Slovan opäť padol v MOL Aréne. Trusa hetrikom ukončil belasým vonkajšiu neporaziteľnosť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan opäť padol v MOL Aréne. Trusa hetrikom ukončil belasým vonkajšiu neporaziteľnosť

Slovanu to v tejto sezóne v MOL Aréne nevyšlo ani raz.
Slovanu to v tejto sezóne v MOL Aréne nevyšlo ani raz.TASR
Siedme nadstavbové kolo uzavrel súboj na Žitnom ostrove. Keď sa obaja stretli pred dvomi týždňami na Tehelnom poli, belasí spečatili šiestu majstrovskú trofej v rade po bezgólovej remíze. Tentoraz bolo zásahov oveľa viac. DAC vyhral 5:3.

Dunajská Streda - Slovan Bratislava 5:3

Hlavný lodivod majstrovského celku urobil oproti predchádzajúcemu víkendu v základnej zostave sedem zmien. Už skôr avizoval, že bude vyťažovať hráčov, ktorí dostávali v priebehu sezóny menej minút. Medzi tri žrde sa tak postavil Trnovský. Prvýkrát od 2. marca nastúpil od úvodu kapitán Vladimír Weiss. Po menšom voľne sa mal vrátiť do akcie Kankava, no po rozcvičke ho nahradil Lichý.

Už v piatej minúte po rýchlom protiútoku mal Slovan obrovskú šancu. Strelec vynikajúcou kolmicou vyzval do zakončenia Weissa, ale zblízka brankára Popoviča neprekonal. Z následnej dorážky pálil Barseghjan do pravej žrde. Čo nevyšlo belasým, podarilo sa na druhej strane Dunajskostedčanom. Sprava poslal prudký center pred bránu Andzouana, Koné so šťastím sklepol na Trusu a ten z malého vápna v páde prekonal Trnovského - 1:0.

Štatistika prestrelky.
Štatistika prestrelky.Flashscore

Domáci pokračovali vo svojej aktivite. Povzbudení rýchlym vedením sa v 19. minúte blysol exportným gólom z priameho kopu Vitális a hostia boli v problémoch - 2:0. Pre Vitálisa to bol ešte len druhý zásah v prebiehajúcom ročníku. Katastrofický polčas v podaní novopečeného majstra sa neskončil. V 28. minúte sa zapojil do akcie Herc, ktorý v týždni spečatil úradne manželstvo. Tentoraz dal svoje požehnanie vpravo Trusovi. Útočník vnikol do boxu a ranou na prvú žrď prepálil po druhý raz v dueli Trnovského - 3:0.

Po zmene strán urobil tréner Weiss tri zmeny. Nepriaznivý vývoj a najmä kompaktnosť v zadných radoch mal napraviť Kašia. Smerom do ofenzívy vyslal na pomoc Toliča s Marcellim. V prvom momente sa zdalo, že impulz pomohol, no Popovič dve pološance za svoj chrbát nepustil, a tak prišiel direkt na opačnej strane. Hetrik skompletizoval v 56. minúte po Brunettiho prihrávke zľava na prvej žrdi pätičkou Trusa - 4:0. V Niké lige zaknihoval vôbec prvý trojgólový súboj a hneď proti majstrovskej defenzíve.

Flashscore známky pre obe základné zostavy.
Flashscore známky pre obe základné zostavy.Flashscore

S pribúdajúcimi minútami domáci povolili zo svojej uzdy a pripravili pre svojich fanúšikov "zbytočnú" drámu. Najskôr v 78. minúte zobral zodpovednosť na svoje plecia Strelec a spoza šestnástky nedal brankárovi Filipemu, ktorý dve minúty predtým vystriedal otraseného Popoviča - 4:1. Belasí ožili, prevzali iniciatívu a tlačili sa do šestnástky častejšie. V 82. minúte po faule na Savvidisa skóroval Barseghjan z pokutového kopu - 4:2. S dvanástou trefou sa dostal na čelo kanonierov.

Tabuľka majstrovskej vetvy.
Tabuľka majstrovskej vetvy.Flashscore

A strach o tri body hráčov Xisca Muňoza sa zvýšil o minútu na to. Po rýchlej akcii znížil na rozdiel gólu Tolič - 4:3. Do konca stretnutia zostávalo dostatok minút, no divokú prestrelku uzavrel v 89. minúte Redzič z protiútoku - 5:3. MOL Aréna sa stala po druhý raz v sezóne osudnou pre bratislavský Slovan, keď na jej trávniku padol aj v 7. kole základnej časti. Zároveň sa skončila jeho jedenásťzápasová vonkajšia séria bez prehry. Naopak, Dunajskostredčania svoju domácu natiahli na 11 duelov.