Trnava vybavila Košice za dve minúty. Slovan natiahol dve pozitívne série

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava vybavila Košice za dve minúty. Slovan natiahol dve pozitívne série

Aktualizované
Trnava vSlovan natiahol dve série. Víťaznú ligovú a vzájomnú so Skalicou
Trnava vSlovan natiahol dve série. Víťaznú ligovú a vzájomnú so SkalicouTASR
Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí 14. kola Niké Ligy nad Skalicou 1:0. "Belasá" zvýšili svoj náskok na čele tabuľky, keď druhá Žilina na neho stráca šesť bodov. V poslednom zápase aktuálneho kola zvíťazil trnavský Spartak v Košiciach 2:0 a pokračuje v sérii bez prehry na ihriskách súperov.

Slovan Bratislava - Skalica 1:0

V polovici siedmej minúty zapracoval individuálne Strelec, odcentroval na zadnú, kde na loptu tesne nedosiahol podľa predstáv Čavrič, ktorý narazil do ľavej žrde. Mohol pokračovať v hre ďalej. Lopta po jeho jemnom dotyku dopadla na bránkovú čiaru. Skaličania síce nedržali loptu na svojich kopačkách, ale keď sa k nej dostali, vedeli zaútočiť. Sebavedomie im nechýbalo, rovnako ako Hašovi po centri sprava z kopačky Krčíka. Skalický útočník zakončoval akrobaticky k ľavej žrdi, kde vytiahol dôležitý zákrok Borjan.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Bol to súboj o dobýjaní brány Záhorákov. Tí čakali na zaváhania a otvorené okná na strane domácich aj naďalej. Po zmene strán od prvých sekúnd Slovan vyvíjal tlak, ale priame ohrozenie brankára Junasa mu chýbalo. Finálne fáza „belasým“ nevychádzala podľa predstáv. V 57. minúte si dokonca Tolič vyšliapol na Hašu a videl druhú žltú kartu. Predčasne sa porúčal pod sprchy.

Flashscore známky oboch základných zostáv.
Flashscore známky oboch základných zostáv.Flashscore

Ale kvalita bola na strane obhajcu majstrovskej trofeje a tú potvrdil v 83. minúte. Najskôr zahodil Sobczyk veľkú šancu, presne nemieril ani Morong. A tak sa dostali k slovu domáci. Kucka prihral pred pokutové územie Čavričovi, ktorý posunul loptu Barseghjanovi a ten z prvej prudko po zemi, k ľavej žrdi, prekazil Junasovi piate čisté konto v rade – 1:0. Pre Arména to bol šiesty presný zásah v ročníku. Zverenci Vladimíra Weissa vyhrali deviate kolo po sebe a zároveň siedmy vzájomný súboj proti Skalici v najvyššej súťaži. Záhoraci prehrali prvýkrát po štyroch kolách.

Košice - Trnava 0:2

Trnavčania prileteli do Košíc priamo z Dánska po súboji Európskej konferenčnej ligy. Ale ani nabitý program ich nezastavil v tom, aby si pripísali ďalšie tri body. V úvode narobil vrásky trénerovi Gašparíkovi jeho pravý obranca Koštrna, ktorý zle dopadol na členok, ale našťastie pre Spartak rozsiahli maródku nedoplnil. Košičania boli aktívnejšie. Živé a v prvej pätnásťminútovke nebezpečnejšie. Po jednej z akcii sa dostal k odrazenej lopte Mizerák a ľavačkou mieril vedľa pravej žrde spoza šestnástky.

Prvá polovica úvodného dejstva ešte zniesla futbalové kritéria, hra sa prelievala z jednej strany na druhú, no v druhej mužstvá príliš krásy neponúkli. Chýbalo to hlavné – zakončenie na jednu či druhú stranu. 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Po zmene strán sa obraz hry zmenil. Zakrátko po návrate na trávnik zužitkoval Danielov center zľava umným nábehom na zadnej žrdi Azango a hlavou zblízka otvoril skóre – 0:1. Košice zostali zaskočené. O dve minúty prepadli v strede. Akciu potiahol vpravo Azango, pod sebou nabil Bainovičovi a ten z prvej spoza šestnástky prekonal strelou k pravej žrdi Kiru – 0:2. V závere sa domáci pokúsili s nepriaznivým stavom čo to urobiť, ale viaceré štandardky, či strela Faška nemierili do priestoru troch žrdí. Zverenci Michala Gašparíka neprehrali na pôde súpera ani v siedmom tohtosezónnom dueli. Košice nevyhrali v deviatom kole po sebe. Viac ako 350 minút čakajú na presný zásah.