Podbrezová zdemolovala Ružomberok, Žilina nedala šancu DAC-u. Trenčín znova stratil body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podbrezová zdemolovala Ružomberok, Žilina nedala šancu DAC-u. Trenčín znova stratil body

Aktualizované
Podbrezová bodovala naplno.
Podbrezová bodovala naplno.TASR
Futbalisti Podbrezovej vyhrali v 11. kole slovenskej Niké ligy proti Ružomberku hladko 5:0. Zastrieľala si aj Žilina, ktorá zdolala Dunajskú Stredu 5:1. Banská Bystrica uspela na pôde Košíc 4:2 napriek tomu, že prehrávala 0:2. Trenčín doma iba remizoval so Skalicou a náskok na čele tabuľky sa znova znížil.

Košice - Banská Bystrica 2:4

Košice začali výborne, pretože sa rýchlo dostali do dvojgólového vedenia. Najskôr Faško potiahol akciu, prihral na voľného Erika Pačindu a ten sa nepomýlil. Zakrátko Šindelář našiel centrom Žana Medveda, ktorý korunoval návrat do zostavy presným zásahom. Domáci boli vo vare a mohli pridať aj ďalšie zásahy, lenže niekoľko šancí zahodili.

Postupne sa do hry dostala Banská Bystrica. Kapitán Polievka ešte chybu Kiru nepotrestal, ale Martin Rymarenko premenil pokutový kop po faule Fabiša. Vyrovnať mohli Polievka či Richtárech, obaja tesne minuli bránu. Krátko po zmene strán si takmer vlastný gól strelil Šindelář. Aktivita hostí bola čoraz evidentnejšia a priniesla ovocie.

Považanec vysunul do samostatného úniku Róberta Polievku a ten sa šiestym sezónnym zásahom osamostatnil na čele tabuľky strelcov Niké ligy. V 69. minúte Rymarenko našiel centrom hlavu Martina Pišoju, ktorý od brvna otočil výsledok na stranu mužstva spod Urpína. Definitívu dal Dukle druhým gólom v stretnutí Polievka, krásne prešiel cez Mizeráka. Celkovo má na konte už sedem gólov. Košice majú s 25 inkasovanými gólmi najhoršiu defenzívu v súťaži.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Podbrezová - Ružomberok 5:0

Podbrezová doslova dominovala a jej gólový účet postupne narastal. Mark Assinor najskôr v šiestej minúte zúročil pas za obranu. Následne po rohovom kope lopta komicky skákala v malom vápne, asi trikrát ju obrancovia Ružomberka ešte zastavili na čiare, ale všetko rezolútnym kopom do siete ukončil Marek Bartoš. Stopér strelil už svoj tretí tohtosezónny gól.

Krátko pred prestávkou ťažil z kolmice za obrancov Roland Galčík. Ten obišiel aj Krajčírika, nemal problém presadiť sa do prázdnej brány. Spomínaný Kováčik svojou druhou asistenciou posadil center na druhý gól Assinorovi a do kabín sa za išlo za prakticky rozhodnutého stavu 4:0. Tréner Tomko spravil tri zmeny, jeho nervózni zverenci zbierali skôr žlté karty.

Gólostroj Podbrezovej nekončil, pretože po prihrávke Baja sa krásnou pätičkou prezentoval skúsený Marek Kuzma, ktorý k trom pohárovým gólom pridal v aktuálnom ročníku prvý ligový. Z poltucta sa síce tešil kapitán Bakaľa, pre predošlú hru rukou ho hlavný arbiter schladil. "Železiari" sú po víťazstve už na druhom mieste a na prvý Trenčín strácajú iba bod. Zároveň majú s 29 gólmi najlepšiu ofenzívu v súťaži.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Trenčín - Skalica 0:0

Skalica v minulej sezóne porazila Trenčín hneď trikrát, čo chcela potvrdiť aj tentoraz. Viac z hry mal favorit, lenže nedokázal sa zapísať na listinu strelcov. Vo veľmi dobrých pozíciách minuli priestor troch žrdí Gong či Bondarenko, ale aj Hollý. Ako minúty ubiehali, tak hostia živili nádej na ďalší pekný výsledok. Čisté konto udržal Junas aj vďaka tomu, že predviedol skvelý zákrok proti Kupusovičovi v dvoch stopercentných príležitostiach.

Skaličania tak proti Trenčínu bodovali v štyroch z ostatných piatich vzájomných stretnutí. AS síce ostáva na prvom mieste, ale má už len náskok bodu pred Podbrezovou. Navyše sa na neho môže dotiahnuť Slovan, ktorý má dva zápasy k dobru a stráca tri body.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Žilina - Dunajská Streda 5:1

Dunajská Streda síce prehrala proti Žiline len jeden z predošlých 24 zápasov, lenže tieto štatistiky v sobotu neplatili. V trinástej minúte trafil Jambor ruku Kašu, bývalý žilinský stopér bol vylúčený a nariadený pokutový kop práve Timotej Jambor premenil. Mladý obranca Márk Csinger síce svojím prvým presným zásahom v Niké lige ešte vyrovnal, potom to už bolo v réžii domácich. Patrik Leitner využil zlé odvrátenie Káčera na to, aby vrátil svojmu celku vedenie.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Dávid Ďuriš ho najskôr nezvýšil, keďže z diaľky pálil do žrde, ale tesne pred prestávkou sa dočkal, do ideálnej pozície ho poslal Jambor. Úspešný strelec z Luxemburska si pred prestávkou ešte vylámal zuby na Popovičovi. DAC v druhom dejstve napriek oslabeniu pridal chvíľkovo na obrátkach. Belko sa zaskvel pri pokuse Brunettiho, Trusovi chýbali centimetre.

Následne to však bola žilinská exhibícia. Matúš Rusnák krásne namieril pod brvno a o nič horšie si podobným zásahom nepočínal Ďuriš, presadil sa teda druhý raz. Hetrik ale nedokonal, keďže v nadstavení druhýkrát trafil konštrukciu. Napriek tomu je s Polievkom najlepším strelcom. Žilina po výhre poskočila na tretie miesto, DAC je až siedmy.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore