Flashscore zostava 14. kola Niké ligy: Blahút, efektívne duo Dukly a strojca výhry Azango

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 14. kola Niké ligy: Blahút, efektívne duo Dukly a strojca výhry Azango

Najvyššiu známku obdržal Patrik Blahút.
Najvyššiu známku obdržal Patrik Blahút.FK Železiarne Podbrezová
Štrnáste pokračovanie aktuálneho ročníka Niké ligy opäť ponúklo viacero individuálnych výkonov, ktoré vyčnievali nad ostatnými. Do ideálnej zostavy najvyššej slovenskej súťaže sa dostali futbalisti piatich tímov. Najviac zástupcov majú banskobystrická Dukla a trnavský Spartak - oba kluby ponúkli trojicu protagonistov.
Flashscore zostava 14. kola Niké ligy.
Flashscore zostava 14. kola Niké ligy.Flashscore

Brankár

Tomáš Frühwald (Ružomberok) 7,9

V súčte s pohárovým duelom proti Liptovskému Mikulášu dostal Frühwald šancu v bráne Ružomberka už štvrtý raz po sebe. Predtým sa jej naposledy dočkal ešte v májovom ligovom vystúpení. Jeho tím si tentoraz zmeral sily so zdatným oponentom v podobe Dunajskej Stredy. Brankár dôveru trénera využil a oplatil mu ju siedmimi zákrokmi, ktorými prispel k remíze 1:1 z ihriska súpera. V zápase bol spomedzi všetkých zúčastnených najlepšie hodnoteným protagonistom.

Obrancovia

Boris Godál (Banská Bystrica) 7,5

Skúsený obranca si za minulý duel proti Slovanu nevyslúžil príliš lichotivú známku, všetko to ale napravil v 14. kole v domácom boji s Michalovcami. Na výhre 3:1 a posunutí sa bližšie k hornej polovici tabuľky sa podieľal zodpovedným výkonom v strede defenzívy banskobystrickej Dukly. Tá momentálne stráca na šiesty DAC iba dva body a na druhú Žilinu sedem.

Kevin Wimmer (Slovan) 7,4

V rámci hodnotenia vyplývajúceho zo štatistických údajov portálu Flashscore sa rakúsky zadák do zelených čísel naposledy dostal 5. októbra v Ľubľane. Čo sa týka jeho ligových vystúpení, tak to bolo 27. septembra proti Ružomberku. Odvtedy na podobné výkony dlhšie čakal a dočkal sa pri najtesnejšej výhre nad Skalicou. So známkou 7,4 patril k najlepším hráčom súboja.

Kristián Koštrna (Trnava) 7,3

Ako spoľahlivá voľba trénera Gašparíka sa v posledných troch vystúpeniach Trnavy prezentoval Koštrna. Pri triumfe nad Zlatými Moravcami získal hodnotenie 7,9, v európskom predstavení na pôde Nordsjaellandu to bolo 7,4 a v nedeľu v Košiciach iba o desatinu menej. Defenzíve Spartaka a gólmanovi Takáčovi pomohol udržať čisté konto. Po víťazstve 2:0 sa trnavský káder posunul na tretie miesto.

Stredopoliari

Patrik Blahút (Podbrezová) 8,4

Jedným z dvoch gólových hrdinov "železiarov" na pôde ViOn-u sa stal Blahút, ktorý pečatil trojbodový rezultát 2:0. Na podobný výkon i presný zásah čakal od 1. októbra, keď sa v dueli s Košičanmi prezentoval dvomi presnými zásahmi. Proti Zlatých Moravciam dal síce iba jeden, ale stačilo mu to na hodnotenie 8,4, ktoré bolo najvyššie spomedzi všetkých hráčov 14. kola.

René Paraj (Podbrezová) 8,1

K spoluhráčovi zo stredovej formácie Podbrezovej sa pridal aj Paraj, ktorý sa takisto dokázal presadiť. V 56. minúte otváral skóre stretnutia so Zlatými Moravcami. Gólu sa dočkal po prvý raz od júnového priateľského zápasu s Karvinou. Odvtedy si ale zapísal tri asistencie. Pre záložníka to bola v aktuálnom ročníku premiérová známka nad úrovňou čísla osem.

Filip Bainovič (Trnava) 7,6

K menu Bainoviča smeroval počas zápasu v Košiciach tretí gólový zápis aktuálnej sezóny Niké ligy. Zásahom na 2:0 pomohol k bleskovému rozhodnutiu Spartaka na pôde nováčika. Srbský stredopoliar sa blysol rozumne umiestnenou strelou k žrdi, ktorú ešte predtým schoval pomedzi obranu súpera a brankárovi Kirovi nedal veľa šancí na včasný reflex.

Tigran Barseghjan (Slovan) 7,6

Po štyroch súbojoch v drese Slovana bez gólu sa arménsky ofenzívny futbalista postaral o jediný gólový moment stretu so Záhorákmi. Šesť minút pred vypršaním základnej hracej doby sa po priťuknutí od Čavriča predviedol prudkou a presne mierenou strelou po zemi, ktorá skončila až v sieti Skalice. Rana Barseghjana znamenala pre obhajcu titulu ďalšie tri body a natiahnutie víťaznej série v lige na číslo deväť.

Útočníci

Philip Azango (Trnava) 8,1 

Nigérijčan opäť potrápil obranu jedného zo súperov z Niké ligy. Tentoraz si šikovnosť tohto útočníka odniesla košická defenzíva. Azango sa na východe republiky s bilanciou jedného gólu i asistencie stal hlavným strojcom triumfu Trnavy. V 48. minúte otvoril oponu presných zásahov a o pár okamihov neskôr prihrával Bainovičovi na jeho rozumné zakončenie. Známkou i štatistikou bol mužom zápasu.

Róbert Polievka (B. Bystrica) 8,3 

Po rozvlnení siete Podbrezovej a asistencii pri prehre so Slovanom si reprezentačný útočník obohatil osobné konto o dve gólové prihrávky. Obe prišli v rozmedzí štyroch minút prvého polčasu a prakticky položili základy výhry 3:1 nad Michalovcami. Kapitán Dukly sa znova ukázal ako pravý líder svojho mužstva.

Martin Rymarenko (B.Bystrica) 8,2

V dueli so Zemplínčanmi sa absolútne nenechal zahanbiť ani Rymarenko. Pod výhru sa podpísal dvomi presnými zásahmi. Pre 24-ročného hráča to bolo prvé dvojgólové predstavenie od 2. mája 2021, keď sa ešte v drese druholigového Šamorína trafil do brány Komárna. So spoluhráčom Polievkom potiahli tím za dôležitými bodmi.

Hráč kola: Patrik Blahút

Hoci z pohľadu streleckých zásahov zaujalo najmä vystúpenie banskobystrického Rymarenka a z pohľadu dôležitosti individuálnych bodov jedného muža aj výkon trnavského Azanga, tak štatistické ukazovatele určili najvyššie hodnotenie k menu Blahúta. Dvadsaťšesťročný stredopoliar odohral na štadióne Zlatých Moraviec plnú minutáž a k triumfu Podbrezovej prispel gólom, ktorým stanovil konečný rezultát 2:0. Okrem muža tohto zápasu sa teda stal aj hráčom celého kola. "Železiari" sa po trojbodovom zápise dostali na štvrtú priečku Niké ligy.