Posledné tri ligové derby favorizujú Slovan. Fanúšikov bavilo najmä marcové predstavenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Posledné tri ligové derby favorizujú Slovan. Fanúšikov bavilo najmä marcové predstavenie
Kucka otváral skóre marcového derby.
Kucka otváral skóre marcového derby.Profimedia
Záver 11. kola Niké ligy si prichystal čerešničku v podobe bitky odvekých rivalov. Do Trnavy zavíta bratislavský Slovan, diváci sa tak môžu tešiť na boj pohárového a ligového šampióna. Pred lákavým stretom sme si posvietili na posledné tri vzájomné duely oboch klubov v rámci ligovej konfrontácie.

Slovan - Trnava 1:0 (28. apríla 2023)

Posledný stret veľkých rivalov v ligovom prostredí sa odohral na konci apríla 2023. Tímy sa vtedy v rámci skupiny o titul stretli na Národnom futbalovom štadióne. V lepšej forme vstupovali do zápasu domáci, ktorí pred týmto duelom zvíťazili v piatich po sebe idúcich vystúpeniach. Trnavčania nastupovali do bitky s nelichotivou štatistikou - pred súbojom v Bratislave trikrát remizovali, dvakrát prehrali a túto nie ideálnu šnúru predelili postupom do finále Slovenského pohára cez Trenčín.

Na lákavé meranie síl si protagonisti pri príležitosti osláv 30 rokov najvyššej slovenskej futbalovej súťaže obliekli retro dresy. Viac vzruchu priniesol prvý polčas, v ktorého úvode boli aktívnejší Slovanisti. Skóre otvoril v 13. minúte z pokutového kopu Čavrič, penaltový pokus umiestnil do ľavého dolného rohu brány. Druhá polovica sa do štatistík zapísala najmä početnými striedaniami na oboch stranách, no aj nevyužitou tutovkou Medveděva.

Po triumfe v súboji  7. kola nadstavbovej časti zaknihoval Slovan šiestu výhru v rade. V tej chvíli sa dostal na prvé miesto tabuľky o dva body pred Dunajskú Stredu, ktorá mala k dobru vystúpenie v Podbrezovej, odkiaľ si však napokon odniesla prehru 0:2 a líderskú pozíciu prenechala práve svojmu sokovi v boji o titul.

Trnava - Slovan 0:0 (2. apríla 2023)

Pred šesťzápasovou sériou víťazstiev sa majster ročníka 2022/23 predstavil v treťom kole nadstavby na Štadióne Antona Malatinského. Do Trnavy mieril s pocitom druhého tímu vtedajšej tabuľky a vedomosťou o tom, že DAC sa následne predstaví na domácej pôde proti Žiline.

Derby príliš futbalového divadla neponúklo, dôvodom bola aj jeho dôležitosť a taktika oboch kádrov. Do zápisu o stretnutí smerovali len striedania, kartové tresty a malé množstvo nepremenených príležitostí. Spartak ani Slovan sa gólovo nepresadili, čo onedlho znamenalo zvýraznenie straty bratislavského mužstva na prvú Dunajskú Stredu. Tá si poradila so "šošonmi" 2:1 a svoj náskok na ligovom čele tak zvýšila na hranicu šiestich bodov.

Slovan - Trnava 4:1 (4. marca 2023)

Najviac gólovej radosti z ostatných troch ligových derby súbojov slovenských velikánov priniesol zápas posledného kola základnej časti minulej sezóny. O tom, že emócie budú prítomné aj v tomto dueli, sa viac ako 11-tisíc fanúšikov presvedčilo už po šiestich minútach, keď rozhodca udelil hned tri žlté karty.

Po štvrťhodine hry sa ako prvý zapísal do listiny strelcov domáci Kucka, ktorý využil dobre kopnutý priamy kop Weissa a predĺženie hlavou v podaní De Marca. O 20 minút neskôr potešil Vladimíra Weissa st. srbský legionár Čavrič. Dvojgólové vedenie Slovana platilo len pár chvíľ, onedlho ťažil z kvalitnej krídelnej práce a jemne nacentrovanej lopty Lovata ghanský útočník Abubakari.

Tesne pred uplynutím 60 minút hry vlial hosťom nádej Kóša, ktorý znížil na 1:3. Stav sa nemenil až do 81. minúty, keď príležitosťou pokutového kopu nepohrdol Barseghjan. Jeho úspešnej exekúcii prechádzalo vylúčenie kapitána Koštrnu po čudnej sérii súbojov s Kuckom.

Už pred týmto zápasom Trnavčania vedeli, že do skupiny o titul zamieria z tretej priečky. Domáci však boli v hre o najlepšiu pozíciu, tú si ale postrážil káder DAC, ktorý si v záverečnom kole pred štartom nadstavby priniesol z Ružomberka tri body po výhre 1:0.