Zlaté Moravce uspeli s Košicami a vyhrali prvý zápas v sezóne, Trenčín nedal šancu Skalici

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlaté Moravce uspeli s Košicami a vyhrali prvý zápas v sezóne, Trenčín nedal šancu Skalici

Zlaté Moravce vyhrali prvýkrát v sezóne.
Zlaté Moravce vyhrali prvýkrát v sezóne.TASR
Futbalisti Zlatých Moraviec zdolali v sobotnom zápase 7. kola nadstavby Niké ligy v skupine o udržanie sa proti Košiciam a zaznamenali prvé víťazstvo v sezóne, no s určitosťou vypadnú. Trenčín hladko uspel na pôde Skalici.

Košice - Zlaté Moravce 0:2

Zlaté Moravce vyhrali prvý zápas v sezóne. Stretnutie síce otvorili aktívnejšie Košice, avšak Faškova strela presná nebola, a tak Marek Kuzma na druhej strane obišiel Figueireda, aby trafil odkrytú časť brány. Vyrovnanie mal na hlave Kružliak, jeho pokus smeroval do brvna svätyne Patrika Richtera

Po hodine hry viedol ViOn prvýkrát v sezóne o dva presné zásahy, nakoľko strelu Adama Brenkusa jemne tečoval Gorosito a za portugalským gólmanom Košíc sa druhýkrát vlnila sieť. Faško v stopercentnej šanci následne neuspel, keďže osamotený mieril nad brvno. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Dušan Uhrin ml. tak premiérovo doviedol svojich hráčov k triumfu v prebiehajúcom ročníku Niké ligy. Zlatomoravčania zažehnali negatívne rekordy a dali zabudnúť na Bardejov, keďže v tabuľke majú osem bodov. S určitosťou tak historické minimum (7) neprekonajú. Zároveň sa dočkali výhry po takmer roku (361 dní). 

Skalica - Trenčín 0:4

Trenčín pohodlne vyhral v Skalici. Stretnutie odštartoval tretím gólom v sezóne obranca Samuel Kozlovský a pridal sa k nemu Hilary Gong, ten skóroval prvý raz od 11. februára. Ešte do polčasu zvýšil skóre obranca Lukáš Skovajsa, pre ktorého to bol prvý presný zásah od sezóny 2021/22.

Po zmene strán udrel takisto Chinonso Emeka. Hneď dve asistencie zaznamenal Armin Djerlek, boli jeho premiérové v Niké lige. Trenčania ostávajú na ôsmom mieste a na Banskú Bystricu strácajú päť bodov, takže tri kolá pred koncom sezóny ešte majú šancu dostať sa na siedmu pozíciu. Skalica je desiata.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka druhej šestky.
Aktuálna tabuľka druhej šestky.Flashscore