Žilina sa dostala na čelo tabuľky, Andzouana zariadil výhru DAC-u. Skalica porazila ViOn

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žilina sa dostala na čelo tabuľky, Andzouana zariadil výhru DAC-u. Skalica porazila ViOn
Aktualizované
Dunajská Streda sa na výhru nadrela, ale porazila Michalovce. Hrdinom bol kapitán Andzouana.
Dunajská Streda sa na výhru nadrela, ale porazila Michalovce. Hrdinom bol kapitán Andzouana.Profimedia
Futbalisti Dunajskej Stredy vyhrali v zápase 12. kola Niké ligy na domácej pôde proti Michalovciam 2:1 a posunuli sa priebežne na piate miesto, kde ich ale môže v nedeľu vymeniť Trnava. Novým lídrom je po sobotnom programe Žilina, ktorá vyhrala v Ružomberku. Skalica prvýkrát v histórii zdolala Zlaté Moravce na ich štadióne.

Dunajská Streda - Michalovce 2:1

Favorit sa dostal do vedenia vďaka svojmu kapitánovi, pretože Yhoan Andzouana získal loptu pred pokutovým územím a následne ju krásne poslal do rohu brány. Radosť však trvala len niekoľko minút, nakoľko Issa predložil prihrávku do šance na Matúša Marcina a ten sa nemýlil. Michalovce mohli dokonca vyhrávať, no Šimamura v dobrej pozícii zakončil len do Popoviča.

Cez prestávku poslal tréner Guľa do hry Rammadana a práve on centroval z rohu, ktorý sa skončil gólom. Lopta sa znova dostala k Andzouanovi, ktorý ju poslal presne k žrdi. Konžský futbalista zaknihoval svoj jubilejný 10. presný zásah v Niké lige. Issa zoči-voči gólmanovi DAC nepochodil a hetrik nedokonal spomínaný Andzouna, keďže jeho ranu vytesnil Ružinský. Zemplínčania ostávajú na predposlednom mieste tabuľky, stále nevyhrali a prvýkrát pod trénerom Struhárom nebodovali.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ružomberok - Žilina 0:2

Žilina vstúpila do duelu aktívnejšie a vo forme hrajúci Ďuriš prvýkrát vyzval k zákroku Frühwalda. Na druhej strane obranca Gabriel opečiatkoval žrď. Strelu Tučného zaujímavo tečoval Hladík, no Belko si dal pozor. Po polhodine hry sa hostia dostali do vedenia. Timotej Jambor využil prihrávku do pokutového územia na presnú strelu k žrdi ružomberskej svätyne. Zakrátko mal na kopačke druhý gól, tesne minul priestor brány.

Dávid Ďuriš po zmene strán potvrdil, že mu to sype. Už ôsmym ligovým zásahom sa dotiahol na čele tabuľky strelcov k Polievkovi. Frühwald síce pokus vytesnil, ale iba do brvna a od neho išla lopta za čiaru. Znížiť chcel Hladík, strelu z dobrej pozície vyriešil Belko. Ružomberok sa v závere ešte pokúsil vykresať nádej, nepresne mierili Luterán aj Chobot. Žilina poskočila na prvé miesto v tabuľke, kde má 25 bodov, ale v nedeľu ju môže predbehnúť Slovan. Ružomberok klesol už na deviatu pozíciu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Zlaté Moravce - Skalica 0:1

Hneď na úvod sa trafil do žrde Gaži a zdalo sa, že to môže byť zaujímavé stretnutie, ale okrem toho sa v prvom polčase nestalo prakticky nič. Po zmene strán to už bolo lepšie. Mášik strieľal len do Majdana, lenže v 51. minúte krásne zakončil Morong. Jeho projektil sa od brvna a žrde odrazil do päťky a voľný Roman Haša zblízka hlavou otvoril skóre.

Okamžite mohol vyrovnať Mijič, z rohu päťky krížne minul vzdialenejšiu tyč. Zlaté Moravce potom prišli o ďalšieho stopéra, po Moškovi im vypadol pre zranenie aj Tumma. Po striedaniach ofenzívne ožili. Junas vytláčal dobrú hlavičku Balaja spod hornej žrde. Na záver si domáci vytvorili tlak, ale Nagy zachránil na čiare pri strele Majdana a Balaj mieril tesne nad.

Brankár Junas udržal tretie čisté konto po sebe, neinkasoval 270 minút. Hostia v tabuľke na ôsmom mieste preskočili Ružomberok. ViOn je s tromi bodmi a bez víťazstva posledný. Skalica vôbec prvýkrát v histórii najvyššej súťaže vyhrala na pôde Zlatých Moraviec. A premiérovo v prebiehajúcom ročníku bodovala naplno vonku.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore