Hynek vyzrel prvýkrát na Gašparíka, Slovan zvládol drámu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hynek vyzrel prvýkrát na Gašparíka, Slovan zvládol drámu

Infarktový záver na Tehelnom poli zvládli "belasí".
Infarktový záver na Tehelnom poli zvládli "belasí".TASR
Futbalisti MŠK Žilina sú aj po 6. kole na čele Niké ligy. Post lídra najvyššej súťaže potvrdili v nedeľu cenným víťazstvom 2:0 na ihrisku Spartaka Trnava. V poslednom dueli prebiehajúceho kola si "belasí" sami zdramatizovali súboj s Podbrezovou, keď v nadstavenom čase museli otáčať nepriaznivý vývoj na 3:2.

Spartak Trnava - MŠK Žilina 0:2

Žilinčania rozhodli dvoma gólmi v druhom polčase, pripísali si štvrtý triumf za sebou a na čele neúplnej tabuľky majú dvojbodový náskok pred AS Trenčín. Spartakovci začali aktívne, mali tri dobré šance. Najväčšie prišli v samom závere prvého dejstva, keď najskôr Belko vychytal v tutovke Procházku zblízka a následne to nožničkami skúšal neúspešne Ristovski. Hostia však postupne vyrovnali hru a v druhom polčase v krátkom rozmedzí dvakrát udreli.

Najprv v 60. minúte po rohovom kope Sauera skóroval hlavou Stojčevski. O dve minúty neskôr Belkov dlhý nákop podbehol Štetina, čím sa Addovi otvorila voľná cesta k trnavskej bráne a svoje sólo zakončil gólom. Snaha andelov o vyrovnanie bola kŕčovitá, Žilinčania si výsledok postrážili.

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

Slovan Bratislava - Podbrezová 3:2

Oba tímy sa snažili byť od začiatku aktívne a postupne sa zastreľovali. Bajrič hlavičkoval nepresne, rovnako tak strieľal z diaľky Barseghjan. Na druhej strane preveril Borjana krídelník Galčík. Nasledujúce minúty boli trochu opatrnejšie. Slovan to skúšal hlavne kolmicami.

Do vedenia domácich poslal v 22. minúte krásnou strelou k žrdi z hranice pokutového územia Tigran Barseghjan, proti jeho rane bol Ludha bez šance. Bratislavčania boli aktívnejší. Podbrezová sa nedostávala do nebezpečných pozícií. Zmeniť to chcel Galčík, no na rohu päťky namiesto strely prihrával nepresne pod seba.

Tréner Skuhravý cez prestávku reagoval striedaním, do hry poslal Ďatka. Okamžite prišla obrovská šanca, keďže strieľaný pas Galčíka v päťke nadvihol do vzduchu Kašia a Kováčik hlavičkoval prakticky do prázdnej brány. Na čiare fantasticky zasiahol a v poslednej chvíli zabránil vyrovnaniu Borjan.

Defenzíva hostí nechávala čoraz viac priestoru na kontry Slovana. Tie síce prichádzali, lenže neboli dobre vyhodnotené v predfinálnej či finálnej fáze, a keď sa už po presnej kombinácii Strelec úplne osamotený na päťke mohol spýtať Ludhu, kde to chce, podbrezovský gólman skvele zasiahol pravou rukou.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ludha sa blysol takisto zakrátko, keď vytesnil pokus z diaľky od Barseghjana. Pre "belasých" prišiel trest. Kováčik potiahol akciu, kolmicou našiel Marka Assinora, ktorý si prvým dotykom loptu výborne posunul okolo Kašiu a krížne nedal šancu Borjanovi. Africký legionár vyrovnal. "Železiari" zacítili šancu dokonca na tri body, ožili. Blahút prudko pálil k žrdi, pozor si musel dať Borjan. To už tribúnami znel piskot domácich priaznivcov. Špyrkovi chýbali milimetre pri pokus z hranice pokutového územia, ale jemne nadvihnutý center Kováčika si už našiel nabiehajúci obranca Marek Bartoš a hlavičkou napol sieť, čím otočil skóre.

Slovan vrhol všetko dopredu, čo sa mu vyplatilo. Pas Lovata z priameho kopu usmernil k pravej žrdi hlavičkou Guram Kašia. Aby toho nebolo málo, tak okamžite po rozohrávke Podbrezovej domáci loptu získali, nasledovala chyba defenzívy, pretože tá vystúpila, Tigran Barseghjan sa dostal za Grešáka i k dlhému pasu Bajriča, obišiel Ludhu a mal pred sebou iba prázdnu bránu.

Aktuálny pohľad na tabuľku Niké ligy.
Aktuálny pohľad na tabuľku Niké ligy.Flashscore