Ružomberok hlási posilu do útoku. Bobčeka má nahradiť český legionár

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok hlási posilu do útoku. Bobčeka má nahradiť český legionár

Ján Hladík v drese Brna.
Ján Hladík v drese Brna.Profimedia
Futbalistov MFK Ružomberok posilnil český útočník Jan Hladík (29). S účastníkom Niké ligy podpísal dvojročný kontrakt. Naposledy pôsobil v Zbrojovke Brno, bude to preňho prvý zahraničný angažmán.

Hladík, ktorý si v minulosti obliekal dresy Sigmy Olomouc, SK Prostějov, SC Znojmo, SK Uničov, FC Viktoria Otrokovice a SK Líšeň, je druhý muž spoza rieky Moravy v ružomberskej kabíne. Pred pár dňami MFK podpísal zmluvu so stopérom Šimonom Gabrielom, ktorý prišiel z Viktorie Plzeň.

"Je to nová výzva, na ktorú sa veľmi teším. Navyše, slovenskú ligu som ešte nikdy nehral. Netajím sa, že som sa pýtal na Ružomberok niektorých českých hráčov, ktorí u našich susedov pôsobia. Z ich reakcií jednoznačne vyznelo, že ide o stabilný, ekonomicky dobre zabezpečený klub. Samozrejme, všimol som si i jeho štarty v európskych pohárových súťažiach,“ uviedol 29–ročný Hladík.

Útočník odohral v tejto sezóne za Brno osem duelov, v ktorých neskóroval, pripísal si však dve asistencie. S koncom prestupového obdobia je pod Čebraťom rušno. Pred pár hodinami vedenie dotiahlo transfer Tomáša Bobčeka do poľskej Lechie Gdaňsk, Hladík prichádza aj ako potenciálna strelecká náhrada.