Súboj o postup medzi elitu má dohru. Disciplinárka naparila tresty vo výške 48 mesiacov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súboj o postup medzi elitu má dohru. Disciplinárka naparila tresty vo výške 48 mesiacov

Jakúbek si od futbalu oddýchne prinajmenšom na 15 mesiacov. Po nich môže zažiadať o odpustenie zvyšku trestu.
Jakúbek si od futbalu oddýchne prinajmenšom na 15 mesiacov. Po nich môže zažiadať o odpustenie zvyšku trestu.FC Košice
Futbalista FC Košice Matej Jakúbek (28) a hráč Tatrana Prešov Dragan Andrič (33) majú pozastavený výkon športu na 30, respektíve 18 mesiacov. V piatok poobede o tom rozhodol Senát disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (SFZ) pre ochranu integrity súťaže. Dôvodom má byť spáchanie disciplinárneho previnenia - narušenia regulárnosti súťaže.

Na začiatku mája sa špekulovalo o tom, že Jakúbek, odchovanec Považskej Bystrice, motivoval hráčov svojho bývalého zamestnávateľa správou. V nej mal poskytnúť informácie o odmene 20-tisíc eur, ak Považania proti Prešovu, ktorý v tom čase bojoval s Košicami o postup do najvyššej súťaže, neprehrajú.

MŠK porazilo Tatran 1:0, čo Košiciam pomohlo k postupu medzi elitu. Správa mala prísť aj z tábora Prešovčanov, konkrétne od Dragana Andriča, ktorý rovnako vyfasoval trest. Obaja aktéri mali predbežné ochranné opatrenie a nemohli hrať už od začiatku júna. V priebehu minulého mesiaca boli predvolaní pred disciplinárnu komisiu, kde mali svoje skutky vysvetliť.

Po príchode z Trnavy bol Jakúbek jedným z kľúčových hráčov Košíc.
Po príchode z Trnavy bol Jakúbek jedným z kľúčových hráčov Košíc.Flashscore

Oproti Jakúbekovi, ktorý schytal 30 mesiacov, to bude pre Dragana o rok kratší trest, ale srbský útočník rovnako nemôže zasiahnuť do futbalového diania. Obaja hráči môžu požiadať o skrátenie trestu po uplynutí jeho polovice. 

"Pri porušení ustanovení článkov 52 disciplinárneho previnenia, za ktoré boli potrestaní, bol rozsah možného trestu pre Andriča jeden až desať, Jakúbek dva až desať rokov. Obaja sú pri spodnej hranici," uviedol manažér integrity SFZ Jakub Čavoj.

Nadviazal naňho podpredsa disciplinárnej komisie Peter Reisz. "K uvedenému budú z našej strany, tak ako vždy, transparentne objasnené dôvody rozhodnutia, avšak vzhľadom na charakter previnení a rešpektovanie práv hráčov, to bude až po tom, ako im budú doručené rozhodnutia aj s odôvodnením, aby sa s nimi oboznámili ako prví," ozrejmil Reisz.