Slovan potvrdil úlohu favorita a pokoril Bystričanov, tri body aj pre Trnavu a Skalicu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan potvrdil úlohu favorita a pokoril Bystričanov, tri body aj pre Trnavu a Skalicu

Aktualizované
Slovanisti úradovali v Banskej Bystrici.
Slovanisti úradovali v Banskej Bystrici.TASR
13. kolo najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku ponúklo porciu štyroch duelov. Slovan Bratislava nemal problémy s Banskou Bystricou, zvíťazili aj Skalica a Trnava. Duel Michaloviec s Trenčínom gólové korenie neponúkol.

Banská Bystrica - Slovan Bratislava 1:4

Do vedenia išli domáci v 10. minúte, keď po rohu na krátko hostia neodvrátili loptu do bezpečia a do siete ju po centri Polievku na zadnej žrdi poslal Uhrinčať. Potom v šestnástke Kašia zastavil Polievku v šanci, pričom netrafil loptu, ale píšťalka Glovu zostala i napriek protestom nemá. Krátko na to na opačnej strane Strelec prešiel po ľavej strane pokutového územia ako nôž maslom, naservíroval loptu pred bránu voľnému Čavričovi a ten sa nemýlil.

Na začiatku druhého polčasu navrátilca do zostavy Weissa ml. vystriedal Marcelli a hneď dal aj gól, keď po akcii na jeden dotyk namieril v strede šestnástky z prvej priamo k žrdi. V 55. minúte bolo 1:3 po prieniku Čavriča, keď zrazenú loptu Uhrinčaťom poslal pri pravej žrdi pätičkou odzadu efektne do brány Strelec. V závere Slovan poistil výhru Marcellim, ktorý z 15 m napriahol presne k žrdi.

Slovan vedie tabuľku so sedembodovým náskokom pred druhou Žilinou, ktorá svoj zápas 13. kola odohrá v nedeľu proti Podbrezovej. Hráči spod Urpína nevyhrali tretí zápas za sebou, pričom doma zvíťazili doposiaľ iba raz - 18. augusta nad Skalicou. Bratislavčania sa tešia z ôsmej ligovej výhry v rade.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Michalovce - Trenčín 0:0

Ani v 13. kole Niké ligy sa futbalisti Michaloviec nedočkali prvého víťazstva v sezóne. V sobotnom domácom stretnutí iba remizovali s Trenčínom. Nepriaznivú sériu Zemplína mohol ukončiť v nadstavenom čase Michal Jeřábek, ale trenčiansky brankár Vozinha vytiahol bravúrny zákrok.

Michalovčania majú na konte päť bodov za remízy a zostávajú na predposlednom mieste tabuľky. Trenčín nevyhral v lige štvrtýkrát za sebou a bodovo sa na neho dotiahla Trnava.

Skalica - Ružomberok 1:0

Ôsma Skalica potvrdila dobrú formu a pripísala si tretie víťazstvo z uplynulých štyroch ligových duelov. Deviaty Ružomberok prehral tretíkrát za sebou a od účasti v hornej šestke tabuľky ho delí už desať bodov.

Trnava - Zlaté Moravce 1:0

V 27. minúte Štefánikov priamy kop z pravej strany odvrátila obrana ViOnu len na hranicu šestnástky, kde stál Azango a nigérijský krídelník z prvej poslal loptu do brány. Trnava mala aj ďalšie šance na skórovanie, najväčšie hrotový útočník Ďuriš, tentoraz mu však nebolo dopriate tešiť sa z gólu.

Čiernou škvrnou duelu bolo zranenie trnavského obrancu Šuleka, ktorého museli striedať už v prvom polčase. V 56. minúte videl červenú kartu za opakovanú kritiku rozhodcu asistent trénera Spartaka Kukučka. Trnava figuruje v tabuľke na štvrtej priečke, ViOn zostáva na poslednom 12. mieste.

Aktuálna tabuľka súťaže.
Aktuálna tabuľka súťaže.Flashscore