Junasovi, ktorý držal svojich spoluhráčov v bodovej nádeji. Žilina viedla rýchlo o dva góly, no po zmene strán ubrala z plynu a hostia boli nekompromisní, rovnako ako ich zaváhania v defenzíve, ktoré ich vyšli príliš draho. V samom závere inkasovali dvakrát a na Záhorie sa vracali s treťou prehrou po sebe. Žilina po dvoch zlyhaniach opäť uspela. Ak chce mať pokojnejší priebeh k trom bodom, musí zlepšiť defenzívu. 

Program 10. kola Niké ligy
Program 10. kola Niké ligyFlashscore

V ostatných troch stretnutiach inkasovala deväť gólov. Tímu možno pomôže Tomáš Hubočan. Bývalý reprezentant sa s mužstvom pripravuje šiesty týždeň a stihol cez víkend absolvovať prvých 70 minút za "béčko" na Myjave. Práve jeho skúsenosti môžu byť pri organizácii a kompaktnosti zadných radov kľúčové. Zároveň zostáva v platnosti heslo z minulého ročníka: "Môj dom, môj hrad". Vzájomné duely vyhráva domáci celok. 

Trnava po dvoch rokoch úspešná na Žitnom ostrove

Písal sa 26. september 2021. Teda posledný hrací deň, v ktorom Trnava dokázala uspieť v MOL aréne. Ale po nedeli je všetko inak. Séria troch zápasov s dvomi prehrami a jednou remízou je zabudnutá. Lodivod Michal Gašparík má v rukáve silné eso menom Michal Ďuriš. Vytiahol ho opäť v správnom čase. Štyri zápasy, štyri góly a tri asistencie. Skúsený 59-násobný reprezentant si návrat na slovenské trávniky užíva. A s ním, samozrejme, aj fanúšikovia. 

Gólom rozhodol dohrávku s Košicami, rovnako ako ostro sledovaný zápas na Žitnom ostrove. Zásahom a asistenciou prispel k remíze s Ružomberkom, no a pri premiére prihrával Oforimu na víťazný gól do siete Michaloviec. Vždy, keď v lige nastúpi, zariadi 35-ročný strelec Spartaku body. Dunajskostredčania sa vrátili na víťaznú vlnu, ale po dvoch kolách sa museli opäť zmieriť s prehrou.

Košice zlomili streleckú impotenciu

Dlhých 346 minút čakali Šoltisovi futbalisti na presný zásah. Dočkali sa ho na Horehroní, keď v 13. minúte mieril hlavou presne Lačný. Pred ním sa presadil Greššák na domácom ihrisku s ViOnom v 27. minúte pri víťazstve 1:0 v rámci šiesteho kola. Následne prišla trojzápasová gólová odmlka. A v Zelpo aréne to nebol jediný zásah hostí. Strelili ďalšie dva. Jeden z nich z kopačky Faška po peknom protiútoku a centri Fabiša. Košičanom nestačilo vedenie 1:0 ani 3:2. V záverečnej päťminútovke ich "vyplo" a po troch rýchlych góloch domácich sa domov vracali smutní. 

Štatistika osemgólového stretnutia na Horehroní
Štatistika osemgólového stretnutia na HorehroníFlashscore

Do ligy sa vrátili po ôsmich rokoch. Všetko nasvedčuje tomu, že v ich prípade to bude beh na dlhú trať. A v takom prípade môžu čerpať rady o rozložení síl či prekonaní samých seba od asistenta trénera Módera. Pred výkopom stihol odbehnúť stý ročník Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach. Podbrezová dýcha na chrbát Trenčínu. S tromi víťazstvami po sebe strácaja na lídra tri body. 

Moment kola: Struhárov pozitívny návrat pod Čebrať

Jedna z očakávaných udalostí sa konala pod Čebraťom. Na čele Michaloviec totiž stojí najnovšie Peter Struhár. Bývalý lodivod Ružomberčanov, ktorých dotiahol vo svojej premiérovej sezóne v lige na druhú priečku i do predkôl Európskej konferenčnej ligy. Proti sebe stáli dvaja tréneri, ktorí ešte nedávno spoločne pracovali na jednej lavičke. Zemplínčania neprežívajú ideálne obdobie. Rovnako ako ViOn, ani oni v deviatich kolách zatiaľ nevyhrali. 

Štatistika prvého zápasu Petra Struhára na lavičke Michaloviec
Štatistika prvého zápasu Petra Struhára na lavičke MichaloviecFlashscore

Čo je najdôležitejšie, podarilo sa im v sobotu bodovať. Struhár stihol v priebehu pár hodín ozrejmiť aspoň základné defenzívne princípy, ktoré tímu priniesli bezgólovú remízu. Je otázne, ako sa ďalej bude mužstvo Michaloviec vyvíjať, no každá zmena je na niečo dobrá. A prácu i premenu na trávniku budeme pozorne sledovať. Ružomberok strieda lepšie výkony s horšími. Aj preto vyhral zatiaľ iba dvakrát. 

Gól kola: Mário Sauer

Udalostiam z pohľadu Flashscore Správ z deviateho kola Niké ligy dáva bodku moment spod Dubňa. Žilinčan Sauer sa trafil chirurgicky presne. Ranou spoza šestnástky k pravej žrdi nedal Junasovi žiadnu šancu a v nadstavenom čase spečatil víťazstvo 5:3. Vo videu v čase od 6:12. Bol to tretí zásah Sauera v tomto ročníku. Okrem toho má na konte štyri asistencie. Do hry sa dostal v 63. minúte. Na štvrtý gól prihrával Addovi, piaty sám vsietil. Vydarené Hynekovo striedanie.