Opcia bola uplatnená s predstihom. Nemčík sa stal definitívne hráčom nórskeho Rosenborgu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Opcia bola uplatnená s predstihom. Nemčík sa stal definitívne hráčom nórskeho Rosenborgu
Nemčík sa stal kmeňovým hráčom nórskeho Rosenborgu.
Nemčík sa stal kmeňovým hráčom nórskeho Rosenborgu.mskzilina.sk
Slovenský stopér Tomáš Nemčík (23) odišiel v posledný januárový deň na ročné hosťovanie zo Žiliny do nórskeho Rosenborgu Trondheim. Škandinávci si už po necelých troch mesiacoch a len štyroch odohraných ligových stretnutiach uplatnili prestupovú opciu na odchovanca akadémie spod Dubňa.

Nemčík po 17 rokoch v klube na severe Slovenska definitívne nebude obliekať žlto-zelené farby. Za A-tím Žiliny odohral 76 zápasov s bilanciou tri góly a štyri asistencie, prepracoval sa aj ku kapitánskej páske.

Sezóna sa v Nórsku iba začala (hrá sa tam systémom jar - jeseň), napriek tomu 23-ročný stopér okamžite zapadol do základnej zostavy. Nechýbal v nej ani raz, prispel k trom triumfom, vďaka ktorým je Rosenborg po štyroch dueloch v tabuľke Eliteserien štvrtý o bod za prvou trojicou. 

"V priebehu krátkeho obdobia nórsky klub pravdepodobne ocenil jeho schopnosti a kvalitu, keďže na opciu mal ešte čas a uplatnil si ju už po štyroch kolách. Máme informácie, že aj Tomáš je spokojný, keďže je súčasťou základnej zostavy. Budeme naďalej sledovať jeho výkonnosť. Veríme, že sa mu bude dariť, naplní klubové ciele a bude robiť dobré meno žilinskému futbalu v Európe. Želáme mu veľa šťastia v ďalšej kariére," prezradil pre mskzilina.sk športový manažér MŠK Karol Belaník. 

"Bolo to pre mňa prekvapenie, pretože sa to stalo veľmi rýchlo. Očakával som, že klub to bude zvažovať minimálne do leta, ale rozhodol sa ma podpísať už teraz. Nemuseli sme o tom diskutovať," vraví v rozhovore pre klubový web rbk.no Nemčík. Pod vedením trénera Alfreda Johanssona získal veľkú dôveru, tá sa pretavila do kontraktu do konca roku 2028.

"Cítim, že sa zlepšujem deň po dni, zápas po zápase. Veľmi si užívam hru pod týmito trénermi a za tento skvelý klub. Som veľmi vďačný, že môžem byť súčasťou rodiny Rosenborgu," doplnil Nemčík.