Košice začali pred štartom sezóny zbrojiť: Do útoku podpísali Medveda

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice začali pred štartom sezóny zbrojiť: Do útoku podpísali Medveda

Žan Medved pózuje s novými farbami pred objektívom klubového fotografa.
Žan Medved pózuje s novými farbami pred objektívom klubového fotografa.fckosice.sk
Dvadsaťtriročný futbalista nie je vo Fortuna lige žiadnou neznámou. Uplynulý polrok strávil z kmeňového Slovana na hosťovaní v Skalici. S nováčik najvyššej súťaže sa dohodol na dvojročnom kontrakte. Informáciu priniesla oficiálna webstránka klubu.

Žan Medved prišiel do Fortuna ligy zo slovinskej Ľubľany v januári 2020, keď sa dohodol s aktuálnym majstrom z Tehelného poľa. V práve skončenom ročníku sa výrazne nepresadil. Na Záhorí naskočil do ôsmich duelov, v ktorých zaznamenal gól a jednu asistenciu.

"Počas pôsobenia v Slovane a Skalici dokazoval, že je kvalitným útočníkom. Bol pre nás teda prvou voľbou. V Slovenskej lige pôsobí už tri roky, takže našu súťaž pozná dôverne a nebude u neho problém s adaptáciou. Už dlhšie som si ho u nás vedel predstaviť. Prichádza zvýšiť kvalitu a konkurenciu v útoku. Verím, že sa mu u nás bude dariť," cituje web fckosice.sk slová generálneho manažéra Pavla Turczyka. 

V najvyššej slovenskej súťaži má na konte dokopy 39 zápasov a v nich sedem presných zásahov. V Slovane Bratislava veľkú príležitosť nedostal, aj preto okrem Skalice trávil čas na hosťovaní v poľskej Wisle Kraków či slovinskom mužstve Celje. Košičania vstúpia do letnej prípravy pred novou sezónou 19. júna.