Flashscore zostava 6. kola Niké ligy: Žiaril Barsegjan, trojica tretí raz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 6. kola Niké ligy: Žiaril Barsegjan, trojica tretí raz
Barseghjan sa stal najlepším hráčom 6. kola Niké ligy podľa Flashscore Správ.
Barseghjan sa stal najlepším hráčom 6. kola Niké ligy podľa Flashscore Správ.TASR
Na sklonku minulej sezóny začal Flashscore zverejňovať v desiatkach futbalových súťaží po celom svete známkovanie na základe dát. Pochopiteľne, neobchádza to ani Niké ligu. Redakcia Flashscore Správ vyberá z najlepších známok ideálnu zostavu 6. kola.
Zostava 6. kola Niké ligy podľa Flashscore Správy.
Zostava 6. kola Niké ligy podľa Flashscore Správy.Flashscore

Brankár

Ľubomír Belko (MŠK Žilina) 7,8

Rovnako ako celá Žilina, tak aj brankár Belko je v skvelej forme, o čom jasne hovorí fakt, že sa už tretí raz po sebe dostal do najlepšej zostavy kola. Pri výhre na pôde Trnavy udržal druhé čisté konto a "Šošoni" vyhrali štvrtý raz v rade, čím si zabezpečili pred reprezentačnou prestávkou prvé miesto v tabuľke.

Obrancovia

Matúš Kmeť (AS Trenčín) 7,6

Trenčín vyhral nad Dunajskou Stredou, k čomu výborným výkonom a hlavne jediným gólom stretnutia pomohol Kmeť. Jasne dokazuje, že pozvánka do národného tímu je plne zaslúžená. Pravý obranca pritom v každom z predošlých troch dueloch asistoval. Jeho čísla sú fantastické. Počas celého predošlého ročníka mal bilanciu 2+2.

Andrej Stojčevski (MŠK Žilina) 8,1

V Trnave si pripísal víťazný gól, svoj prvý ligový v sezóne a takisto výrazne pomohol k čistému kontu. Macedónsky stopér dlhodobo zbiera vyššie známky. Jediným negatívom sú už tri žlté karty. Síce iba v máji oslávil 20. narodeniny, no už teraz výkonmi patrí medzi špičku v Niké lige na svojom poste.

Guram Kašia (Slovan Bratislava) 7,7

Proti Arisu bol dvakrát iba na lavičke, návrat do zostavy mu vyšiel. Aj keď ho Assinor pri góle na 1:1 oklamal, tak inú chybu nespravil a bol spoľahlivým hráčom na svojej pozícii. Počas nadstaveného času našiel center Lovata, hlavičkou loptu nasmeroval do siete, čím proti Podbrezovej vyrovnal a dal šancu na rozhodnutie.

Adam Krčík (MFK Skalica) 7,6

Skaličania po výhre na úvod ročníka v štyroch prípadoch získali dokopy iba jeden bod, ale s Michalovcami odohrali dobré stretnutie. Krčík bol na kraji defenzívy jedným z najlepších hráčov stretnutia a výrazne sa podieľal na tom, že Záhoráci si pred pauzou zaistili siedmu pozíciu v tabuľke.

Záložníci

Peter Kováčik (FK Železiarne Podbrezová) 8

V doterajšom priebehu sezóny je už tretí raz členom zostavy kola. Aj na pôde Slovana bol sprava nesmierne nebezpečný. Jasne o tom svedčia jeho dve asistencie. Kováčik najskôr kolmicou našiel Assinora a potom posadil center na hlavu Bartoša. Bilancia 4+2 z neho robí spoločne s Addom "najproduktívnejšieho" futbalistu Niké ligy.

Lukáš Greššák (FC Košice) 7,8

Košice vyhrali posledné dva zápasy. Síce proti dvom posledným tímom, ale aj to sa počíta a rovnako dva razy v rade udržali čisté konto. Greššák rozhodol o troch bodoch proti Zlatým Moravciam, čím vystrelil prvé víťazstvo ročníka na domácom štadióne. Skúsený záložník po príchode z Olomouca dokazuje svoje kvality a skúsenosti.

Mário Sauer (MŠK Žilina) 7,8

Takisto Sauer je v zostave kola tretí raz. Jeho asistencia na víťazný gól Stojčevskeho bola treťou v sezóne, k čomu celkovo pridal dva góly a po šiestich odohraných stretnutiach má skvelé čísla, čo potvrdzuje výkonmi na hracej ploche. Ak bude pokračovať takto, môže sa posunúť do lepších líg po vzore brata Lea.

Útočníci

Tigran Barsegjan (Slovan Bratislava) 8,7

Slovan odohral iba štvrtý ligový zápas a aj preto je arménsky ofenzívny hráč len štvrtým členom zostavy kola z kádra "belasých". Doma proti Podbrezovej predviedol výstavný gól, niektoré šance mu zneškodnil Ludha, ale bodku si nechal pre seba. Po chybe v defenzíve hostí rozhodol o troch bodoch počas nadstaveného času.

Tomáš Bobček (MFK Ružomberok) 7,8

Útočník Ružomberka hral z osobného pohľadu v Banskej Bystrici veľmi dobre. Bol aktívny, nebezpečný a dočkal sa gólu. Ťažil z centru Kotulu, ktorým vyrovnával na konečných 1:1. Ďalšie príležitosti ostali nevyužité. Mladík tak zažil dobrý debut v tejto ligovej sezóne a do ďalších zápasov bude určite ťažkým orieškom pre defenzívy.

Ján Vlasko (MFK Skalica) 7,7

Strelil víťazný gól, ktorý síce prišiel z penalty, ale znamenal výhru Skalice a dôležité tri body. Vlasko nemal ideálny vstup do sezóny a neprispieval ani k presným zásahom, takže tento moment pre neho môže byť do ďalšieho priebehu nesmierne dôležitý a povzbudivý.

Hráč kola: Tigran Barsegjan

Skúsený ofenzívny hráč Slovana je mužom okamihu. Začiatok aktuálneho ročníka mu z gólového hľadiska vychádza veľmi zaujímavo, keďže v štyroch dueloch Niké ligy strelil tri góly, z toho nedeľné dva do siete Podbrezovej. Hlavne ten prvý bol parádny, spred pokutového územia do rohu. Bol hlavnou hviezdou stretnutia a tým pádom aj celého kola.

Barsegjan pritom v celej predošlej sezóne najvyššej slovenskej súťaže strelil päť presných zásahov, takže tento počin by mohol čoskoro prekonať. "Belasí" sú jediným tímom Niké ligy, ktorý ešte neprehral ani jedno stretnutie. S ôsmimi bodmi po štyroch dueloch poskočili na šiestu priečku. 

Gól je vo videu v čase od 0:31.