Košice so skúsenou posilou do stredu poľa. Na rok sa dohodli s Greššákom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice so skúsenou posilou do stredu poľa. Na rok sa dohodli s Greššákom

Greššák pózuje s novým dresom.
Greššák pózuje s novým dresom.fckosice.sk
Futbalistov FC Košice posilnil pred štartom novej sezóny Lukáš Greššák. Nováčik Niké ligy podpísal so skúseným 34-ročným hráčom ročný kontrakt. Naposledy pôsobil v Sigme Olomouc, kde sa mu skončila zmluva.

Greššák si v minulosti obliekal aj dresy Ružomberka, Spartaka Trnava a Zaglebie Sosnowiec. V Olomouci pôsobil od roku 2019. Ku košickej výprave sa už pripojil na prebiehajúcom sústredení v Českej republike.

"Ozval sa mi tréner Šoltis, či už som si našiel klub, alebo som ešte voľný. Keďže som ešte nič isté nemal, pomerne rýchlo sme našli spoločnú reč a dohodli sa na ročnej spolupráci. Do Košíc sa veľmi teším, je to tradičné futbalové mesto a navyše s krásnym štadiónom. Mojim cieľom bolo hrať najvyššiu súťaž a to sa mi príchodom do Košíc podarilo splniť. Ešte som sa síce s trénerom veľmi nezhováral o mojich úlohách na ihrisku, ale najlepšie sa cítim na poste stopéra, alebo klasickej šestky," uviedol Greššák pre klubový web.

Greššák pri podpise zmluvy so športovým riaditeľom Turczykom
Greššák pri podpise zmluvy so športovým riaditeľom Turczykomfckosice.sk

"Predovšetkým sme potrebovali vystužiť a posilniť defenzívu. Lukáš je hráč s bohatými skúsenosťami v našej i českej lige. Je to futbalista, ktorý vie hrať na viacerých postoch a práve jeho univerzálnosť je ďalšou výhodou. Verím, že nám jeho charakter a skúsenosti pomôžu na ihrisku, ale aj v kabíne. Osobne som veľmi rád, že sa nám podarilo zrealizovať tento prestup. Želám mu pevné zdravie a verím, že svoju kvalitu ukáže na ihrisku," povedal Pavol Turczyk, generálny manažér FC Košice.