Kozák s trpkou premiérou, znova žiaril Andzouana. V Košiciach úradovali africkí legionári

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kozák s trpkou premiérou, znova žiaril Andzouana. V Košiciach úradovali africkí legionári
Andzouana je momentálne na nezastavenie.
Andzouana je momentálne na nezastavenie.TASR
V predohrávke 13. kola slovenskej futbalovej Niké ligy vyhrali hráči Dunajskej Stredy na pôde Košíc a posunuli sa na piate miesto. Domáci prehrali ôsmy raz po sebe.

Košice - Dunajská Streda 0:3

V bráne Košíc nastúpil tretí raz v tejto sezóne Niké ligy skúsený Putnocký, ktorý v stredu oslávil svoje 39. narodeniny. Po treste za päť žltých kariet sa vrátil Mizerák. Premiérovo sa do základnej zostavy dostal Jonec. Svoj prvý zápas od 1. októbra zažil Qose. Na strane hostí si prvýkrát od úvodu v drese DAC zahral Gruszkowski a v Niké lige debutoval venezuelský záložník Romero.

Nový tréner domácich Ján Kozák ml. sa už v piatej minúte pozeral na to, ako Fernand Gouré zužitkoval presný center kapitána Andzouanu a Dunajskú Stredu poslal do rýchleho vedenia. Po štvrťhodine hry to bolo o dva presné zásahy, pretože Trusa sa na krídle príliš jednoducho dostal cez Mizeráka a našiel voľného Yhoana Andzouanu, ktorý loptu upratal k žrdi.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Košice po zmene strán mierne zvýšili aktivitu, ale hlavička Golikova z dobrej pozície išla nad. Na druhej strane sa neujal pokus Csingera po rohovom kope. Striedajúci Sagna znížil po piatich minútach na hracej ploche, avšak jeho presný zásah neplatil pre ofsajdové postavenie, čo dodatočne odhalil systém VAR. Popovič mal prvú vážnejšiu prácu v 66. minúte, no s tvrdým pokusom Faška si poradil.

Definitívnu poistku takmer pridal Gouré, lenže v stopercentnej šanci nedokázal trafiť bránu. Čo sa nepodarilo jemu dokázal Andzouana. Svojím piatym gólom sezóny a štvrtým v posledných dvoch dueloch spred rohu pokutového územia krásnou strelou pod brvno nachytal na hruškách Putnockého. Futbalista z Konga bol pri každom z posledných piatich zásahov DAC-u (4+1).

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Domáci prehrali už ôsmy zápas po sebe a ostávajú na desiatom mieste. Dunajská Streda vďaka výhre poskočila aspoň priebežne na štvrtú priečku, no v sobotu ich môžu predbehnúť Trenčín aj Trnava.

Priebežná tabuľka Niké ligy.
Priebežná tabuľka Niké ligy.Flashscore