Maródka v metropole východu. Košičanom môže chýbať až šesť hráčov vrátane kapitána

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Maródka v metropole východu. Košičanom môže chýbať až šesť hráčov vrátane kapitána

Martin Šindelář (úplne vpredu) má miesto v základe isté. Vráti sa do hry po zranení aj Péter Varga (vľavo)?
Martin Šindelář (úplne vpredu) má miesto v základe isté. Vráti sa do hry po zranení aj Péter Varga (vľavo)?FC Košice/Šimon Pavlišin
Nováčik Niké ligy FC Košice zažíva v septembri nepríjemné momenty. Na začiatku mesiaca sa mu v zápase so Zlatými Moravcami zranil stopér Ján Krivák (29), aby ho o dva týždne na to nasledovala z pohľadu dlhodobého zranenia aj priama náhrada v podaní Dominika Kružliaka (27) v stretnutí s Ružomberkom. Do piatkového súboja 8. kola s Trenčínom o 17:30 nenastúpi ani potrestaný Michal Faško (29), otázny je aj štart ďalších košických opôr.

O stratách stredných obrancov sme už písali. Krivák sa vráti až ku koncu sezóny (najpozitívnejšia prognóza hovorí o marci), zatiaľ čo Kružliak si za Košice síce odbil debut, avšak na ďalší zárez do štatistík si počká do nového roka. Obaja už majú za sebou nevyhnutné operácie.

"Keď sa nám zranil Krivák, zintenzívnili sme rokovania s Kružliakom, ktorého sa nám podarilo získať, ale aj jeho sme po prvom zápase stratili... Domino mal byť lídrer obrany, získali sme ho v najvhodnejšej chvíli. Žiaľ, aj on mal smolu a zranil sa tak, že bola nevyhnutná operácia," vyjadril sa pre web fckosice.sk tréner východniarov Anton Šoltis.

Košiciam patrí po štarte súťaže priebežné 10. miesto.
Košiciam patrí po štarte súťaže priebežné 10. miesto.Flashscore

Kto teda nastúpi pred brankárom? Pevné miesto v srdci obrany má skúsený Čech Martin Šindelář, vedľa ktorého bude, pravdepodobne, v piatok hrať 19-ročný Jakub Jakubko. S mužstvom trénuje Michal Jonec, ktorý si posledný súťažný duel pripísal na konto ešte v máji počas pôsobenia v II. lige. 

Po štvormesačnej absencii sa v Ružomberku aspoň na lavičku vrátil stredopoliar Péter Varga, ktorý vie alternovať aj v obrane. Rovnako by mohol vypomôcť i Lukáš Greššák, ale ako vraví kouč nováčika, vôbec to nie je isté.

"V piatok je otázny štart Greššáka, Pačindu a Medveda. Faško má tiež trest na aspoň jedno stretnutie. Súboj v Ružomberku nás teda stál nielen veľa nervov, ale aj hráčov. Do zápasu s Trenčínom síce už neostáva veľa času, ale verím, že sa niekto dá dovtedy dokopy a pomôže nám na ihrisku."

Slová lodivoda značia problém nielen košickej defenzívy, ale aj útoku. Ak by zostali mimo hry naozaj kapitán a tvorca hry Erik Pačinda, útočník Žan Medved spolu s potrestaným Faškom, Košice by razom prišli o piatich členov základnej zostavy. A pokiaľ k menoslovu pridáme otázneho Greššáka, dostávame sa na číslo šesť.

Tréner Šoltis sa ešte vrátil k situácii, ktorá rezultovala do absencie Michala Faška. Inkriminovaný okamih v 74. minúte sa mal skončiť nariadením penalty, avšak rozhodca Ivan Valent nielenže pokutový kop nenariadil, ale Faškovi udelil kartový trest.

"Toto mrzí aj preto, že to bol čistý faul, čo potvrdil aj videozáznam. Nemám pochopenie pre to, keď je to jasné. Možno, ak by to bola ruka, ale toto bol ukážkový zákrok na penaltu. Bol to pre nás dvojitý trest - boli sme ukrátení o výhodu pokutového kopu a taktiež sme prišli o hráča. Ten neskôr dostal aj druhú žltú kartu, voči ktorej nemám námietky, ale tá prvá situácia mala byť vyhodnotená inak," posťazoval sa Anton Šoltis.

Moment, ktorý rozhodol o absencii Faška v súboji proti Trenčínu.
Moment, ktorý rozhodol o absencii Faška v súboji proti Trenčínu.FC Košice/Šimon Pavlišin

Bude zaujímavé sledovať, v akom zložení nastúpi nováčik proti aktuálnemu lídrovi Niké ligy z Trenčína. AS v nedeľu zdolalo vonku Zlaté Moravce a o bod predbehlo druhú Žilinu. Futbalisti spod hradu Matúša Čáka si vedenie v tabuľke s istotou zabezpečia len triumfom v Košickej futbalovej aréne. Podarí sa im to alebo sa desiaty celok tabuľky postará o prekvapenie? 

Košice - Trenčín (piatok 17:30)