Inak výbornú jeseň pokazili Podbrezovej dva zápasy, v klube chcú zvýšiť návštevnosť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Inak výbornú jeseň pokazili Podbrezovej dva zápasy, v klube chcú zvýšiť návštevnosť

Miroslav Poliaček zhodnotil jesennú časť Niké ligy z pohľadu Podbrezovej.
Miroslav Poliaček zhodnotil jesennú časť Niké ligy z pohľadu Podbrezovej.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Futbalisti Podbrezovej po skvelej nováčikovskej sezóne znova hrali veľmi zaujímavo a dlho sa držali na čele tabuľky. Záver im však nevyšiel, keďže prehrali vysoko proti Slovanu aj Skalici, a tak klesli až na siedme miesto, čo vrhá zlý tieň na jesennú časť mužstva z Horehronia. Na druhej strane tento tím zažil aj viaceré úspechy.

To potvrdil v rozhovore pre klubový web generálny manažér Miroslav Poliaček: "Mrzí nás, že sme posledné dva zápasy nezvládli, ale bolo by nefér voči hráčom a realizačnému tímu, aby sme jeseň hodnotili extra negatívne. Napriek záveru sme odohrali veľa dobrých zápasov. Verím, že na jar na ne nadviažeme. Informácie nám dali aj stretnutia, ktoré sme ku koncu nezvládli. Keď to dobre uchopíme a rozanalyzujeme, tak verím, že budú aj na niečo dobré," povedal pre zpfutbal.sk.

"Železiari" sú jedným z kvarteta tímov, ktoré budú zimovať so ziskom 29 bodov: "Každý tím chce zabojovať o prvú šestku. Predsa je rozdiel merať sa s najlepšími tímami na Slovensku a hrať s tímami bojujúcimi o záchranu. My nebudeme výnimkou a chceme sa pobiť. Myslím si, že pre súťaž je len dobré, že to bude napínavé až do konca," pokračoval.

Posledné zápasy Podbrezovej.
Posledné zápasy Podbrezovej.Flashscore

K mnohým bodom pomohli africkí hráči. "Od môjho príchodu do klubu sme vyhlasovali, že budeme slovenský klub a budeme dávať šancu mladým slovenským hráčom, čo sa deje. Na druhej strane je určitá typológia hráčov, ktorých na Slovensku momentálne nie je dostatok, pričom Podbrezová pre nich nie je prvou voľbou. Preto sme museli zmeniť stratégiu, ale som rád, že sme sa do afrických hráčov trafili. Či je to Bajo, Assinor, Lekan, Ridwan… Všetci títo chalani si pozíciu obhájili. Nikto sem neprichádzal s fanfárami," tvrdí.

Šesť gólov strelil Assinor, v strede poľa hral dobre len devätnásťročný Bajo. "Nečakali sme, že Bajo môže takto rýchlo preraziť. Mysleli sme si, že si ho budeme chystať, ale on prišiel, naskočil a bije sa o svoju pozíciu veľmi statočne. Nie je náhoda, že už naňho prišla aj ponuka, no v Podbrezovej ostane, potrebuje čas. Nebudeme tlačiť na to, aby sa hneď niekde posunul," nechal sa počuť.

Poliaček potvrdil, že počas zimnej prestávky zmeny nastanú: "Jednoznačne sa chceme pobiť o prvú šestku. Určite nastanú nejaké zmeny, aby sa aj niektorí hráči, o ktorých je dlhodobo záujem, posunuli ďalej a niektorí, ktorí nesplnili očakávania, tak s nimi budeme takisto komunikovať. Patrí to k futbalu. Aj na základe informácií z jesennej časti vieme, kde nás tlačí topánka. Budeme pracovať aj na posilnení. Verím, že sa nám to podarí a pôjdeme ďalej svojou cestou," prezradil.

V závere jesennej časti predĺžil zmluvu o štyri roky hlavný tréner Roman Skuhravý: "Zmluvu si zaslúžil, svoje tu odviedol. Stále nie sme na konci, máme pred sebou rôzne výzvy, o ktorých som už hovoril. Chceli sme, aby tréner bol toho súčasťou. V minulosti sme boli kritizovaní, že sme často menili trénerov. Menili sme ich pre to, lebo sme hľadali niečo, čo sme našli v Romanovi. To je odpoveď na otázku, prečo taká dlhá zmluva. Ja som presvedčený, že veľa ľudí sa potešilo a spravili sme správny krok," myslí si.

V Podbrezovej si pochvaľujú aj spoluprácu s druholigovým Pohroním: "Chceli sme, aby mladí chalani, ktorí vychádzajú z dorastu, alebo ho už prerástli, mali čím skôr kontakt s mužskou ligou. Momentálne je ťažké dostať sa do "áčka", pretože kvalita rastie. Potrebovali sme dať chalanom možnosť hrať mužský futbal s vyššou minutážou. Ja sa tejto spolupráci teším a verím, že o dva alebo tri roky to nikto nebude spochybňovať," nechal sa počuť.

Mrzí ho jedine nízky záujem divákov o domáce stretnutia: "Aréna sa málokedy zaplní tak, ako by si to hráči zaslúžili. Jeden z príjmov je aj vstupné, čo sa nám momentálne nedarí. Zároveň sme podnikli kroky a budeme na tom pracovať ďalej, pretože sa nechceme vzdať toho, že raz tu bude plná Zelpo Arena. Je to veľká pomoc, keď ľudia prídu, kúpia si vstupenku a strávia tu čas. Momentálne sme po domácom zápase skôr v mínuse, keď zaplatíme organizačnú či zdravotnú službu. Aktuálne sa nevieme dostať ani na nulu, čo je úplný opak ako v Slovane, Dunajskej Strede či Trnave a o zahraničných tímoch nemusíme ani hovoriť," otvorene konštatoval.

Poliaček zároveň vyzdvihuje prácu pri mládeži: "V prvom rade musím povedať, že pre nás nie je najdôležitejší výsledok, ale rozvoj hráča. Do mládeže investujeme veľa prostriedkov a energie. Záujem je veľký aj od majiteľov. Každý rok nám vyjdú zaujímaví hráči, chceme v tomto trende pokračovať. V U19 sme vsadili na to, že 90 % kádra boli mladší chalani ako pri konkurencii. Mali sme pred tým rešpekt, ale sadlo si to výborne. Nešli sme do toho s výsledkovými cieľmi, chceli sme skúsiť takýto projekt a do budúcna v tom budeme pokračovať. Chceme, aby sa chalani posúvali do mužského futbalu. Na to máme aj spoluprácu s Pohroním. O chalanov je záujem aj v iných kluboch. Pokiaľ hráč na to bude mať a bude chcieť, tak sa každému budeme snažiť pomôcť, aby si žil sen," dodal v rozhovore pre klubový web.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore