Potrebujeme viac gólov, dobre sme sa posilnili, hovorí Kuzma. ViOn myslí iba na záchranu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Potrebujeme viac gólov, dobre sme sa posilnili, hovorí Kuzma. ViOn myslí iba na záchranu
Marek Kuzma chce pomôcť ViOn-u zachrániť sa v Niké lige.
Marek Kuzma chce pomôcť ViOn-u zachrániť sa v Niké lige.FC ViOn Zlaté Moravce
Po jesennej časti Niké ligy je ViOn Zlaté Moravce na poslednom mieste tabuľky bez výhry a iba so štyrmi bodmi. Počas zimy však do mužstva prišlo viacero kvalitných hráčov, ktorí majú jediný cieľ a to vykopať záchranu. Jedným z nich je skúsený útočník Marek Kuzma (35), od ktorého sa samozrejme očakávajú góly. Tých mužstvo strelilo doposiaľ iba desať.

Marek, prečo ste sa rozhodli prijať ponuku Zlatých Moraviec?

"Najdôležitejšia vec pre mňa bola, že to je klub z najvyššej súťaže. Vnútorne som cítil, že na ligu stále mám, a preto som sa rozhodol takto. Je pravda, že som si mohol vybrať z viacerých ponúk, ale v Zlatých Moravciach som už pôsobil, mám to tu rád a chcel by som pomôcť tímu udržať sa v lige."

Hlavným cieľom bude, samozrejme, záchrana...

Áno, jednoznačne to tak je. Každý vidí tabuľku a pozná rozlosovanie. Žiadny zápas pre nás nebude jednoduchý, ale káder sa doplnil kvalitnými hráčmi. Sú tu traja Gruzínci, ktorí vyzerajú veľmi slušne, prišiel Meszároš, ten má skúsenosti zo slovenskej súťaže aj zahraničia, brankár Lukáč a takisto stopér Dramé. Ak si to sadne, môže to byť pre nás dobré."

Posilnili sa aj vaši konkurenti v boji o záchranu. Sledovali ste to?

"Ja osobne som videl len výsledky v príprave. Možno keď s týmito tímami budeme hrať, tak si ich detailnejšie pozrieme a rozoberieme. V tejto dobe nie je problém nájsť si videá. Teraz osobne veľmi neriešim, kto k nim prišiel a podobne."

Najbližší program Zlatých Moraviec.
Najbližší program Zlatých Moraviec.Flashscore

ViOn na jeseň veľa gólov nedal. Očakávajú sa od vás?

"Je tu so mnou na pozíciu hrotového útočníka Balaj. Pravdou je, že Zlaté Moravce gólov naozaj veľa nedávali, aj keď si šance vypracovali, no zlyhávali v koncovke. Práve preto je tím v tabuľke tam, kde je. Nevyhrať ani jeden zápas za polovicu sezóny je tiež deprimujúce. Chceme to zmeniť od prvého stretnutia. Ja osobne chcem tiež pomôcť nejakými gólmi."

Ako je na tom momentálne kabína?

"Kabína je nastavená dobre. Ako som spomínal, tím sa doplnil prakticky na každom poste. Prišiel napríklad aj Balič, čo je naozaj výborný futbalista. Aj počas prípravy sme hrali proti kvalitným mužstvám, dali nám veľa. Hlavne posledný duel, ktorý bol veľmi poučný. Do ligy nám to môže iba pomôcť."

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore

Ako ste vnímali zápas so Slaviou?

"Keď som sa to dozvedel, bolo mi jasné, že to bude náročné. Proti Slavii som už hral za Podbrezovú na sústredení v Rakúsku. Tam som sa presvedčil, že majú výborné mužstvo, veľa hráčov na každý post. Je jedno, kto nastúpi, vždy sú kvalitní. Zahrať si v Edene pred vyše šesttisíc divákmi bolo perfektné. Zažitok pre všetkých hráčov aj realizačný tím, bolo to super."

Navyše ste strelili aj gól...

"Bolo to len plus, vnútorne som sa z toho veľmi potešil. Bol som však zranený a nevedel som, či pocestujem. Tréner nakoniec povedal, že pôjdu všetci. Po ďalšej debate sme sa dohodli, že nastúpim v druhom polčase a uvidíme, ako na tom budem."