Petržalka si Niké ligu nezahrá. Michalovce vyhrali domácu odvetu baráže a zachránili sa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Petržalka si Niké ligu nezahrá. Michalovce vyhrali domácu odvetu baráže a zachránili sa

Michalovce oslavujú záchranu.
Michalovce oslavujú záchranu.TASR
Futbalisti Michaloviec vyhrali v odvetnom barážovom stretnutí proti Petržalke a zachránili sa v Niké lige, ktorej účastníkom budú aj počas budúcej sezóny 2024/25.

Michalovce - Petržalka 2:0

Domáci tréner František Straka spravil jednu zmenu v zostave, keď na krídle nenastúpil van Kessel, nahradil ho Issa. Marek Kuruc na strane hostí poslal od začiatku rovnakú jedenástku ako v utorok. Úvod stretnutia patril Zemplínu, ktorý bol aktívny. Issa v dvojitej šanci najskôr trafil Halousku a potom obrancu pred sebou.

Michalovce sa každopádne dostali do vedenia, keď center do pokutového územia spadol v päťke, lopta sa viackrát odrazila, až ju Enzo Arevalo Acosta aj so šťastím dostal do siete, keďže jeho hlavička nebola dôrazná, lenže Halouska si vybral slabšiu chvíľu. Kelembet hrací predmet odkopával už niekoľko centimetrov za čiarou.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Po polhodine hry tento španielsky útočník skóroval druhý raz. Prudkú strelu z diaľky od Magdu ešte brankár vyrazil, lenže iba pred seba, kde bol Arevalo pripravený na dorážku. Počas nadstaveného času mal na kopačke hetrik, Issa mu skvele predĺžil loptu za obranu, no v samostatnom nájazde napol iba bočnú sieť.

Arevalo zaznamenal druhý dvojgólový zápas v sezóne. Do druhého polčasu už nenastúpil Gašparovič a Petržalka krátko po zmene strán prišla aj o Kelembeta, keďže ten v súboji s Magdom nešťastne dostal zásah do hlavy. Znížiť mohol striedajúci Harba, vo veľmi dobrej pozícii však mieril vysoko nad brvno.

Domáci stopér Dzotsenidze takmer tiež predčasne dohral, pretože sa mu veľmi škaredo podvrtla noha pri odohrávaní lopty. Na prekvapenie všetkých po takto nepríjemnom momente pokračoval. Michalovce predsa len nútene striedať museli, keďže sa zranil Issa.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

V závere Petržalka zvýšila tlak a túžila znížiť. Dobrú možnosť mal Kachnič, ktorého tečované zakončenie trafilo bočnú sieť. Michalovce udržali výsledok 2:0 a zachránili sa v Niké lige. Ešte nikdy sa počas baráže nestalo, aby ju vyhral tím z druhej najvyššej súťaže.