Ludha prestupovú sumu vôbec neriešil. V Tepliciach sa mu páči, no nerobí unáhlené závery

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ludha prestupovú sumu vôbec neriešil. V Tepliciach sa mu páči, no nerobí unáhlené závery
Ludha prvýkrát v seniorskej kariére zmenil dres.
Ludha prvýkrát v seniorskej kariére zmenil dres.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Slovenský brankár Richard Ludha (23) prestúpil z Podbrezovej do Teplíc, kde bude bojovať o post jednotky. Desiaty tím aktuálnej tabuľky českej najvyššej súťaže je pre rodáka z Prievidze prvou zahraničnou destináciou.

Zlepšovať sa ako človek i brankár

Jeden z doteraz najlepších gólmanov a člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie mal záujem posunúť sa v kariére už nejaký čas. "Teplice oslovili športového manažéra Miroslava Poliačka a mňa táto ponuka hneď zaujala. Klub mal o mňa záujem. Zohralo veľkú rolu, že ma naozaj chceli získať. Cítil som záujem," povedal Ludha v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy.

O svoje miesto však bude musieť bojovať. "Konkurencia je vždy a všade. Pre mňa je to len dobré. Nemám nič dopredu isté. Budem sa snažiť každý deň, aby som sa dostal do brány. Prestup mi dal nový impulz. Dúfam, že sa budem zlepšovať ako človek, aj brankár. Teším sa na túto výzvu, na prípravy, zápasy, jednoducho na všetko," pokračoval.

Do kolektívu zapadol veľmi rýchlo

Ludha si zároveň uvedomuje, že česká liga je z výkonnostného hľadiska posunom k lepšiemu. "Rozdiel tam je. Česká liga ide stále nahor. Je to vyrovnaná súťaž s mnohými kvalitnými hráčmi. Kluby to ukazujú aj na európskej scéne, kde sa im darí veľmi dobre, takže pre mňa je to výzva," nechal sa počuť slovenský brankár.

Okrem tímových ambícií má, samozrejme, aj tie osobné. "Chcem napredovať, rovnako ako v Podbrezovej. Verím, že budem mať radosť z futbalu, z tréningov, kde potrebujem ukazovať svoje kvality. Jazdiť naplno, aby som sa dostal do brány a potom si udržal pozíciu," hovorí Ludha. 

V Tepliciach prišiel do veľmi kvalitného prostredia. "Ľudia tu žijú pre tento klub. Sú tu hráči, ktorí hrávali v  európskych ligách, takže sa mám od koho priučiť. Zatiaľ som bol len na niekoľkých tréningoch, ale všetci sú pozitívne naladení. Do kolektívu som zapadol veľmi dobre. Nechcem robiť unáhlené závery, no začiatok sa mi veľmi páči a teším sa na budúcnosť," neskrýval pozitívne pocity zo sľubného úvodu.

Ťažké lúčenie na Horehroní

Na druhej strane sa mu veľmi ťažko odchádzalo z Podbrezovej, kde pôsobil od roku 2014 a odviedol tam veľmi veľa roboty. "Odchod vo mne zanechal emócie, pretože to nie je len tak odísť z miesta, kde ste pôsobili desať rokov, ale presne o tom je futbalový život. Raz to muselo prísť a som rád, že som dostal možnosť posunúť sa do Teplíc. Takisto ďakujem Podbrezovej, že mi prestup umožnila. Budem sa snažiť čo najskôr udomácniť v novom prostredí," tvrdí.

Veľa sa popísalo o prestupovej sume. Podľa mnohých médií má ísť o 49 tisíc eur, pričom za tak kvalitného hráča to je dosť nízka čiastka. Samotný Ludha ale do rokovaní medzi klubmi nevidel a ani to neriešil. "Absolútne to nevnímam a neriešim. Nie je to v mojej kompetencii," dodal Richard Ludha v rozhovore pre Flashscore Správy.

Suma nezodpovedá realite

K odchodu Ludhu sa vyjadril aj podbrezovský športový manažér Miroslav Poliaček. "Tešíme sa, že Rišo sa posunie vo svojej kariére. Sumu za prestup nezverejníme, no tá, ktorá sa dostala von, tomu nezodpovedá. Máme tam aj zaujímavé percentá z jeho ďalšieho transferu. Je odchovancom Podbrezovej od trinástich rokov. Za tie služby, ktoré pre nás odviedol, si tento prestup zaslúžil. Nemohli sme pozerať iba na financie, ale aj na jeho rozvoj. O post brankárskej jednotky by si to mohli rozdať Ivan Rehák a Adam Danko. Verím, že trénerom zamotajú hlavu a pôjdu za svojím snom tak ako Rišo a posunú sa časom do lepšej súťaže," povedal.