Lovat rozhodol derby výstavným gólom, Slovan sa po výhre dostal na prvé miesto Niké ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lovat rozhodol derby výstavným gólom, Slovan sa po výhre dostal na prvé miesto Niké ligy

Aktualizované
Na snímke radosť hráčov Slovana po strelení gólu.
Na snímke radosť hráčov Slovana po strelení gólu.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľnom derby v rámci 11. kola Niké ligy na ihrisku Spartaka Trnava 2:1 a vyšvihli sa na čelo tabuľky. Úradujúci majster natiahol víťaznú šnúru vo všetkých súťažiach na osem stretnutí a vedie ligu pred AS Trenčín, s ktorým má na konte rovnaký počet 23 bodov, ale odohral o zápas menej.

FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 1:2

Ani sa poriadne nezačalo hrať a hlavný arbiter duel prerušil, pretože diváci okamžite odpálili pyrotechniku. Zasahovať museli aj hasiči. Rozhodca Ziemba potom dokonca futbalistov poslal do šatní. Nakoniec rozhodnutie zmenil a po piatich minútach sa mohlo konečne hrať. Úvodné minúty boli podľa očakávaní opatrnejšie a súbojové, duel zo začiatku neprinášal veľa futbalovej kvality.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

 

Ani jeden tím nechcel hru otvoriť a už vôbec nie urobiť chybu. Ľudia sledovali iba akési náznaky nedotiahnutých šancí. Slovan sa po polhodine dostal k sérii štandardných situácií. Najväčšiu možnosť mal Bajrič, ostal sám na zadnej žrdi, lenže lopta mu na volej nesadla ideálne.

Trnava mohla odpovedať priamym kopom z ideálnej pozície, skúsený Procházka strieľal nad brvno. V prvom polčase gól nepadol a ani samotná hra nemohla ohúriť. Do druhého dejstva spravil jednu zmenu domáci tréner Gašparík, ktorý za Mikoviča nasadil Ristovskeho.

Na úvodný gól v derby sa čakalo až do 64. minúty, keď Kucka dostal veľa priestoru, odcentroval a Aleksandar Čavrič takisto nebol bránený podľa predstáv. Z hranice päťky namieril hlavou k žrdi, kde Takáč nemal nárok - 0:1. Išlo o prvú strelu medzi tri žrde. Napriek tomu Trnava okamžite odpovedala. Kankava odvrátil pas z krídla, no loptu si našiel Adrian Željkovič a z prvej ju volejom poslal krásnou strelou nechytateľne do siete za Borjana - 1:1. Slovinec sa postaral o svoj prvý gól v Niké lige.

Čavrič mohol štvrťhodinu pred koncom vrátiť vedenie hosťom, výborný blok v sklze predviedol Daniel. Čo sa však nepodarilo jemu, tak v 76. minúte spravil Lucas Lovat. Napriahol z diaľky a ľavačkou trafil nádherne do rohu svätyne, fantastická strela bude ozdobou celej sezóny - 1:2. Krajný bek sa tak presadil do siete bývalého tímu a to svojim tretím zásahom v Niké lige. Definitívne mohol víťazstvo pre Slovan zariadiť Strelec, ktorého našiel Čavrič a slovenský útočník bol úplne sám na malom vápne. Skvele však zareagoval Takáč.

V 82. minúte z ničoho nič spustili trnavskí priaznivci ešte väčšie pyrotechnické predstavenie a nad tribúnami odpálili okrem iného ohňostroj. Zdalo sa, že problém s uchom mal aj Borjan. Hlásateľ zároveň oznámil, že ak by rozhodca Ziemba musel hru prerušiť ešte raz, tak duel by bol kontumovaný v prospech Slovana. Na začiatku nadstavenia poslal tréner Weiss do hry Savvidisa. Grék v lete prestúpil práve z Trnavy do Slovana. Domáci fanúšikovia ho poriadne vypískali.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore