Straka po úspešnej baráži chválil predĺženú ruku, Kuruc veril v dramatickosť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Straka po úspešnej baráži chválil predĺženú ruku, Kuruc veril v dramatickosť

Michalovskí hráči vyhadzujú trénera Straku do vzduchu.
Michalovskí hráči vyhadzujú trénera Straku do vzduchu.TASR
Futbalisti MFK Zemplín Michalovce získali v nadstavbe sezóny takmer dvojnásobný počet bodov oproti základnej časti. Napriek tomu bojovali v baráži s Petržalkou o udržanie - v Niké lige nakoniec zostávajú po výsledkoch 1:2 na Tehelnom poli a sobotnom domácom víťazstve 2:0. V najvyššej súťaži si tak zahrajú aj v desiatom ročníku za sebou.

Michalovce - Petržalka 2:0

/prvý zápas 1:2, celkovo 3:2 - v Niké lige zostávajú Michalovce/

V prvom stretnutí mohol dať dvojzápasu úplne iný náboj veterán Igor Žofčák. Ten na Tehelnom poli najprv skóroval z diaľky, no nevyužil možnosť na gól do šatne v podobe pokutového kopu.

"Petržalka ukázala v prvom zápase efektivitu a my nie. V sobotu sa to otočilo, videli sme, že išlo o všetko. Keď som prichádzal do tohto klubu, boli sme úplne na dne a som rád, že sa nám toto podarilo. Chcel by som vyzdvihnúť jedného hráča - Igora Žofčáka. Poznáme sa dlho, napríklad zo Slovana, a tu bol moja predĺžená ruka," uviedol tréner domácich František Straka na sobotnej tlačovej konferencii.

Jeho tím absolvoval pred barážou historicky šesť duelov s Petržalkou, naposledy však pred 12 rokmi v druhej lige. Baráž hrali Zemplínčania premiérovo, po hlavnej časti boli predposlední s desiatimi bodmi a v nadstavbe ich získali sedemnásť. Do boja o záchranu ich definitívne poslala až minulotýždňová prehra v Košiciach (0:2), ktoré mali s rovnakým počtom bodov lepšiu vzájomnú bilanciu stretov.

"Som rád, že hráči majú ku mne dôveru. Ľudská stránka je najdôležitejšia. Zdvihnúť ich z bahna, keď sú v nepríjemných situáciách. Keby to tak nebolo, mohla by prísť na konci facka. O tom, že sme zostali v lige, rozhodli maličkosti," priznal Straka.

Petržalke sa nepodarilo týmto spôsobom postúpiť do najvyššej súťaže šiestykrát. Pred barážou ťahala šnúru 11 zápasov bez prehry a v tomto období nebodovala naplno len raz proti Prešovu (0:0).

"Je to, samozrejme, sklamanie, boli sme blízko k úspechu i senzácii a verili sme, že to môže byť dramatické," povedal tréner hostí Michal Kuruc. Pred sezónou bola pritom ambícia tímu skončiť prinajlepšom na deviatom mieste.

"Urobili sme obrovský skok a bolo to obrovské prekvapenie. V zime sme museli spraviť aj nejaké obmeny a sami sme si to vybojovali," priznal kormidelník. Baráž zaskočila jeho tím z dlhodobého hľadiska, no v tom krátkodobom s ňou už počítali.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

"Samotná baráž nás už nezaskočila, vychádzali sme z našej formy v druhej lige. Dali sme rovnaký počet gólov ako prvé Komárno, boli sme náročný súper pre každého a zaslúžene sme sa dostali do baráže," dodal Kuruc, ktorého tím mal šancu na prvú účasť v najvyššej súťaži po 14 rokoch. Z prvého miesta postúpilo premiérovo Komárno.