Žilina doma porazila Podbrezovú a upevnila si druhé miesto v tabuľke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žilina doma porazila Podbrezovú a upevnila si druhé miesto v tabuľke
Minárik strelil oba góly Žiliny.
Minárik strelil oba góly Žiliny.TASR
Futbalisti Žiliny vyhrali v poslednom zápase 13. kola slovenskej futbalovej Niké ligy proti Podbrezovej a na druhom mieste majú štvorbodový náskok pred Trenčínom. Podbrezová klesla na piatu priečku.

Žilina - Podbrezová 2:1

Kuriózny moment prišiel hneď na úvod, pretože Paraj v strede poľa vypichol loptu, no poslal ju smerom na vlastnú bránu. Jambor ponúknutú možnosť využil na presnú strelu, lenže následne sa do toho oprel VAR a prekvapivým rozhodnutím bol ofsajd domáceho mladíka, avšak lopta smerovala za obrannú líniu od hráča hostí, takže tento gól mal platiť.

Aktívna Žilina sa prvý raz mohla tešiť v 12. minúte. Ďuriš sklepol pretiahnutý center pod seba a kapitán Jakub Minárik zblízka prekonal Ludhu zakončením pomedzi nohy. Zakrátko sa Jambor pokúsil nachytať gólmana Podbrezovej strelou takmer z polovice ihriska, ale minul. Prvú žltú kartu stretnutia videl Paraj, bola štvrtá v jeho šiestom dueli proti Žiline od štartu minulého ročníka.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Do dobrej pozície sa ojedinele dostali "železiari", strelu Assinora k žrdi vytesnil Belko. Šance na domácej strane pokračovali. Veľkú mal Nemčík, avšak pokus po priamom kope zastavilo brvno. Už v nadstavenom čase sa Minárik druhý raz zapísal medzi strelcov, po zlej rozohrávke Ludhu loptu nasmeroval z diaľky po trávniku presne k žrdi. Do kabín mohla ísť Žilina ešte spokojnejšia, lenže Oravec na čiare zachránil pri pokuse Bileho.

V druhom polčase sa hra začala opticky prelievať na stranu Podbrezovej. Príležitostí veľa nebolo, ale Assinor v 69. minúte krásne prešiel cez dvoch hráčov, prihral do päťky a voľný Roland Galčík prekonal Belka. Ten sa na čiare ešte lopty dotkol, zastaviť ju nedokázal. Mladý krídelník skóroval aj v druhom zápase proti svojmu bývalému zamestnávateľovi.

Žilina neprehrala už päť duelov po sebe, vyhrala tretí raz v rade. Na druhom mieste má štvorbodový náskok pred Trenčínom a rovnakú stratu na vedúci Slovan. Podbrezová klesla na piatu priečku, kde má 23 bodov, rovnako ako šiesta Dunajská Streda. Z ostatných štyroch duelov raz vyhrala a dvakrát prehrala. "Šošoni" aj "železiari" doposiaľ skórovali zhodne 32 gólov, čo je najviac v Niké lige a majú i totožné skóre 32:19.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore