Zeljkovičov debutový gól na body nestačil: Niekoľko minút eufória, potom to pokazil súper

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zeljkovičov debutový gól na body nestačil: Niekoľko minút eufória, potom to pokazil súper

Zeljkovič proti "belasým".
Zeljkovič proti "belasým".TASR
Trnavský Spartak v 159. najväčšom derby na Slovensku prehrával, no rýchlo dokázal vyrovnať vďaka Adrianovi Zeljkovičovi (21). Lenže ani jeho premiérový zásah na body s odvekým rivalom nestačil.

O osude súboja rozhodol, paradoxne, bývalý hráč Spartaka Lucas Lovat. Leigonár z Brazílie exportnou bombou z tridsiatich metrov nedal svojou ľavačkou brankárovi Takáčovi žiadnu šancu. Lopta zapadla presne do pravého horného rohu. 

"Je veľmi ťažké nájsť správne slová. Bol to náročný zápas, klasické derby. Veľa súbojov, bojovalo sa o každý kúsok ihriska, no nakoniec, bohužiaľ, Slovan dokázal dva razy skórovať a vyhral," hovoril pre klubový web po stretnutí autor vyrovnávajúceho zásahu Zeljkovič

Slovinský reprezentant do 21 rokov, o ktorom pred derby v jednom z rozhovorov prezident Peter Macho prezradil, že má o jeho služby miliónové ponuky, vyrovnal dve minúty po otvorení rezultátu Čavričom. V 66. minúte si našiel po autovom vhadzovaní pred pokutovým územím odrazenú loptu a bez prípravy pravačkou mieril po zemi k pravej žrdi. Borjan bol bezmocný. 

"Gól je fajn, ale keď si to zhrniem, napokon nič neznamenal. Neskôr sme dostali aj druhý a prehrali. Áno, je to príjemný pocit, že sa mi podarilo skórovať, ale mrzí ma, že to neviedlo aspoň k bodu. Nie je to dobrý výsledok, pre nás, pre fanúšikov, ani pre klub," pokračoval v hodnotení 21-ročný stredový hráč.

Pohľad na 159. derby cez štatistiky.
Pohľad na 159. derby cez štatistiky.Flashscore

Do "malého Ríma" prišiel v lete ako perspektívny hráč smerom do budúcnosti. Od prvého stretnutia si získal pozornosť verejnosti, ale najmä priazeň trénera Gašparíka, ktorý jeho služby pravidelne využíva. V derby sa presadil premiérovo v červeno-čiernom drese. 

"V tom okamihu to bol úžasný pocit. Bol som šťastný, nielen z prvého gólu, ale že sa nám podarilo vyrovnať. Niekoľko minút to bola eufória, ale pokazil nám to súper, ktorý pridal druhý gól," uzavrel hodnotenie Adrian Zeljkovič pre fcspartaktrnava.com.

Spartakovci nezdolali "belasých" v deviatom derby v rade. Svoju pozornosť musia prepnúť na štvrtok. Od 21:00 ich čaká 3. kolo skupiny Európskej konferenčnej ligy. Na svojom Štadióne Antona Malatinského privítajú dánsky Nordsjaelland.