Podbrezová predstavila prvé zmeny, Skuhravý ostáva. Stávka na mladosť sa má vrátiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podbrezová predstavila prvé zmeny, Skuhravý ostáva. Stávka na mladosť sa má vrátiť

Miroslav Poliaček hodnotil sezónu Podbrezovej.
Miroslav Poliaček hodnotil sezónu Podbrezovej.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Futbalisti Podbrezovej zažili dve veľmi rozdielne časti sezóny 2023/24. Na jeseň zbierali body a strieľali množstvo gólov, na jar síce vybojovali prvú šestku, ale v nej prehrali až deväť z desiatich duelov.

Napriek tomu môže byť klub z Horehronia spokojný s tým, že druhýkrát po sebe postúpil medzi šesť najlepších tímov Niké ligy a dostal sa až do semifinále Slovenského pohára.

"Vážnych ašpirantov na prvú šestku bolo veľmi veľa a my sme sa tam dostali druhýkrát po sebe. Hlavne je to veľká škola pre našich mladých hráčov, ktorá verím, že sa nám v budúcnosti vráti," povedal pre klubový web generálny manažér Miroslav Poliaček.

Priznal, že výsledok na jar neboli najlepšie. "Po zimnej prestávke bol primárny cieľ dostať sa do prvej šestky, čo sa nám podarilo, ale potom nastal útlm. V šestke sme doplatili na zranenia troch-štyroch hráčov. Keď k tomu pripočítame aj tú obmenu, o ktorej sme sa v zime rozhodli, tak tých zmien bolo dosť," tvrdí.

Posledné zápasy Podbrezovej v sezóne 2023/24.
Posledné zápasy Podbrezovej v sezóne 2023/24.Flashscore

"Zvlášť, keď sme hrali dvakrát za týždeň, keďže sme figurovali v Slovenskom pohári. Výkony, ktoré sme podávali, boli lepšie ako výsledky. Dva-tri zápasy sme neodohrali tak, ako sme si predstavovali, ale v ostatných sme boli minimálne vyrovnaným súperom a ako sme ich prehrali, mohli sme ich aj vyhrať. O tom hovorili tiež štatistiky. My sme boli tí, ktorí tvrdili muziku. Až na zakončenie," potvrdil hlavný jarný problém Podbrezovej.

Na Horehroní však veria, že mladí hráči, ktorí dostali príležitosť, nadobudnuté skúsenosti zúročia v novej sezóne. Futbalisti ako Danko, Mielke, Faško, Chyla či Bajo odohrali vysoký počet minút.

"Bol plán, aby mladí hráči mali vyššiu minutáž, preto v zime niektorí odišli. Spravili sme to už aj sezónu predtým. Vtedy nám tie zmeny vyšli. Teraz výsledky nahrávajú tomu, že to dobré nebolo, ale zase títo mladí hráči sa svojej šance chopili veľmi dobre. Sú to chalani, ktorí sú budúcnosťou tohto klubu a verím, že skúsenosti, ktoré nabrali naplno zúročia v budúcej sezóne," pokračoval Poliaček.

Načrtol aj niektoré blížiace sa zmeny. "Nemôžeme si myslieť, že Podbrezová je pre hráčov koncová stanica. Odchádza Kabongo, pretože sme nedokázali splniť požiadavky Lommelu, tie boli naozaj vysoké. Slovácko uplatnilo opciu na Blahúta. O našich hráčov je záujem. Uvidíme, ako sa to vyvinie. Čo sa týka príchodov, tak si uplatňujeme opciu na Markoviča. Verím, že v dohľadnej dobe oznámime aj príchody, ktorých by malo byť viacej. Prídu dvaja alebo traja chlapci z Pohronia," prezradil.

V posledných týždňoch sa síce špekulovalo o budúcnosti trénera Romana Skuhravého. "Zmeny nastanú aj v realizačnom tíme. Na kľúčových pozíciách ostáva tréner Roman Skuhravý a jeho asistent Štefan Markulík, ale k zmenám príde. Je to z rovnakého dôvodu ako pri kádri. Chceme tam doniesť novú energiu a hlad za stanovenými cieľmi," hovorí.

Aj v novom ročníku 2024/25 sa bude chcieť Podbrezová dostať do prvej šestky. "Myslím si, že to bude chcieť väčšina tímov v lige a každý vie, že to bude veľmi ťažké. Jednoznačným cieľom je prvá šestka a verím, že rozhodnutia, ktoré sme urobili v zime a že sme dali šancu spomínaným hráčom, tak sa nám to vráti a tí chlapci budú skúsenejší, ostrieľanejší, pretaví sa to do dobrých výsledkov," dodal Miroslav Poliaček.